Zdravo svima,
Unapred se izvinjavam ako je neko ovaj problem vec prijavio, ali ja odgovor nisam nasao a mislim da ovde neko od vas experata moze da mi pomogne.
Naime ja jos uvek ucim da koristim Mac OS i napravio sam jednu gresku. Imam MacBook PRO early 2011. Dobio sam ga od kolege na poklon i na njemu je bio instaliran OS. Koristio sam ga dok nisam kupio novi u USA i sada sam hteo da prodam stari. Medjutim prethodno sam hteo da reinstaliram nekako OS, i malo brzopleto sam izbrisao OS misleci da cu sa mojim iTunes user-om moci da instaliram i raniju verziju OS-a. Medjutim to se nije desilo i ja sam sada u problemu. Ne znam kako da recover-ujem sistem jer nemam user i pass uz pomoc koga se to sve to sredjivalo ranije. Nemam vise kontakt sa osobom koja je posedobala ovaj Mac ranije.
To je prvi deo problema. Drugi deo problema je sto sam ja taj Mac iskljucio i stavio negde sa strane, i danas kada sam pokusao da ga ukljucim da bi slikao sta mi izbacje kada se ukljuci, poceo je da izbacuje slicicu foldera na kome je upitnik. Taj folder je na sredini ekrana i treperi.
Negde sam procitao da je naisao na gresku u boot-ovanju i da to moze da se resi drzanjem com+opt+p+r dok se ne cuje start zvuk 3 puta i posle se pusti. Medjutim to nije resetovalo nista i tu sam stao sa istrazivanjem i radnjama na svoju ruku i nasao ovaj forum.
Molim vas da mi neko pomogne, bio bih mu zahvalan.
Hvala,
Milos