Je l’ uspelo nekom od vas da uključ da Spotlight Suggestions radi sa onim novim funkcijama za koje Apple kaže da ih ima?
Evo na šta mislim: http://www.youtube.com/watch?v=0Ma39P9G37g
Tražio sam na Google da vidim zašto meni to ne radi i izgleda da te nove funkcije trenutno rade samo u pojedinim zemljama…
Probao sam da menjam podešavanja regiona u System Prefrences i da isključm Location Services (pošto sam video tamo da Spotlight Suggestions koristi Location Services); al’ te nove funkcije nisam dobio…
Uzgred… da li vam se u AppStore pod Purchases pojavljuje poruka u kojoj piše da prihvatite iMovie i iPhoto, a da ste te aplikacije već ranije prihvatili i da čak ni kada kliknete na ‘Accept’ da ta poruka još uvek stoji tu, kao da ništa niste ni kliknuli?
Vidim na Apple support forumu (a i po drugim forumima) da se raznim ljudima pojavljuje slična poruka pod Yosemite… probao sam i da stavim Mavericks na drugu particiju i u Mavericks takvu poruku ne vidim… znač, izgleda da je to neki Yosemite bug.
Primetio sam i neke sitne grafičke bugove (primera radi, napišite neku kratku poruku u Notes, odaberite da je obrišete i gledajte gornju ivicu prozora dok se dijalog za brisanje pojavljuje i nestaje sa ekrana… umesto da se izvlač iz prozora i uvlač u prozor aplikacije, prelazi ivice prozora i senka dijaloga deluje isečeno dok nestaje)... i pojedine sličce u nekim programima nisu optimizovane za Retina ekran (na primer, kad uđete u Preferences za Safari, ‘General’ i ‘Advanced’ ikonice izgledaju muljavo)... a kada se sistem podigne sa Recovery particije (ili na neki drugi načn kada se pokrene instalacija sistema koja nije samo upgrade); tamo pogotovo ima grafičkih falinki (oko nekih prozora se pojavljuju neke linije, a u Safari koji se pokrene u Recovery režimu umesto zaobljenih ivica prozora ima kao neke rupe u obliku kvadrata na ivicama i neki dugmići u tom Safariju ne rade ništa kad se kliknu).
Takve stvari je valjda trebalo da srede dok je Yosemite još bio Beta… pogotovo grafičke bugove sa prozorima u Recovery režimu jer iako se Recovery režim ne koristi često, deluje mi neozbiljno da u finalnoj verziji prozorima fale ivice ili da se neke bezveze linije pojavljuju gde im nije mesto, kao da je GUI nedovršen… Mavericks je lepo izgledao i u Recovery režimu i ne znam šta im je trebalo da menjaju to ako nisu dovršili novi izgled Recovery režima.
Još nešto… je l’ probao neko da upgradeuje GarageBand koji je došao preinstaliran sa Late 2013 Macovima (6.0.5) na ovaj novi (10.0.3) preko AppStore? Da li bi taj update trebalo da bude besplatan za Late 2013 Macove ili se plaća kao da neko nema GarageBand uopšte? Znam da je za prethodnu verziju GarageBanda (10.0.2) pisalo da je ‘FREE’ dok je Mavericks bio aktuelan, ali otkako je izašao ovaj novi GarageBand, meni na AppStore piše da je $4.99.
Da li se i upgrade sa GarageBand 10.0.2 na 10.0.3 plaća ili je to besplatno?
Ako verzija 10.0.2 koja je bila besplatna može da se besplatno upgradeuje na 10.0.3, onda mi je nekako nelogično ako verzija koja je došla preinstalirana uz Late 2013 Macove ne može da se upgradeuje ako je neko preskočo besplatnu 10.0.2 verziju, a da ne može sad više ni da prihvati tu 10.0.2 verziju koja je bila besplatna.
Ne žurim se da upgradeujem na novi GarageBand, al’ valjda bi trebalo da ljudi koji su pre manje od godinu dana kupili nov Mac trebalo da imaju pravo da upgradeuju sve iLife aplikacije.