@gianni
Nije mi uspelo da nateram Spotlight Suggestions da radi…
Probao sam i da menjam region u System Preferences, i da menjam jezik i da isključujem Location Services, i da u Safariju menjam podešavanja za Bing (pošto Spotlight Suggestions koristi Bing za te predloge)... al’ ništa…
Te Bing predloge mogu samo da vidim kada odem na Bing stranicu, ako tamo u podešavanjima namestim region na USA… al’ to samo radi kada odem na Bing u Safariu, ne i iz Spotlighta, niti iz polja za pretragu u Safariju.
Čak sam probao i novi korisnički nalog da napravim… ako se isključ Wi-Fi, onda prilikom prvog pokretanja Spotlighta izađe poruka da Spotlight sada ima te nove funkcije, al’ čm se povežeš na internet to nestane i nema ništa od tih novih funkcija.
Izgleda da mora Location Services da im javi da si u nekoj zemlji gde te funkcije zvanično podržavaju… a Location Services izračunava lokaciju na osnovu jačne signala poznatih Wi-Fi mreža u okolini (na Appleovim stranicama sam pročtao da iOS uređaji sa GPS-om taguju Wi-Fi mreže u okolini podacima o lokaciji tih Wi-Fi mreža… to piše na http://support.apple.com/en-us/ht5594 stranici… tako da na osnovu tih tagova Macovi posle izračunavaju lokaciju)... tražio sam da li lokacija u Location Services može nekako ručno da se podesi i nikakvo rešenje nisam našao.
Ustvari, možda bi moglo da radi ako Location Services ne bi mogao da odredi lokaciju (da se isključ Location Services ili možda da neko isključ Wi-Fi i da se povezuje na Internet preko Ethernet kabla); ako neko koristi VPN iz USA…
Čitao sam na nekom forumu koji sam našao na Google (ne znam sad da l’ sam to čtao na Appleovom support forumu ili nekom drugom) da je neki Amerikanac valjda, koji je privremeno u Kini, pisao da koristi VPN iz USA i da mu nekad Spotlight Suggestions radi, a nekad ne… pa pretpostavljam da ako Location Services ne može da nađe Wi-Fi mreže za koje je lokacija poznata, da onda možda Spotlight Suggestions lokaciju određuju na osnovu IP-ja.
Bezveze mi je što nisu ostavili opciju da korisnik ručno odabere za koji region hoće te predloge, kao na Bing stranici što može da se podesi ručno. Možda i neko iz USA hoće da ima te Bing predloge za USA i dok je na odmoru u Grčkoj ili Turskoj, a ne da mu automatski Location Services menja region na zemlju u kojoj se trenutno nalazi.
Post edited by: indijanac, at: 2014/11/10 19:45