blagosloven bio Apple, izgleda da ce ostali proizvodjaci mobilnih telefona morati dobro da se zamisle s obzirom kakve ce biti cene novog iPhona :laugh:
Smor je jedino ona in-store aktivacija i neka računica da bi se telefon kupio ‘bez’ pretplate, izađe oko $600 (tj. plati se uredno aktivacija, jedna mesečna pretplata, rano raskidanje ugovora i bla bla).
Jes’ da je to i dalje jeftinije od HTC Touch Cruise koji sam merkao pre nekoliko meseci, ali je bedak kad se obraduješ da košta ispod 200€, a ono ispadne da nije 😊
No, i to je bilo nagađanje - videćemo šta će da bude u praksi…
Smor je jedino ona in-store aktivacija i
...
No, i to je bilo nagađanje - videćemo šta će da bude u praksi…
Sačekajmo da vidimo kako to ide. Ko će da spreč Apple da prodaje iPhone online na svom Storeu. I kako onda da ti ga aktivira Apple u tvoje ime. I negde pročtah da to važi samo za AT&T, tj. SAD. Daklem, skoknemo do Osijeka ili Zagreba u T-Com radnju i pazarimo telefon. E, sad, ako i oni uvedu aktivaciju ostaje da kumimo Vip, Telenor i Mts da potpišu ugovor sa Appleom. Ja bih, zbog iPhoena, vala prešao sa Telenora na nešto drugo, ionako su svi isti po kvalitetu i cenama.
Videsmo na Keynotu da je jedna od zemalja u kojoj ce se prodavati iPhone 3G i Hrvatska.
Dali to znaci da cemo moci u lijepoj njihovoj da pazarimo novi iPhone za 199$ u kunskoj protivvrednosti, ili cemo i dalje placati 450+ E za njega.
TUAW je objavio cene koje je O2 UK objavio za iPhone - i stvarno je 8GB model £99, ali je tu i pretplata…
No, nadam se da će biti neke slobodne prodaje, kao što Miki reče, jer bih onda smarao ortaka da donese iz Kanade 😊
A verovatno hoće - možda ne u julu, ali koji mesec kasnije.
I prethodni iPhone beše AT&T exclusive pa ga posle prodavaše regularno…
No, nadam se da će biti neke slobodne prodaje, kao što Miki reče, jer bih onda smarao ortaka da donese iz Kanade
A verovatno hoće - možda ne u julu, ali koji mesec kasnije.
Na šta konkretno misliš? Još negde krajem zime/početkom proleća iPhone se u USA mogao kupiti isključvo karticom, tj. tako da ti se može ući u trag. To je od onda otkad su ograničli kupovinu na 2 kom. Ne znam da li sam te dobro razumeo ali ako misliš na to da će taj ortak da kupi tamo telefon, donese ga ovde i ti onda kažeš: ‘Nabijte aktivaciju gde-sunce-ne sija’ 😊 😊 bojim se da to neće ići tako glatko :( :(
S ovim novim aktivacionim foricama bojim se da mi iz egzotičnih sredina možemo samo da se češemo.
A i ako ga otključaš, dobijaš samo/‘samo’ bolju bateriju, teško da ćeš moći s tim na AppStore.
I tu se konačno vraćamo na priču o tome da li će neko blagoizvoleti da ovde bude zastupnik ali već sam jednom, nenamerno, izazvao flame pa da ne počnjem opet.
Ma, ima da mu dam moju karticu, pa nek’ mi ulaze u trag kol’ko ‘oće :D j/k
Kontm da će softver sa AppStore-a da procuri na Zloduha in a matter of weeks, a sem ‘bolje baterije’ je meni i 3G dovoljno opravdanje - da izuzmemo GPS i moje turističke navike 😉
Još negde krajem zime/početkom proleća iPhone se u USA mogao kupiti isključvo karticom, tj. tako da ti se može ući u trag. To je od onda otkad su ograničli kupovinu na 2 kom.
Hm, tako je bilo od početka. Posle je limit bio 5 komada.
Sve je to nebitno, iskreno mislim da je Appleu u interesu da proda što više telefona, tako da će se neke rupe opet pojaviti negde. Štaviše, mislim da je Apple, ako ne direktno, a onda bar indirektno pomagao Zimbru i ostale što su krekovali telefone da rade na drugim operaterima. Što se AppStorea tiče, to jeste problem, ali već imamo kineske izvore za neke aplikacije, zar ne? B) Mada, s obzirom da će pola Afrike imati AppStore, kao i Hrvatska, Rumunija, Mađarska i još mnoge zemlje koje nemaju iTunes Store, to je iviše stvar zainteresovanosti domaćih operatera, nego bilo čega drugog.
