Daklem, pošto sam isprobao sve što znam i umem, a rešenje nisam našao, da pitam…
Naime, imam problem sa internim hard diskom koji je stavljen u MBP umesto super drajva, naravno, preko optibay-a.
U pitanju je Seagate Hybrid Drive ST1000LM014 1TB SATA3, podeljen na 2 particije (radna i time machine).
Dešava mi se da se disk dismountuje iz čsta mira. Ustvari, nije iz čsta mira, obično kad intenzivno radi (npr. time machine).
Ako restartujem MBP problem ostaje, ali ako ga isključm, pa ponovo uključm hard disk se mountuje.
Sve vreme mi je uključen SMARTReporter koji nije primećivao nikakav problem, ali kada sam instalirao Disk Drill (hteo sam da isprobam softver) on mi je prijavio problem i savetovao da uradim backup.
Kada pogledam u izveštaju koji mi daje prijavljuje suspicious log records, uvek po 2 (pretpostavljam zato što su na disku 2 particije). Gledao sam po sajtu ovog programa i nisam našao objašnjenje o čemu se ovde radi, pa rekoh da pitam ovde, pošto se nešto definitivno dešava, ali ja ne znam koje korake da preduzmem.
Da li problem sa diskom ili je u pitanju optibay (ili nešto treće).
Evo, dok sam pisao izletela mi notifikacija ‘disk not ejected properly’, a radio je time machine.