‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 8
Yosemite - Mac OS X 10.10
Posted: 27 October 2014 11:10 AM   [ # 61 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

I ja imam utisak da baterija traje duže prilikom uobičajenog korišćenja na 15’ MBP Retina Late 2013…

Često gledam nešto na YouTube, a Safari 8 za YouTube više ne koristi Flash, nego su prešli na novi sistem za streamovanje videa bez plug-inova… evo na Netflix blogu nešto o tome: http://techblog.netflix.com/2014/06/html5-video-in-safari-on-os-x-yosemite.html

Kažu na Netflix blogu da sa tim novim sistemom prilikom gledanja 1080p videa na MacBook Air baterija traje 2 sata duže nego ranije.

Tako da verovatno u tom grmu leži zec, što bi se reklo 😊

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 27 October 2014 11:28 AM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Moguće, ali ja ne gledam youtube, niti puštam muziku odatle, tako da sigurno ima unapređenja na mnogim drugim mestima…

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 27 October 2014 05:27 PM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  101
Joined  2009-12-13

Kod mene instaliran OS X 10.10 na MacBook Pro 15’ Retina mid 2012 i iOS 8.1 na iPhone 5, sada za vikend.

Slanje SMS-ova i obavljanje telefonskih razgovora sa laptop-a preko telefona sasvim lepo radi, kao i nastavak posete veb sajtu pocet na jednom uredjaju kad se predje na drugi.

Jedino sto sam primetio da ne stima kod mene su dva problema vezana za VMware Fusion 6.0.4:

- graficki glitch u vidu treptaja ekrana kada se prelazi iz virtuelne masine u sistem i obrnuto

- kada se guest sistem prebaci u sleep stanje, na vracanju iz istog zna da se zamrzne citava masina tako da jedino gasenje na dugme i ponovno paljenje pomaze
Po ponovnom paljenju sam sistem izda upozorenje da je doslo do greske u grafickom podsistemu i dali hocu da se posalje obavestenje Apple-u sta se desilo

Za ovo drugo sam nasao kod VMware-a da je problem u nekom silnom generisanju interaptova koji zagusuju procesor, zbog promena koje su se desile u kernelu i da rade sa Apple-om na otklanjanju greske.

Videcemo da krajem meseca prdjemo i na Fusion 7, pa dotada se valjda rese i ovi problemi.

Pozdrav

Profile

Posted: 27 October 2014 09:54 PM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

vboki wrote:

Videcemo da krajem meseca prdjemo i na Fusion 7, pa dotada se valjda rese i ovi problemi.
Pozdrav

Ja sam prešao na Fusion 7, i većina stvari koje si naveo je sređena, ostalo je samo problem sa zagušenjem procesora, ali nije toliko izražen kao kod verzije 6. Doduše to je možda samo moj subjektivni osećaj…

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 29 October 2014 09:06 AM   [ # 65 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  19
Joined  2013-11-24

Pozdrav,
Hteo sam samo sa vama da podelim nešto što sam skoro video na sajtu MacRumors. U pitanju je načn da se omogući korišćenje svih funkcija Continuity/Handoff na nekim od starijih Macova. Odmah da dodam da ja ovo nisam probao, te ne znam da li radi. U svakom slučaju, evo zainteresovanima linkovi : http://www.macrumors.com/2014/10/23/continuity-activation-tool/
http://forums.macrumors.com/showthread.php?p=20124161
Za neke Macove potrebno je zameniti Bluetooth i/ili Wifi karticu, a za par modela je dovoljno samo upotrebiti aplikaciju za aktiviranje koja sadrži modified kext.

P.S. Što se tiče Yosemite-a meni sve radi bez problema na MacBook Pro 2011. Jedino što malo ide na živce, je što često prilikom formatiranja diska putem Disk Utility ne mogu da dam naziv disku a da on bude duži od jednog slova. Ovo se dešava kad disk formatiram ‘za Windows’ tj. u Fat/NTFS formatu. E da, i Spotlight Suggestions mi ne radi, a probao sam ono sa menjanjem države itd. Sem toga sve super, meni lično je Yosemite bolji nego Mavericks.

Pozdrav :D

Profile

Posted: 29 October 2014 10:51 AM   [ # 66 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  47
Joined  2010-04-19

Pri podesavanju iCouda me je pitao da unesem broj telefona ali u listi zemalja nema Srbije. Da li to znaci da nema nista od SMS i Poziva preko mog Mac???