Evo, podatak sa prošlog sastanka, od nas 12 bilo je 9 iPhoneova plus jedan koji se ‘duguje’. B)
Štaviše, mislim da je Apple, ako ne direktno, a onda bar indirektno pomagao Zimbru i ostale što su krekovali telefone da rade na drugim operaterima.
pa sto nisu onda odma omogucili da rada na svim mrezama, i sama ta filozofija appla je apsurdna, narapvili su telefon koji je i otac i majka svi drugim telefonima, i ni jedan mu nije ravan, zar nije pametnije pustiti u slobodnu prodaju sve, nabiti cenu i posle godinu dana bi se pogasilo pola fabrika kojekakvih proizvodjaca
Štaviše, mislim da je Apple, ako ne direktno, a onda bar indirektno pomagao Zimbru i ostale što su krekovali telefone da rade na drugim operaterima.
pa sto nisu onda odma omogucili da rada na svim mrezama, i sama ta filozofija appla je apsurdna, narapvili su telefon koji je i otac i majka svi drugim telefonima, i ni jedan mu nije ravan, zar nije pametnije pustiti u slobodnu prodaju sve, nabiti cenu i posle godinu dana bi se pogasilo pola fabrika kojekakvih proizvodjaca
Onda ne bi bio ‘hip’..Mislim, ako svako moze da ga ima, nije neka fora, ovako je markentishki mnogo jache…Vidish da se svi otimaju za njega i prave redove ko mi nekad, ljubi nas majka, samo za ulje i secer a ne za telefon..Jednog dana ce ga puste verovatno /ili nece, djavo bi ga znao/ a dotad ovako…U svakom sluchaju meni ce ga donesu iz USA pa ako niko ne dobije pre mene javicu iskustva, kako sa kupovinom, tako i sa hackovanjem…
Kako stvari stoje mislim da nikad necu kopiti iPhone! Razlozi su prosti…
1. Nikada nisam voleo nikakav vid ucene, a to sto Apple radi je to! Zelim sam da biram operatera tel. veze!!! A i to ne kapiram kako ga Nemci (i ne samo oni) prodaju bez vezivanja za operatera, a ostali ne!!! Ako ima pravila oni treba da vaze za sve ili za nikoga!!!!
2. Imam iPod Touch i obican telefon (SE 880i) i sasvim sam zadovoljan (osim gluposti od 20$!!!! Ne kapiram zasto mi sa iPod-om treba da platimo nesto sto drugi dobijaju besplatno???????+ iTunes!!! mozda moja kreditka ima kugu a zapadne su kao zdrave ili oni misle da smo svi mi sa istoka kriminalci i prevaranti????)
3. Litvanci,Hrvati,Salvadorci,Kenici i Sudanci ( i drugi ‘afrikanci’ ) su cool a ja treba da se cimam ,jurcam i lomim sa raznim programima! (by the way sve me podseca na 80-te kada Mac nisu prodavali iza gvozdene zavese). Ne gospodo, hvala! Prezivecu i bez njega!
4. O cenama je glupo da se i govori! 200$ i 200 eura su dve razne stvari (za oko 50%:( ) , a ako nemas nikoga u evropi ili americi, onda treba hraniti i pacovcice koji ti prodaju telefon! Previse!!!
Ne bi da me pogresno shvatite, ja stvarno volim Apple, (to je jedini kompjuter na kome sam ikada radio…) ali me ova glupost oko oko iPhone-a dovodi do ludila!!! Princip ili neznam vec sta ali znam da u sledecih par godina iPhone nece biti u mom vlasnistvu!!! (mislim da ce toliko vremena trebati da se pojavi legalno i kod nas):( :( :( :(
1. u nemackoj otkljucan iPhone kosta 1000e (ili 900e) jer po njihovom zakonu je zabranjeno uslovljavati prodaju uz ugovor kao sto to Apple radi pa su morali da ga prodaju i ‘slobodno’ ali su mu nabili cenu od 1K evra.
i ja bih rado platio 50e mesecno za flat rate internet paket!
u nemackoj otkljucan iPhone kosta 1000e (ili 900e) jer po njihovom zakonu je zabranjeno uslovljavati prodaju uz ugovor kao sto to Apple radi pa su morali da ga prodaju i ‘slobodno’ ali su mu nabili cenu od 1K evra.
stani jel to znaci ako se kupi iphone u njemackoj da se moze koristiti i sa nasim mrezama?