Škakljiv problem sa Apple ID-jem
Posted: 18 September 2013 05:10 PM
Member
RankRankRank
Total Posts:  64
Joined  2011-05-31

Izvinjavam se ako ovo nije pravi podforum, ne mogu da smislim bolje mesto za ovo.

Moj problem je sledeći. Zaboravio sam sigurnosna pitanja svog Apple ID-ja, a rescue emailu više nemam pristup (to je bio gmail nalog koji sam odavno obrisao ne razmišljajući da mi je to rescue na Apple ID).

Dakle problem je što sada ne mogu da promenim šifru na accountu, i zbog toga sam dosta paranoičan oko toga da mi broj platne kartice bude kod njih. Tako da sam ga izbrisao a i kartica je istekla.

No ja za taj Apple ID imam vezane gomile kupljenih aplikacija kao i email adrese.

Pitao sam na stranim forumima slična pitanja i jedino što sam tamo čuo je da moram da zovem Apple Support. Probao sam i broj radi iz Srbije, mada automat kaže da se naplaćuje po standardnoj internacionalnoj tarifi e.g. nije besplatan. Ali nije strašno, imam Telenorov dodatak za međunarodne razgovore.

Samo pitam se da li će mi Apple Support uopšte pomoći? Jer moj store account je Hrvatski, to stoji i u billing address (lažna bezvezna adresa u Zagrebu) a ja zovem iz Srbije.

Jel neko ko ima više znanja može da pomogne, ili ću morati zauvek da se patim sa nesigurnim Apple nalogom?

Profile

Posted: 19 September 2013 11:15 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

A ti pozovi pa pitaj, nije da će da ti blokiraju nalog zato što zoveš iz Srbije.

Ne znam kako je sa Apple-om, ali sam bio u sličnoj situaciji sa PayPal-om: nalog registrovan odavno na Švedsku, blokiran odavno zbog unošenja srpske kartice, ali i dalje vezan za moju e-mail adresu. Kad sam se preselio u NL, morao sam da ih zovem i smaram i objašnjavam celu proceduru dok nekome nije dosadilo i dok mi nisu rešili problem (prvo su bile varijante da im pošaljem neki račun sa mojim imenom sa registrovane adrese, a posle četvrtog zvanja je bilo - dobro, aj’ ćao, evo ti).

Ne znam kakav ti je taj Telenor dodatak, ali razmotri da baciš pare na neki VoIP. Lično koristim Skype za te potrebe i ova 4 objašnjavanja od po pola sata su me koštala možda par evara.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 20 September 2013 10:02 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2012-03-05

Ja imam isto taj problem, jednostavno sam zaboravio ta sigurnosna pitanja tj. odgovore. Srecom sifru znam i mogu da pristupim nalogu i da ga menjam podatke.

Poslao email na Apple Support, i objasnio im da imam pristup nalogu sve normalno funkcionise, samo sam zaboravio ta sigurnosna pitanja pa ako mogu nekako da mi posalju odgovore ili jednostavno resetuju.
Dobio sam odgovor kako razumeju moj problem i da nisam jedini ali da oni ne mogu da daju informacije ili da salju podakte.

Tako da bolje prvo posalji email nista te ne kosta pa ako slicno odgovore probaj pozivom.

Profile

Posted: 20 September 2013 11:21 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Ne znam kakav ti je taj Telenor dodatak, ali razmotri da baciš pare na neki VoIP. Lično koristim Skype za te potrebe i ova 4 objašnjavanja od po pola sata su me koštala možda par evara.

Odličan je Telenor dodatak, prošlog meseca sam pričao 61 minut sa Hrvatskom, evo gledam u račun, to je 357 dinara plus PDV za sedam razgovora. Inače, svakog meseca zovem Švajcarsku, Makedoniju i Sloveniiju, zato sam i uveo taj dodatak, u proseku oko 30 minuta mesečno, plaćam oko 200 dinra svaki mesec za to (plus onih 100 dinara koje uvek plaćaš kao pretplatu). Možda nije kao Skype, ali je OK.

EDIT: evo i cenovnika, 4,90 dinara minut ka fiksnim brojevima, to je sa PDV-om.

Post edited by: madamov, at: 2013/09/20 11:24

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 September 2013 01:05 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

madamov wrote:
Odličan je Telenor dodatak, prošlog meseca sam pričao 61 minut sa Hrvatskom, evo gledam u račun, to je 357 dinara plus PDV za sedam razgovora. Inače, svakog meseca zovem Švajcarsku, Makedoniju i Sloveniiju[/quote]

Jos jedan glas za voip preko iPhonea ili Mac-a !!!

12Voip nudi izmedju ostalog bezplatan razgovor sa kucnim telefonima u hrvatskoj.
Ono sto je ‘falinka’ jeste da imate ‘90 free days’.
Dok je kod Just Voip ‘120 free days’.
Cjenovnik je otprilike isti stim da jedan naplacuje spajanje a drugi ne.
Ako se razgovara na kratko razlike skoro da i nema.Stim da kod ovog drugog se placa razgovor sa kucnim telefonom u hrvatskoj.

Za veliki dio centralne i zapadne evrope kao i amerike razgovor sa kucnim telefonima je bezplatan.

Signature 

MacBookPro5

Profile