pomoc oko apple ID
Posted: 01 April 2014 03:49 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2014-04-01

Pozdrav, kupio sam iMac, i napravio sam icloud account. Problem je u tome sto ne mogu da napravim apple id, jer mi konstantno pise zemlja: United states. To se desava nakon sto kliknem create id. I to united states nikako ne mogu da promenim u Srbija. Kako da promenim u Srbija? jer naravno zelim i placati aplikacije koje se nalaze u app store-u.

Unapred zahvalan

Profile

Posted: 01 April 2014 09:28 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

iCloud e-mail je ujedno i Apple ID… znač, ako si već napravio iCloud e-mail, to je tvoj Apple ID.

Poseban AppStore za Srbiju trenutno ne postoji… možda se pojavi za neki mesec ako kod nas zvanično počne da se prodaje iPhone kao što su najavili… videćemo…

Mene su takođe automatski stavili na AppStore za USA kada sam se registrovao za iCloud i to nisam menjao (nisam ni kupovao aplikacije koje se plaćaju na AppStore… samo sam instalirao aplikacije koje su mi ponudili besplatno)... aplikacije možeš da kupuješ i na MacUpdate (ja sam preko MacUpdate kupio LittleSnitch koristeći domaći PayPal račun)... mada može i na AppStore za USA da se kupuje preko onih iTunes gift kartica (to je nešto kao pre-paid dopuna za iTunes i AppStore).

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 02 April 2014 10:21 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2014-04-01

Da, konstatno mi trazi review kad se logujem. A ne mogu da update-ujem programe jer nisam lepo podesio apple id. Evo gde je program, videce te gde pise ‘United States’ treba da pise ‘Serbia’.

Pitanje i dlje ostaje kako da podesim da pise Serbia, posto sam uspeo to na iPad-u ali sam zaboravio kako.

Post edited by: wmbuRn, at: 2014/04/02 10:25

Profile

Posted: 02 April 2014 12:47 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

‘If your billing address is not in United States click here’, piše gore.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

‹‹ DS_Store      Fusion Drive (Korak po korak) ››