kovacm wrote:
imam prijatelja koji je muzicar, koristio je ranije Atari sad PC i tvrdi kako za Mac ne postoje neki jako dobri programi za muziku koji postoje na PCju te da je stoga PC jedini moguci izbor za muziku danas.
Imam ja drugara muzičara koji koristi PC i koji je isto tako pričao da je PC ‘bolji’ i da ima ‘bolje programe’, al’ je promenio mišljenje kad je na Internetu video kakvi sve programi za muziku postoje za Mac i da mnogi profesionalci koriste baš Mac 😊
Andrej wrote:
Nije mi jasno da li imaju neku satisfakciju od toga što tako govore? Pali li ih to? Ne razumem…
Pogledaj samo kakve ‘agrumente’ PC-jevci ovih dana navode na Advocacy 😊
Evo, na primer, neki tamo tvrde kako nama svima treba Win i da navodno svi koristimo Win na Mac… pa onda kako je kao Win sa Linux u virtuelnoj mašini kao ‘mnogo bolja kombinacija’ od OS X-a sa Win u Parallels (a to što velika većina prorama za OS X uopšte nema verziju za Linux kao nema veze)... a imaju i neke još smešnije argumente 😊
Ni ja ne razumem koju satisfakciju neki PC-jevci imaju od toga što pričaju takve stvari, a pogotovo ne razumem zašto neki PC-jevci kad ostanu bez argumenta počnju da izmišljaju nešto (kao, na primer, to da kao svi mi koristimo Win) za šta i sami znaju da nije tačno.
Tako i kad sam ja odlučo da ću da kupim Mac, pa su razni PC-jevci navalili da mi daju ‘prijateljski savet’ da se kao Mac ‘uopšte ne isplati’ i da ću kao ‘mnogo da se pokajem’ ako kupim Mac jer je Mac kao ‘preterano težak za korišćenje’, kako za PC kao postoje ‘mnogo bolji programi’, kako Macovi kao ‘brzo zastarevaju’, kako su Macovi kao ‘spori’...
A skoro ni jedan od tih PC-jevaca koji pričaju tako, Mac nije video ni u izlogu neke prodavnice, a kamoli da je imao prilike da nekad koristi Mac.
Razumem da nisu svi imali prilike da rade na Mac, ali ne razumem kad neko ko nije video ni Mac ni OS X oće da se pravi ‘pametan’, pa nagađa kakvi su Macovi i kakav je OS X i još se i raspravlja sa nekim ko koristi Mac o tome kakvi su Macovi i kakav je OS X… kao da mi ne znamo kakvi su Macovi iako ih koristimo svakodnevno, a neko ko je Mac video samo na slikama kao bolje od nas zna kakvi su Macovi i kakav je OS X.