Kako sprečti OSX da vidi programe
Posted: 31 December 2013 12:30 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  13
Joined  2010-01-30

Molim za pomoć…
Imam tri različta OS-a u Mac Pro-u (ne pitajte zašto)… Najviše radim OS 10.8.5. Kada desnim klikom kliknem na neki fajl, OS mi ponudi opciju da otvorim fajl u odredjenim programima, ali ne samo u programima koji su instalirani u OS 10.8.5, već se vide i isti ti programi sa preostala dva OS-a (npr: vide se dva VLC plejera, ili dva Sound Track PRO…). Dešava se redovno i da mi se fajl otvori sa aplikacijom koja je na nekom drugom HD-u (OSX-u)…

Pitanje: kako da onemogućim u trenutno otvorenom OSX-u da vidi aplikacije sa ostalih HD-a? Postoji li mogucnost da se 10.8.5 podigne, a da se ne vide dve particije sa preostala dva OS-a ili da se vide particije, a da se ne vide programi sa tih particija kada desnim klikom kliknem na neki fajl?

Hvala

Profile

Posted: 31 December 2013 12:50 AM   [ # 1 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Probaj da u spotlight podešavanjima u privacy dodaš particije sa ostalim sistemima, resetuj komp pa vidi šta se dešava. Ako nije pomoglo to, uradi rebuild ‘open with menu’ ovako:

U terminalu kopiraj ovo odavde:

[code:1]/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain user[/code:1]

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 31 December 2013 12:48 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Ja bih samo dodao da pre nego što pokreneš komandu koju je Čika Kosta naveo, unmountuješ particije sa kojih ne želiš da vidiš programe u listi. To uradiš sa sve tri redom.

No, sve je ovo budženje, nisam siguran da Mac OS X neće u nekom trenutku da ponovo sam uradi rebuild ove baze, pa ti u spisak ubaci ponovo aplikacije koje ne želiš da imaš.

Pravo rešenje je da se unificira sistem, bez obzira na razloge.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 31 December 2013 05:41 PM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  13
Joined  2010-01-30

Shvatio sve. Hvala mnogo. Zelim vam sve najbolje u Novoj godini.

Profile

Posted: 31 December 2013 07:18 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

Imaš još jedno rešenje: da podesiš da se kod podizanja sistema ne mountuju druge dve particije. To zahteva dosta čačkanja po Terminalu i editovanje fstab fajla. Mnogo bi jednostavnije bilo da dve particije koje ne želiš nekim skriptom odmah unmountuješ čm se sistem podigne.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile