Imao nalog za iTunes sa USA adresom, naravno, hteo da probam mogu li sa nekom debitnom karticom da odradim posao, i zbog toga promenio store na cro. Nakon toga sam kupio neku aplikaciju, i sve prošlo ok. Sad hoću da se vratim na USA store, izbrisao sam br kartice, i nemam opciju no credit card… Ima li ikakve šanse da se vratim na USA bez kreditne ili paypala?
Pošto već duže vreme nema odgovora, malo sam se jutros zainatio, i naravno, uspeo :D
Potrebne su sledeće stvari i sledećim redosledom:
Prvo, i iTunesu editovati nalog, zameniti email adresu i sve ostale komunalije (ako neko želi može i da promeni podatke o karticama)
Kad to odradite, izlogujte se, pređite na američki iTunes store, izaberite AppStore za iOS i probajte jednu free app da skinete. Nakon toga ponudiće vam stari ili novi Account, gde naravno birate novi. Ostalo se već dobro zna 😊
Izvesno je da ce Srbija dobiti AppStore pa je moje pitanje:
Posto imam nekoliko placenih aplikacija sto na Mac sto na iPhone, da li promenom drzave tj. promenom AppStore-a gubim aplikacije, necu moci da ih apdejtujem…?
Inace su placene preko hrvatskog naloga.
Koliko se sjecam o tome je bilo reci na forumu…da gubis !
Ne gubiš, već ako želiš da im pristupiš moraš da se prebaciš na hrvatski store, a onda vratiš.
Međutim, mislim da bi trebalo Apple nešto da uradi sa tim, tj. da nam omogući prebacivanje na naš store.
U svakom slučaju, mogli bi i mi da napravimo akciju i uputimo preventivno jedan email kao grupa. Mislim da je dobra ideja da otvorimo novu temu o tome.
Koliko se sjecam o tome je bilo reci na forumu…da gubis !
Ne gubiš, već ako želiš da im pristupiš moraš da se prebaciš na hrvatski store, a onda vratiš.
Međutim, mislim da bi trebalo Apple nešto da uradi sa tim, tj. da nam omogući prebacivanje na naš store.
U svakom slučaju, mogli bi i mi da napravimo akciju i uputimo preventivno jedan email kao grupa. Mislim da je dobra ideja da otvorimo novu temu o tome.
Ali bi onda svakim sledećim update-om morao da se vraćaš prethodni store i odradiš update, što je malo i zamorno za onog ko ima malo više plaćenih aplikacija.
Ali kada startuješ aplikaciju App Store, da bi video aplikacije koje si kupio moraš da odeš na Store odakle si ih kupio.
Iliti, kad sutra bude otvoren srpski App Store, aplikacije koje nemaju update kao opciju, a kupljene su npr. preko hrvatskog App Store-a, moraće da se update-ju promenom store svaki put kad hoćete to da odradite, što mene već iritira u najavi, pošto imam priličan broj takvih aplikacija.
Mislim da ukoliko npr. u CRO store nema neke aplikacije koju si kupio u US store, nece ti ponuditi update.
To se meni desavalo sa Google Maps jer se dugo vremena nije pojavio na CRO store pa sam ga skinuo sa US i morao sam svaki put da menjam store kada bih updejtovao.
Tek sam kupio Mac i registrovao sam se na hrvatski App Store. Tada sam video da iTunes nije prisutan u Hrvatskoj. Hteo bih da koristim iTunes Store pa je moje pitanje sledeće:
[ol]
[li]da li da se prebacim na slovenački region? Da li moja kreditna kartica izdata u Srbiji može da radi u slovenačkom App Store-u?
[/li]
[li]da li da ostanem na hrvatskom App Store-u i da se nadam da će uskoro da dobiju i iTunes?[/li]
[li]da li da sačekam da se otvori srpski App Store, možda dobijemo i App i iTunes store?[/li][/ol]