U svakom slucaju super! Ja sigurno necu sa Telekomom potpisivati ugovor na 24 meseca ni za sta. Dva puta sam se opekao, dosta. Ali zato ono sto se dobija sa tim je mnogo bitnije. A to su ovlasceni serviser u zemlji i da konacno mozes garanciju ovde da ostvaris, Apple store i da konacno mozes normalno da otvoris Apple ID.
Lepo je sve ovo, samo se postavlja pitanje na kojoj ce tarifi da se nudi ovaj telefon i kolika ce biti njegova cena, u svakom slucaju ovo ce oboriti cenu na crnom trzistu 😊
Cenu na crnom trzistu nece oboriti sigurno. Kod nas 5s 560, u Nemackoj 700. Ne verujem da ce sad neko preko da obori nabavnu cenu zato sto se iPhone pojavio u Telekomu u tamo nekoj Srbiji. Cisto sumnjam da ce nastati pometnja tipa: ‘Joj pojavio se iPhone u Srbiji, spustajmo cenu sa 540 na 440 odmah!’. A i pitanje je da li ce biti sim free da se kupi uopste kod nas. Da ce se znatan deo trgovine prebaciti u Telekom, to stoji. Ali da ce cene isi na crnom trzistu dole zbog toga, nece sigurno, jer nemaju kud dole vise. Mislim padace one zbog toga sto ce se bliziti iPhone 6, kao i sto su do sada padale, ali nabavna cena preko sigurno nece pasti zato sto ga ima u Telekomu.
Lepo je sve ovo, samo se postavlja pitanje na kojoj ce tarifi da se nudi ovaj telefon i kolika ce biti njegova cena, u svakom slucaju ovo ce oboriti cenu na crnom trzistu 😊
Rekoše da će da prodaju i SIM-free modele. Tu cena ne bi smela da bude preko 80.000 dinara, kažu neki da su na trenutak na tviteru videli da je neko iz MTS-a rekao da će biti 75000. To je dobro, jer da je kojim slučajem prošla Vesina želja da on bude uvoznik, sigurno bi bilo više.
Pitanje je što bih ja uzimao SIM-free u Srbiji, ako Telenor ne bude imao iPhone u ponudi, pre ću preč na MTS i uzeti ga na neki ugovor, nego da kupujem SIM-free i stavljam Telenorovu karticu.
Mala korekcija odmah, samo da znate da nece Telekom uvoziti telefone kao i sto ne uvozi ostale vec neko od uvoznika: CT, PIN i sumnjam neko drugi 😊 Isto tako ce i servis biti kod nekog od vec ovlascenih uvoznika/servisera.
Cene za Simfree po meni treba i otici ce gore, posto ce simfree biti skuplji kod MTS-a a i kod drugih cim krenu a to ce biti uskoro.
Za ocekivati je da simfree bude oko 700eur kao i na ostalim mestima, tacnije Apple nece dozvoliti da bude manje.
Koliko sam ja cuo da deluku mi kao naucna fantastika za nase uslove, tamo gde Apple zvanicno postoji ni nema servisa. Odes u ducan kazes ne radi mi telefon oni ti ga uzmu i daju ti novi. Too good to be true? 😊
Inace meni malo cudno sto su svi objavili ovu vest osim samog MTS-a?!?!?! Zauzeti su izborima ili sta?! 😊
Upravo odslusao gospodina direktora MTS-a koji je vise pricao o drzavi nego o firmi koju vodi, ali valjda je to strategija da se tokom izborne cutnje da nada onome ko ima platu 20.000 dinara, ili je i nema, da ce moci, eto bash, preko MTS-a da sebi obezbedi iPhone… jujuju…
Kao Telenor korisnik ekstremno razocaran ako je ovo istina i nije samo predizborna zajebancija! :(
Pa dok Amerika i Engleska ne postanu zemlja proleterska ja cu ajfone i dalje kupovati tamo 😊
Super, kao da se sećam prve teme i prvom iPhone i komentarima: ‘E, uskoro će i kod nas’ 😊
Nego, mene interesuje ko će za samo mesec ipo dana da edukuje prodavce MTS paketa o Apple platformi… ili ćemo opet slušati neobučene prodavce kako svašta lupetaju u Apple-u :(
kao sto sam i rekao 😊 nema tu ekskluzive, dobro je sto ce biti na vise mesta, znaci da ce cene i ugovori biti povoljniji. Inace cim prvi telefon dobije sertifikat VIP ce ga pustiti kao i Telenor, pa racunam da ce nadmudriti MTS koji se napravio pametan da ima ‘ekskluzivu’ 😊 Sertifikat Ratel-a koji je bio prepreka do sad, potrebno je da dobije 1 telefon tj. jedan model iPhone-a ostali ce svi dobiti po automatizmu i moci ce da se uvezu legalno u vecim kolicinama, a to su ljudi iz VIP-a i Telenora, potpuno sam siguran, spremni da iskoriste i budu brzi od MTS-a.
Ne verujem dok ne vidim ))). Prvo Bg on the water pa iPhone a prva akcija im je bila PayPal ako se secate. Ima nešto i što ovi znaju izgleda. Ako stvarno krene ta fantazija Bg on the water ))) onda ćemo da dobijemo i pravi pravcati Apple Store. Ko zna…. mozda i nama krene malo ))
Inače, ja ne prelazim ni na MTS ni na VIP ako Telenor ne bude imao iPhone. Što neko ovde reče opekao sam se par puta i vise ne. Kupujem na crno i stavljam karticu koju ja hocu.
Koliko sam skapirao iz ovih članaka prognoziraju nam cene kao u Bugarskoj - tamo je prosečna plata najniža a cena najviša cccc. Realan koncept koji će ovi naši državni menadzeri da prigrle odmah )))