1 2 > 
1 of 2
Redesign?
Posted: 12 June 2008 05:07 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2006-10-17

Mislite li da je vreme za Redizajn ovog sajta i zajednice? 
Na nekim drugim forumima i sajtovima sam naisao na neke kritike u vezi sa brzinom, azurnoscu pa cak i dizajnom sajta…

Ja se licno ne slazem sa tim ‘opaskama’, jedino je mozda vreme da se dizajn malo osvezi…

Sta vi mislite?

😉

Profile

Posted: 12 June 2008 05:12 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Procitaj odgovarajucu temu u delu foruma Sadrzaj sajta i slicno. Radi se na tome.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 June 2008 05:18 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-17

Ok, izvinjavam se, nisam stigao da pregledam da li postoji slicna tema…

Profile

Posted: 12 June 2008 06:15 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

hookey wrote:

Na nekim drugim forumima i sajtovima

Kojim? Ako im se nešto ne dopada što uopšte dolaze? Evo ja im kažem da im život neće biti lakši ako popljuju po MacSerbia.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 12 June 2008 06:46 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Drugi FORUMI?
Ko se to Macserbiom bavi?

Profile

Posted: 12 June 2008 06:46 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-17

Nemojte me drzati za rec ali mislim da je u pitanju Mycity forum, procitao sam tipa post nekog lika koji trazi pomoc pa kad su ga uputili na ovaj sajt rekao je da je suvise ‘spor i zelen’ 😊

Slicne komentare sam jos negde cuo sto je i razlog da postavim ovakvu temu…

Kao sto sam vec rekao, ja bih samo osvezio dizajn. Uradio bi da bude vise ‘Mac-a-like’ u mixu sa ‘users friendly’ ako tako nesto postoji,xex 😊. Svetle boje, bela, siva, svetlo plava, uklopljeno u neki zanimljivi dizajn.

Mislim jos da bi sam pristup Mac zajednici mogao da bude malo drugaciji i manje zvanican. Da se obradjuju teme i vesti koje ne spadaju samo u domen Mac tehnologije vec i zabave, lifestyle i ostalo… Samim tim bi se sajt azurirao cesce i nebih postojao akcenat kao do sada samo na forumu.

Profile

Posted: 12 June 2008 07:01 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-25

znaci spori smo i zeleni :laugh:
a i previse ozbiljni :pinch:
Madamov ubaci molim te neki deo kao npr. ‘politika i ostalo’ pa da nagrnu forumasi 😉

Hookey nije ovo tebi licno upuceno.

Profile

Posted: 12 June 2008 07:05 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

evo odmah da dignem dva prsta! :D

ja sam na benchmarku rekao da je forum spor i tezi za citanje i pracenje nago benchmark (odnosno vBulletin koji koriste)...

inace dizajn i raspored elemenata su mi ok, jedino brzina i preglenost je ‘slabija’ - pogotovo sto vBulletin ima vec gomilu web 2.0 (AJAX) odlika!

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

Posted: 12 June 2008 07:24 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-17

Iako kazes da nije meni licno upuceno, imam potrebu da odgovorim…

Pod ‘zabava i lifestyle’ kako sam nazvao a ti ‘politika i ostalo’ nisam mislio u bukvalnom smislu, kruto gledano. MIslio sam na teme koje imaju veze sa Mac-om ali nije strogo i striktno tehnologija. Navescu primer, jedno vreme je, pre nekih godinu dana bio redovan apdejt Mac vs PC reklama sto je meni licno bilo zanimljivo. Mislio sam konkretno na takve stvari pod tom formulacijom ‘zabava i lifestyle’. Od tada pa sve do sada sam mogao ovde samo da procitam vesti tipa pojavila se nova verzija ovog ili onog da ne detaljisem, apgrejd, apdejt… bla bla. To jeste najbitnije ali nije jedino i obavezno o cemu mozemo da se interesujemo a ima veze sa Mac-om…

Mac koristim svega godnu ipo dana i od tada mi je ovaj sajt bookmark ‘prvi s’ leva’ 😊 mada ne ucestvujem toliko na forumu jer sam jos uvek rookie. Za sada samo pitam i interesujem se. Ljudi kao ja su znacajna vecina na forumu i uopste na nasem webu…

Profile

Posted: 12 June 2008 07:55 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

ma hajmo da postavimo temu sisate&bezobrazne klinke pa da kacimo slike…to bi moglo da spadne pod lifestyle

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 June 2008 09:48 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ja sam za to da se od ovog foruma ne pravi Burek, već da se, što se tematike tiče, ostavi sve ko i do sad. Što se tiče brzine, nekih funkcija (neka informacija o poruci, recimo) i zelene boje, to se menja, radi se na tome.
Ono što bih ja samo promenio, tačnije zadržao, još tačnije - ne bih izbegavao, jesu detaljna uputstva, saveti, kako se radi ovo ili ono, umesto da se forumaši upućuju na Google. Iz prostog razloga što smatram da treba imati bazu takvih informacija i na srpskom jeziku. Ja, recimo, znam da se o nečemu ovde govorilo i tu ga lepo i potražim kad mi zatreba. Naravno, to PRVO treba da urade i svi što imaju nešto da pitaju, jer je, naravno, besmisleno i reći da će povazdan neko (Miki, Toša, Darko…) postavljati jedne te iste linkove ka odgovorima koji su već tu.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 12 June 2008 10:13 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-07-25

Zato sam se tako i nasalio jer znam da se radi a sto se tice tema mislim da nema razlog da se siri na sve i svasta. Za stvari vezane manje ili vise za Mac uvek ima mesta, kao i do sad.
Hookey kad sledeci put neko kaze da je sporo ti kazi da je temeljno 😊

Profile

Posted: 12 June 2008 11:34 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

što je brzo to je i kuso :silly:

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 13 June 2008 02:18 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

hookey wrote:

... Navescu primer, jedno vreme je, pre nekih godinu dana bio redovan apdejt Mac vs PC reklama sto je meni licno bilo zanimljivo….

U pravu si, dosta mi se ljudi javilo da redovno prati ovu sekciju
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=1&id=28&Itemid=2
tako da ćemo je redovno ažurirati 😉

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 13 June 2008 02:49 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

kovacm wrote:

ja sam na benchmarku rekao da je forum spor i tezi za citanje i pracenje nago benchmark

Verovatno, ali se nadamo da će novi CMS (i ostalo što ide) to da sredi. Ali, zato me/nas bar niko ne spamuje sa kalvejevima, netkasima, atkionsima i sličnim, niti kada pitaju ‘zašto ovo na Meku radi ovako, a na Pisiju onako, ima l’ neki ‘hack’ da i na Meku radi tako’, pa odgovoriš ‘promeni navike, to je tako, tako je implementirano pre nego što je Pisi do svoje implementacije i stigao’ (nekih par do deset godina kasnije); odmah počnu da te šalju u ..., da ti lepe epitete zilota i ostale gluposti…

Profile

Posted: 13 June 2008 09:48 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Darko Selaković wrote:

hookey wrote:

... Navescu primer, jedno vreme je, pre nekih godinu dana bio redovan apdejt Mac vs PC reklama sto je meni licno bilo zanimljivo….

U pravu si, dosta mi se ljudi javilo da redovno prati ovu sekciju
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=1&id=28&Itemid=2
tako da ćemo je redovno ažurirati 😉

bilo bi dobro da se na youtube otvori kanal macserbia pa da se skidaju apple reklame pa da se tu kace, jer dosta reklama apple izbrise sa sajta tako da ima linkova koja nisu vise vazeci u sekciji sa apple reklamama

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ net4mac      hosting? ››