kupovina u usa?
Posted: 03 January 2014 11:00 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  128
Joined  2008-10-13

da li neko od iskusnih moze da pomogne?
da li se pri kupovini apple racunara u usa placa samo ona cena koju vidim na sajtu ili se dodaje njihova taxa (valjda 8%)?
sustina: kako u usa kupiti sto jeftinije, a da bude nov racunar i da ima worldwide garanciju?
hvala

ps. ako sam promasio podforum, molim administratore da premeste temu tamo gde treba. hvala.

Profile

Posted: 03 January 2014 12:48 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  627
Joined  2009-11-03

Dodaje se taksa koja zavisi od drzave do drzave u kojoj kupujes. Imas na netu kolika je taksa za svaku drzavu. Jedino ako si u Delaveru ne placas takse.

Profile

Posted: 03 January 2014 08:07 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-10-13

a kako stoje stvari sa kupovinom na amazon-u? znam da takve kupovine ne podlezu porezu, ali ne znam da li se tada dobija world wide garancija?

Profile

Posted: 06 January 2014 12:17 AM   [ # 3 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2014-01-06

zanima me da li neko zna može li se uz macbook pro u americi tražiti evropski adapter za struju… imam priliku da poručm sebi BTO varijantu, preko drugara koji doazi za 2 nedlje i bilo bi lepo kad bi ista došla sa powerbrickom za našu struju, kako bi se izbegli razni adapteri i gluposti…

Profile

Posted: 06 January 2014 03:44 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Garancija nije uslovljena mestom kupovine. Ono što doduše može biti problem kod Amazona je da ti isporučuju robu is lokalnog skladišta, te da ti onda ipak obračunaju porez. Zavisi u kojoj si državi. Videćeš krajnji iznos na ‘profakturi’ pri checkoutu.

@iterm, možeš uvek ovde kupiti (originalnu) glavu za šuko utičnice.

Profile

Posted: 07 January 2014 01:05 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

iterm wrote:

bilo bi lepo kad bi ista došla sa powerbrickom za našu struju, kako bi se izbegli razni adapteri i gluposti…

Punjač za MacBook Pro je napravljen da radi i sa ‘našom’ strujom i sa onom u USA, a samo se kabli koji ide od punjača do zida menja (taj kabli nije u sastavu punjača, nego se samo uključ u punjač)... isto važi i za desktop Macove poput iMaca (samo se promeni kabli koji se uključuje u računar, a računar prihvata i ovu ‘našu’ struju i onu u USA).

Kada se kupi nov MacBook Pro u Srbiji, u kutiji uz punjač ide jedan kabli sa ‘domaćim’ utikačem (koji se stavlja ako neko hoće da kabli bude duži) i plus jedan dodatni ‘domaći’ utikač bez kabla koji se stavlja direktno na punjač ako neko hoće da punjač onako ‘stoji’ na zidu uz utičnicu… u USA bi, naravno, dobili utikač koji mogu da uključe tamo… znač, može punjač za MacBook Pro koji je kupljen u USA da se koristi ovde, a samo je potrebno da nabaviš ili taj kabli sa domaćim utikačem ili taj domaći utikač koji ide direktno na punjač... ti možeš ili da dokupiš utikač kao što je Mario pomenuo ili se raspitaj po forumu ako bi neko hteo da trampi jedan ‘domaći’ utikač za utikač iz USA.

Post edited by: indijanac, at: 2014/01/07 13:49

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 07 January 2014 03:39 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-10-13

drugari, puno hvala na smernicama

Profile

‹‹ Baterija za nokiju 3510      oglasi ››