Appstore nalog i promena zemlje
Posted: 01 October 2011 11:57 PM
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Situacija je sledeća:

Imao nalog za iTunes sa USA adresom, naravno, hteo da probam mogu li sa nekom debitnom karticom da odradim posao, i zbog toga promenio store na cro. Nakon toga sam kupio neku aplikaciju, i sve prošlo ok. Sad hoću da se vratim na USA store, izbrisao sam br kartice, i nemam opciju no credit card… Ima li ikakve šanse da se vratim na USA bez kreditne ili paypala?

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 02 October 2011 12:15 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  479
Joined  2009-03-13

joj kakvi smaraci, pa dal je moguce da sad ako oces da se vratis na varijantu bez kartice moras da otvaras novi nalog na onu glupavu foru :ohmy:

Signature 

¸.·´¯`·.´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>
.¸¸.·´¯`·.¸>

Profile

Posted: 04 October 2011 06:50 PM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Pošto već duže vreme nema odgovora, malo sam se jutros zainatio, i naravno, uspeo :D

Potrebne su sledeće stvari i sledećim redosledom:

Prvo, i iTunesu editovati nalog, zameniti email adresu i sve ostale komunalije (ako neko želi može i da promeni podatke o karticama)

Kad to odradite, izlogujte se, pređite na američki iTunes store, izaberite AppStore za iOS i probajte jednu free app da skinete. Nakon toga ponudiće vam stari ili novi Account, gde naravno birate novi. Ostalo se već dobro zna 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 06 September 2014 12:44 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2012-03-05

Da ne otvaram novu temu, iskoristi cu ovu.

Izvesno je da ce Srbija dobiti AppStore pa je moje pitanje:

Posto imam nekoliko placenih aplikacija sto na Mac sto na iPhone, da li promenom drzave tj. promenom AppStore-a gubim aplikacije, necu moci da ih apdejtujem…?
Inace su placene preko hrvatskog naloga.

Profile

Posted: 06 September 2014 08:06 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Koliko se sjecam o tome je bilo reci na forumu…da gubis !

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 07 September 2014 01:08 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

MacBee wrote:

Ne gubiš, već ako želiš da im pristupiš moraš da se prebaciš na hrvatski store, a onda vratiš.

Međutim, mislim da bi trebalo Apple nešto da uradi sa tim, tj. da nam omogući prebacivanje na naš store.

U svakom slučaju, mogli bi i mi da napravimo akciju i uputimo preventivno jedan email kao grupa. Mislim da je dobra ideja da otvorimo novu temu o tome.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 07 September 2014 04:52 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2012-03-05

madamov wrote:

MacBee wrote:

Ne gubiš, već ako želiš da im pristupiš moraš da se prebaciš na hrvatski store, a onda vratiš.

Međutim, mislim da bi trebalo Apple nešto da uradi sa tim, tj. da nam omogući prebacivanje na naš store.

U svakom slučaju, mogli bi i mi da napravimo akciju i uputimo preventivno jedan email kao grupa. Mislim da je dobra ideja da otvorimo novu temu o tome.

Ali bi onda svakim sledećim update-om morao da se vraćaš prethodni store i odradiš update, što je malo i zamorno za onog ko ima malo više plaćenih aplikacija.

Inače sviđa mi se ideja i podržavam.

Profile

Posted: 08 September 2014 10:23 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Vezano za update: ne moraš, update instalirane aplikacije kupljene na drugom storeu rade.

Moj primer: imam Apple Remote Desktop kupljen preko slovenačkog storea, sada sam na hrvatskom, ARD se uredno updejtuje.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 September 2014 10:56 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

Ali kada startuješ aplikaciju App Store, da bi video aplikacije koje si kupio moraš da odeš na Store odakle si ih kupio.
Iliti, kad sutra bude otvoren srpski App Store, aplikacije koje nemaju update kao opciju, a kupljene su npr. preko hrvatskog App Store-a, moraće da se update-ju promenom store svaki put kad hoćete to da odradite, što mene već iritira u najavi, pošto imam priličan broj takvih aplikacija.

Profile

Posted: 10 September 2014 10:02 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Koje aplikacije nemaju update kao opciju?

Signature 

Profile

Posted: 10 September 2014 10:36 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2012-03-05

Mislim da ukoliko npr. u CRO store nema neke aplikacije koju si kupio u US store, nece ti ponuditi update.

To se meni desavalo sa Google Maps jer se dugo vremena nije pojavio na CRO store pa sam ga skinuo sa US i morao sam svaki put da menjam store kada bih updejtovao.

Profile

Posted: 12 November 2014 04:18 PM   [ # 11 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2014-11-12

Zdravo svima.

Tek sam kupio Mac i registrovao sam se na hrvatski App Store. Tada sam video da iTunes nije prisutan u Hrvatskoj. Hteo bih da koristim iTunes Store pa je moje pitanje sledeće:

[ol]
[li]da li da se prebacim na slovenački region? Da li moja kreditna kartica izdata u Srbiji može da radi u slovenačkom App Store-u?
[/li]
[li]da li da ostanem na hrvatskom App Store-u i da se nadam da će uskoro da dobiju i iTunes?[/li]
[li]da li da sačekam da se otvori srpski App Store, možda dobijemo i App i iTunes store?[/li][/ol]

Hvala na odgovorima!

Rade

Profile

Posted: 13 November 2014 02:52 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

RockyMM wrote:

da li da se prebacim na slovenački region? Da li moja kreditna kartica izdata u Srbiji može da radi u slovenačkom App Store-u?

Neće, moraš da imaš karticu slovenačke banke.

[li]da li da ostanem na hrvatskom App Store-u i da se nadam da će uskoro da dobiju i iTunes?[/li]

Ako je do muzike, nemoj, onog trenutka kada je dobiju, naše kartice takođe neće raditi.

[li]da li da sačekam da se otvori srpski App Store, možda dobijemo i App i iTunes store?[/li]

Ja muziku na eventualnom srpskom storeu ne bih očekivao u narednih pet do deset godina od trenutka kada krene srspi App Store.

Post edited by: madamov, at: 2014/11/13 14:53

Signature 

Profile