Izgleda da dobijamo AppStore i iPhone?!
Posted: 21 January 2014 08:19 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Prema vijestima koje su počele da ‘kruže’ netom (za početak mondo.rs, link i tekst ispod); izgleda da sredinom marta dobijemo AppStore sa regularnim srpskim nalozima…

Link

Tekst sa linka:

Uslovi za otvaranje App Stora stvoreni su kada su izmenjene zakonske regulative koje su omogućile i dolazak PayPala u Srbiju.

Korisnici iOS uređaja u Srbiji mogli bi uskoro legalno da kupuju aplikacije putem zvaničnog srpskog naloga na App Storu, prenosi hrvatski portal Netokracija. Prema saznanjima izvora bliskom materiji, srpski App Store mogao bi biti najavljen već sredinom marta što se vremenski poklapa sa održavanjem Applovog ‘prolećnog’ događaja na kome se uglavnom najavljuju novi proizvodi i govori više o poslovaju ove kompanije i proširenju na nova tržišta.

Uslovi za otvaranje App Stora stvoreni su kada su izmenjene zakonske regulative koje su omogućile i dolazak PayPala u Srbiju, a kako je rečeno, dodavanju Srbije na spisak podržanih zemalja prethodili su pregovori sa lokalnim distributerima Apple uređaja koji su morali ispuniti određene standarde radi dobijanja Premium Reseller licence.

iPad je već tu, iPhone stiže uskoro?

Zahvaljujući uvidu u interni dopis koji je namenjen distributerima (a koji izlazi neposredno pre dodavanja novih zemalja); navodi se da je od 16. 01. 2014. godine, prodaja iPad Air i iPad Mini Retina modela legalna u državi Srbiji i tako u potpunosti podržana od strane Appla kroz različte, ali odobrene distribucione kanale.

Zvaničan dolazak Applovih tableta, svakako bi trebalo da omogući građanima Srbije i mogućnost kupovine aplikacija putem App Stora, no ne bi trebalo isključti ni mogućnost dolaska iPhona, koji bi za naše tržište mogao biti najavljen u junu, na WWDC konferenciji ili u trenutku premijere iPhone 6 uređaja, što se opet očekuje u junu ili septembru.

Iako se do sada o ovoj temi više puta govorilo u javnosti, poslednji pokazatelji najuverljiviji su do sada, a samo će vreme pokazati da li su glasine zaista tačne. Pre legalnog dolaska Applovog pametnog telefona u Srbiju moraju se uskladiti mnogi faktori, a kako pomenuti portal saznaje, razgovori između tehnološkog giganta iz Kupertina i mobilnih operatera u Srbiji u ovom trenutku nisu aktuelni iako su postojali u prethodnom periodu.

Da li je ovo moguće?

EDIT: Možda je vrijeme da se otvori forum za AppStore…

Post edited by: castor, at: 2014/01/21 20:20

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 21 January 2014 09:21 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  196
Joined  2010-09-03

I ja to baš danas čtam… Vidim da se priča i o trećem specijalizovanom autorizovanom prodavcu…u DeltaCity-ju…neki iLike 😉  Biće promocije i popusti 1. februara na otvaranju…baš me zanima ko su i šta su, s obzirom da je Macola firma sa 30god ‘Apple iskustva’ a iStyle Apcomova maloprodaja. Sad odjednom se pojavljuje neki novi sa licencom… 😉

Signature 

A Smile Can Hide A Thousand Words

Profile

Posted: 22 January 2014 09:29 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Ja imam samo poluinformacije ko su vlasnici iLiikea, sigurno je jedino da su uleteli sa mnogo love i da jesu zvanični, tu nema sumnje. Koga će da zaposle, ne znam, ali je malo bombastično najavljeno da se pojavljuje novi ‘Apple ekspert’.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 January 2014 10:51 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  259
Joined  2010-07-21

Hm, video sam bilbord za taj iLike pre neki dan. Ambiciozno, s obzirom da ovo nije baš neko veliko tržište, a ni bogato. Sem zauzimanja lokacije u Delta Sitiju, ne znam šta još mogu da ponude, a da to već nemaju iStyle i Macola. Na kraju, Apple proizvode možemo da kupimo i u Tehnomaniji, Gigatronu… Naravno, dolazak iPhone bi proširio tržište.

Signature 

Eager to learn

Profile

Posted: 22 January 2014 11:43 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Koliko sam čuo, čak će i Tehnomanija dobiti status Premium Resellera.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 January 2014 11:47 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

Tehnomanija premium reseller? Na koju foru je to moguće?

Sa Appleovog sajta:

‘Conveniently located and beautifully designed, Apple Premium Resellers is the place to be to find your favourite Apple products. The entire store focuses exclusively on the Mac, iPod, and iPhone platform, whether you are a new or existing customer,’

A tehnomanija teško da se fokusira ekskluzivno na Mac, iPod i iPhone haha

Signature 

iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
iMac early 2009 20 inch
iPad Mini
MacBook Air 13" Early 2015
Certified Mac Technician

Profile

Posted: 23 January 2014 11:44 AM   [ # 6 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  74
Joined  2010-05-02

U prevodu na Srpski: ‘Sta ne mozes da uradis sa malo para mozes da uradis sa mnogo para’ 😊

Profile

Posted: 23 January 2014 04:34 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

iJova wrote:

Tehnomanija premium reseller? Na koju foru je to moguće?

Ne znam, tako sam čuo, videćemo.

Signature 

Profile

‹‹ oglasi      Happy Birthday Macintosh ››