Evo ovako… pošto kada u istom WineSkin wrapperu ima više aplikacija WineSkin dozvoljava samo jedna aplikacija da se odabere koja će da se pokrene kada se klikne na wrapper, napravio sam AppleScript za pokretanje aplikacija iz wrappera na klik (bez potrebe da se otvara wrapper i da se ručno menjaju podešavanja svaki put kada korisnik hoće da pokrene neku drugu aplikaciju)...
Ukratko da objasnim kako funkcioniše…
Ako, na primer, imate nekoliko različtih aplikacija u wrapperu, možete da napravite poseban launcher za svaku i da vam ti launcheri služe kao prečce.
AppleScript sam morao da stavim na HasteBin: http://hastebin.com/gibinerapi.sql
Probao sam direktno na forum da stavim, ali neće ni da se uploaduje fajl, niti ‘code’ opcija radi ispravno (neki znaci se nisu pojavljivali).
Ako hoćete da napravite launcher, kopirajte taj Apple Script u ‘Apple Script Editor’ aplikaciju (dolazi uz OS X… samo u Spotlight ukucajte njen naziv i trebalo bi da je nađe) i zatim editujte u prva dva reda ono što sam napisao na srpskom između navodnika, a zatim iz Menu Bara odaberite ‘File’, pa ‘Export’ i odaberite ‘Application’ i aplikaciju koju ste napravili tako stavite u folder gde vam je taj wrapper.
Može da se napravi i AppleScript aplikacija koja bi pri pokretanju otvorila dijalog da pita korisnika koju aplikaciju iz wrappera da pokrene i da se wrapper… mogao bi i wrapper da se za zapakuje zajedno sa AppleScriptom za to u jednu aplikaciju koja bi prikazivala dijalog kada se pokrene… nije ni to nešto mnogo komplikovano da se napravi, ali bi zahtevalo više objašnjavanja nego ovaj načn koji funkcioniše kao neke prečce.
Post edited by: indijanac, at: 2014/08/18 05:28