Samo da napomenem imam iPhone 5S (iOS 8,1) i MBP mid-2010 (osx 10.10); sta jos treba da to proradi?

Post edited by: AMF, at: 2014/10/29 10:56

Post edited by: AMF, at: 2014/10/29 10:57

Signature 

iPhone 5s

Profile

Posted: 29 October 2014 11:59 AM   [ # 67 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  19
Joined  2013-11-24

AMF wrote:

Pri podesavanju iCouda me je pitao da unesem broj telefona ali u listi zemalja nema Srbije. Da li to znaci da nema nista od SMS i Poziva preko mog Mac???

Samo da napomenem imam iPhone 5S (iOS 8,1) i MBP mid-2010 (osx 10.10); sta jos treba da to proradi?

Post edited by: AMF, at: 2014/10/29 10:56<br><br>Post edited by: AMF, at: 2014/10/29 10:57

Hm, stvarno nisam 100% siguran, ali mislim da to što ti broj nije unet u iCloud ne bi trebalo da ima veze. Što se tiče tvog MBP, ukoliko je u pitanju model od 15 inča, treba da mu zameniš Wifi karticu za noviji model (imaš da kupiš npr. na eBayu) a zatim da upotrebiš tu aplikaciju za aktiviranje Continuity funkcije, Ako imaš model od 13 inča, onda ne može da se aktivira Continuity na ovaj načn, zato što ne podržava tu novu WiFi karticu. Pogledaj detalje na onim linkovima što sam postavio, a imaš još i ovde: https://github.com/dokterdok/Continuity-Activation-Tool/

Post edited by: superiska123, at: 2014/10/29 12:04

Profile

Posted: 29 October 2014 05:00 PM   [ # 68 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  168
Joined  2012-03-05

AMF wrote:

Post edited by: AMF, at: 2014/10/29 10:56<br><br>Post edited by: AMF, at: 2014/10/29 10:57

To uopste nema veze.

1) Na Meku pokreni FaceTime>Preferences i stikliraj iPhone Cellular Calls.
2) Na iPhone odi u Settings>FaceTime i omoguci takodje iPhone Cellular Calls. (ako nista ne prijavljuje iskljuci pa ukljuci). Treba da ti izbaci kod na Mek koji treba da uneses na iPhone.

Za SMS na iPhone udji u Settings>Messages i omoguci Text Message Forwarding i odaberi tvoj Mek racunar.

I trebalo bi da funkcionise.

Profile

Posted: 07 November 2014 09:40 PM   [ # 69 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Evo redizajnirali su Purchases na AppStore (da bude ‘speljskaniji’) i sredili onaj bug… ono što je pod Purchases bila ona poruka koja je tražila da korisnik prihvati iMovie i iPhoto iako ih je već prihvatio i nije nestajala ni kad se klikne na ‘Accept’... sad više nema te poruke.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 09 November 2014 10:19 AM   [ # 70 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

A jesu li se vratili i stare verzije Server.app, one za Mavericks i Mountain Lion? Ili i dalje mora da se, recimo za Mavericks, traži ‘OS X Server 3.2.2’?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 09 November 2014 06:11 PM   [ # 71 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  835
Joined  2008-12-28

prale wrote:

1) Na Meku pokreni FaceTime>Preferences i stikliraj iPhone Cellular Calls.
2) Na iPhone odi u Settings>FaceTime i omoguci takodje iPhone Cellular Calls. (ako nista ne prijavljuje iskljuci pa ukljuci). Treba da ti izbaci kod na Mek koji treba da uneses na iPhone.

Za SMS na iPhone udji u Settings>Messages i omoguci Text Message Forwarding i odaberi tvoj Mek racunar.

Hvala za precizan recept. Koje je ovo ludilo, ja sam skoro stalno uz Mac, pozivi i kako tako ali nisam 1% smsova poslao sa telefona, sve sa Maca. Mnogo se lako navuci.

Profile

Posted: 09 November 2014 09:10 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

Primetio sam sad nešto…

Instalirao sam Operu još ranije (mada je ne koristim često); al’ kad je Operin autoupdate (Opera se ne updateuje preko AppStore, nego ima svoj autoupdate) hteo da updateuje Operu (kad sam je danas pokrenuo); Yosemite je tražio da potvrdim to šifrom.

Yosemite takođe traži šifru i prilikom pokušaja brisanja neke aplikacije iz Applications foldera (to sam primetio još ranije).

Znač, izgleda da su uveli da za izmenu/brisanje nečega u Applications folderu sada korisnik mora da potvrdi šifrom da to i hoće, bez obzira da li je u System Preferences za taj korisnički nalog namešteno da ima administratorske privilegije.

