Moj podrazumevani FTP klijent na Mac OS X-u je Cyberduck, ima sve što mi treba, ali ipak ima dve mane koji počnju da me nerviraju.
Prva je što iako ne lič na Java aplikaciju, kod instalacije Mac OS X kaže da zahteva Javu i nudi download. Nije neki problem, ali planiram da Javu ‘gurnem’ u jednu Mac OS X virtuelnu mašinu koju ću pokretati po potrebi.
Druga mana me mnogo više nervira, a znam da sam ovo radio u mom omiljenom FTP klijentu na Classic Mac OS-u, Interarchy, nekada Anarchy. Naime, u poslu koji radim često moram da koristim linkove koji izgledaju slično ovome
ftp://mojusername%404d.rs:mojalozinka@ftp.4d.rs
Kada kopiram taj link i pejstujem ga u Cyberduck, svi elementi se upišu gde treba u dijalog za povezivanje, osim lozinke koja mora ručno da se unese. Nisam nigde našao opciju u preferencama da se ovo podesi.
Interarchy je ranije to radio, ali najnovija verzija 10, iako kod pejstovanja se vidi da je lozinka uneta, traži kod prvog logovanja da se lozinka potvrdi i ubaci u keychain. Takođe nisam video preferencu da se to izbegne.
Tu dolazimo do Transmita koji to radi kako treba. No, pre nego što se otvorim za tih $35, imate li preporuku koji bi još FTP klijent mogao da probam, a da ispunjava prethodna dva uslova?
Probao sam većinu navedenih na ovoj strani ( http://mac.appstorm.net/roundups/internet-roundup/top-7-free-ftp-clients-for-mac/ ).
Post edited by: madamov, at: 2014/02/06 12:58