windows on mac?
Posted: 15 November 2014 10:17 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2014-11-15

cao drugari, nov sam na forumu pa se unapred izvinjavam ako sam na pogresnom mestu otvorio temu ili tema vec postoji negde.

Mac korisnik sam vec neko vreme ali neke stvari s PCja ne mogu da prezalim pa me interesuje da li ima neko iskustva s instaliranjem dvojnog sistema na mac, ili one virtual mashine da li rade i kako rade? konkretno, bavim se muzikom i jedan stari program koji koristim ne postoji za mac a mnogo bi mi znacilo kaka bih mogao da na istom racunaru da radim i u njemu, probao sam preko onih wine varijanti ali ne moze. neki predlog? neka iskustva?

unapred hvala 😉

Profile

Posted: 16 November 2014 01:43 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

O kom programu je konkretno reč?

Je l’ si probao neki Mac program za muziku? Na primer, GarageBand ili Logic Pro?

Windows na Mac može da se instalira, ali od Maca zavisi koliko stara verzija Windowsa može da se instalira i da li 32-bitne verzije Windowsa mogu da se instaliraju (pošto kažeš da je reč o nekom starom programu, pretpostavljam da ti je možda potrebno da instaliraš neku staru verziju Windowsa)... na primer, Early 2013 MBP i novije MBP mašine ne podržavaju 32-bitne verzije Windowsa, kao ni verzije Windowsa starije od Windows 7.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 16 November 2014 02:50 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  3
Joined  2014-11-15

radim ja u Logicu i Pro Toolsu, ali mi fali Sony Acid za neke stvari, koji na zalost nema za mac. znam da generalno moze Windows na mac, moje pitanje se konkretno odnosilo na paralelne odnosno dvojne operativne sisteme (os i win) ili koriscenje virtual PC-ja kao adekvatne zamene za paralelni sistem.

Profile

Posted: 23 December 2014 02:45 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Svakakoprobaj taj program da poteraš preko CrossOvera na Macu. Ako ne, onda ti neće ginuti dual boot, koji možeš da napraviš, ako već nisi, preko Boot Campa (Boot Camp Assistant je program koji se već nalazi na Macu, a kojim ćeš napraviti Win particiju i spremiti potrebne drajvere za njega).

Profile