Za instaliranje novih aplikacija inače nije potrebna šifra ako korisnički nalog ima administratorske privilegije, kao i ranije što je bilo.

Signature 

Profile

Posted: 10 November 2014 06:34 PM   [ # 73 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  74
Joined  2010-05-02

indijanac wrote:

Je l’ uspelo nekom od vas da uključ da Spotlight Suggestions radi sa onim novim funkcijama za koje Apple kaže da ih ima?

Evo na šta mislim: http://www.youtube.com/watch?v=0Ma39P9G37g

Tražio sam na Google da vidim zašto meni to ne radi i izgleda da te nove funkcije trenutno rade samo u pojedinim zemljama…

Probao sam da menjam podešavanja regiona u System Prefrences i da isključm Location Services (pošto sam video tamo da Spotlight Suggestions koristi Location Services); al’ te nove funkcije nisam dobio…

@indijanas da li si uspeo da ukljucis ove opcije u Spotlight Suggestions posto se ja zezam vec satima i nikako ne uspevam?

Profile

Posted: 10 November 2014 07:31 PM   [ # 74 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-03-04

@gianni
Nije mi uspelo da nateram Spotlight Suggestions da radi…

Probao sam i da menjam region u System Preferences, i da menjam jezik i da isključujem Location Services, i da u Safariju menjam podešavanja za Bing (pošto Spotlight Suggestions koristi Bing za te predloge)... al’ ništa…

Te Bing predloge mogu samo da vidim kada odem na Bing stranicu, ako tamo u podešavanjima namestim region na USA… al’ to samo radi kada odem na Bing u Safariu, ne i iz Spotlighta, niti iz polja za pretragu u Safariju.

Čak sam probao i novi korisnički nalog da napravim… ako se isključ Wi-Fi, onda prilikom prvog pokretanja Spotlighta izađe poruka da Spotlight sada ima te nove funkcije, al’ čm se povežeš na internet to nestane i nema ništa od tih novih funkcija.

Izgleda da mora Location Services da im javi da si u nekoj zemlji gde te funkcije zvanično podržavaju… a Location Services izračunava lokaciju na osnovu jačne signala poznatih Wi-Fi mreža u okolini (na Appleovim stranicama sam pročtao da iOS uređaji sa GPS-om taguju Wi-Fi mreže u okolini podacima o lokaciji tih Wi-Fi mreža… to piše na http://support.apple.com/en-us/ht5594 stranici… tako da na osnovu tih tagova Macovi posle izračunavaju lokaciju)... tražio sam da li lokacija u Location Services može nekako ručno da se podesi i nikakvo rešenje nisam našao.

Ustvari, možda bi moglo da radi ako Location Services ne bi mogao da odredi lokaciju (da se isključ Location Services ili možda da neko isključ Wi-Fi i da se povezuje na Internet preko Ethernet kabla); ako neko koristi VPN iz USA…

Čitao sam na nekom forumu koji sam našao na Google (ne znam sad da l’ sam to čtao na Appleovom support forumu ili nekom drugom) da je neki Amerikanac valjda, koji je privremeno u Kini, pisao da koristi VPN iz USA i da mu nekad Spotlight Suggestions radi, a nekad ne… pa pretpostavljam da ako Location Services ne može da nađe Wi-Fi mreže za koje je lokacija poznata, da onda možda Spotlight Suggestions lokaciju određuju na osnovu IP-ja.

Bezveze mi je što nisu ostavili opciju da korisnik ručno odabere za koji region hoće te predloge, kao na Bing stranici što može da se podesi ručno. Možda i neko iz USA hoće da ima te Bing predloge za USA i dok je na odmoru u Grčkoj ili Turskoj, a ne da mu automatski Location Services menja region na zemlju u kojoj se trenutno nalazi.

Post edited by: indijanac, at: 2014/11/10 19:45

Signature 

Profile

Posted: 11 November 2014 09:51 AM   [ # 75 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  74
Joined  2010-05-02

Nema, bicemo i ostacemo Srbistan, pa moze iPhone da dodje kod nas zvanicno jos hiljadu puta. Hvala ti puno u svakom slucaju ostaje nam da sacekamo da li ce se Apple smilovati da i kod nas pusti sve funkcije kako bi kompletno mogli da uzivamo u njihovom softveru i uredjajima.

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 8
‹‹ Reinstall bez licence      Hackintosh ››