Little snith mi izbacuje da trazi update na ovu adresu att.eu-ihr-ams—00001.euwest.synaptic.att.com ,dal neko zna,dal da dozvolim ili ne,..nisam siguran dal je nesto sto je ok,ili moze da mi zezne nesto,program ili ...sta vec ?
Little snith mi izbacuje da trazi update na ovu adresu att.eu-ihr-ams—00001.euwest.synaptic.att.com ,dal neko zna,dal da dozvolim ili ne,..nisam siguran dal je nesto sto je ok,ili moze da mi zezne nesto,program ili ...sta vec ?
Americka politika,nego mi sumnjivo at&t je upleten,pa mi neide u glavu zasta me little snitch pita za kaceneje na njih,kad ne koristim nijedan cloud,da nije neka skrivena caka,al def.je nesto sto se vezuje za njih,pa je najbolje da mu zabranim konekciju,..bas me zbunio,posebno sto malo ko se sretao s tim,..:(,a opet,i iphone koji koristim provereno nije sa njihove mreze,pa mi neka sumnja bila da nema veze s njim nesto…
Što se AT&T ovih cloud servera tiče, oni te servere iznajmljuju i drugim firmama, tako da neka druga firma može, na primer, da iznajmi server od njih i da ga koriste za ‘content delivery’ kao što firme koriste Akamai servere za ‘content delivery’... To firme koriste da velike fajlove ne bi držali na svojim serverima, na primer, da im sajt ne bi radio usporeno ako veliki broj korisnika počne da downloaduje nešto sa njihovg servera.
Ako ti legalno koristiš Little Snitch (bilo da si kupio punu verziju ili da koristiš demo verziju preuzetu sa zvaničnog sajta); onda mislim da ne bi trebalo da se brineš.
Ni demo ni kupljena,..:D ,i meni je proslo kroz glavu da neko drzi nessto an tom cloudu,..al nedoumica sam ,a ne znam kako da otkrijem kakav je update u pitanju
U tom slučaju nemoj da ga updejtuješ uopšte, bez obzira odakle će da ga skida. I razmisli da se priključš akciji oko kupovine, tu vrstu alata treba platiti.
nije da nisam razmisljao,jer sam se pomucio i oko instalacije,al sam imao pomoc prijatelja pa je sad ok,al taj program kontrolse ostale,.od offica,do raznoraznih koje kupiti kostaju strahota,a opet neophodni za osnovno funkcionisanje,..i ja se bavim mislju da ne update,pa da vidimo,.defintivno je mozda neki glupi update,al mozda vremenom i vidim ili saznam kako da znam sta sam zabranio.
Znaš kako, ako ti je neki softer zaista neophodan, onda on ne može da košta ‘strahota jedna’. Na primer, office, imaš besplatne office, imaš Pages, Numbers i ostalo, ali ako zaista ne možeš bez Microsoftovog jer oni nisu dovoljno dobri (a za neke namene jednostavno nisu); pametnije je da kupiš Office. No, to je za neku drugu temu.
Ovde je stvar da u tom slučaju barem kupiš Littel Snitch, u suprotnom kod svakog updejta rizikuješ da ti više ne radi.
A i mi smo priznata zvanična korisnička grupa, pa i nije baš pametno da tako pišeš. Ne radi se ovde o zabrani, ili da mi sad solimo nekome mozak kako treba da kupiš program, ali pošto je kod nas sve naopako, pa tako i ovo sa kupovinom programa, ljudi jednostavno neće da daju pare jer uvek ‘može da se skine iza ćoška’ za dž. To je potpuno pogrešan načn razmišljanja, a onda još i pišeš da ti neko da savet za to. To bi isto bilo ko kad bi se javno na zvaničnom Mercedes forumu pisalo o tome kako da sjebeš keycode, ili alarm, jerbo dobio si ukraden auto a baš ti auto treba…
Kao što Miki reče, imaš besplatnih rešenja za office. Za LS nema, ali nemoj ovde da očekuješ da ti bilo ko od nas da savet kako da zajebeš proizvođača softvera. To što ti ne možeš bez njega, to je tvoj problem, ali zamisli kako bi se ti osećao da programiraš, i da živiš od toga, a neko ti skida program sa torenta, i ne plaća ti samo zato što se njemu može…
Ovo je, naravno, dobronameran savet, bez ikakve namere da ulazimo u raspravu.
Slazem se i razumem,nisam sujetan i kapiram,mada,.celi je ‘problem’ oko update samo,i dal neko zna na sta se mozda odnosi,sto nikakao ne znaci da me ugrozava i kako ,a da nije bez resenja,jednostavno cemo mu zabraniti taj update i idemo dalje :D,..hvala u svakom slucaju na finoj razmeni misljenja,ako se promene vremena,samim tim ce se i pristup pojedinim aplikacijama promeniti,jer iskreno,sto bi se neko za jednu crvenu razmisljao dal je ili ne sigurno uraditi nesto,..naravno,za one koje kostaju malo vise crvenih,i dalje cu da se zamislim :D
Ja ne bih uopšte updejtovao LittleSnitch dokle god ti je iz ‘narodne radinosti’, ne samo da blokiraš updejt ako sumnjaš na lokaciju servera, već uopšte.
evo sad sam priemtio ‘details’ pa da dokumentujem slikom,mozda neko prepozna,..sorry sto sam uporan( to mi ‘mana’);.al me bas zanima od cega ,..sve mi vise lici da nije nesto ‘vazno’ ,al kako upalim meka,.odmah izadje prozor !
evo slika,al mozda sam lose napisao,ne update ja little snitch,vec on trazi da update neku app ,nesto,..little snitch je ok za sada,blokiran je update sistemski.