Problem sa logovanjem na Messiges i Face Time na O
Posted: 25 July 2014 10:00 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  249
Joined  2006-10-13

Prvo da kazem da sam na relativno staroj mašini (iMac 9.1 mid 2009) probao beta verziju Yosemite i da sam oduševljen. Radi mnogoo brze i bolje nego Maverics i pri tome, koliko sam mogao da vidim za ova dva dana, pod 10.10 radi i 90 posto postojećih aplikacija. Mislim da su ovaj put odlično pogodili šta nam svima treba )))

Međutim, Messiges i Face Time jednostavno imaju problem koji sam ja već imao na iPhonu i iPadu a to je da je nemoguće ulogovati se u njih. Znač, kada unesem apple id i svoj pass ove ove aplikacije drže log prozor beskonačno dugo i niti daju da se ulogujem niti prijavljuju grešku u useru ili passwordu. Pogledao sam po netu i postoje brojni forumi na kojima je ovo prijavljeno kao problem ali do sada nisam našao neko pouzdano rešenje. Da li neko zna u čemu je problem?

Post edited by: obican70, at: 2014/07/27 21:56

Signature 

iMac9.1
MacBookAir mid 2010
iPodTouch 3rd gen.
iPhone 3GS 32 GB
iPhone 4s 16GB White
iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile

Posted: 25 July 2014 10:52 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

isti problem i istu situaciju sam imao i ja, samo je u pitanju bio stari Mac Mini, malo nadogradjen (CPU C2D, flash EFI…); pod 10.7.5 - FaceTime radi, a pod 10.8.5 - nece ni FaceTime ni Messages. nesto sam citao po forumima, i izgleda je Apple uveo kod startovanja ova 2 programa check-iranje po serijskom broju Mac-a da li je taj model Mac-a zvanicno podrzan za ta 2 programa, i onda odbija saradnju. nisam nasao neko resenje, osim nekih predloga na hackintosh sajtovima.

takodje mi klinci rekli da im na iPod Touch 4th gen. ne radi faceTime. na njemu je iOS 6.x.x i ne moze na iOS 7. izgleda su ukinuli podrsku i sa te strane.
i jos ovo - cini mi se da FaceTime ne radi vise na OS X 10.6.8 (nemam nacina da proverim).

ne svidja mi se ta njihova politika, ova firma sve vise lici na Micro$oft. da bi koristio neku uslugu/servis/funkciju, treba ti noviji operativni sistem, a taj operativni sistem trazi novi hardver. ne vidim razloga da neki programi ne rade i na starijim mac-ovima.

Post edited by: Cvrčak, at: 2014/07/25 23:32

Profile

Posted: 26 July 2014 03:56 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-13

ja ne mislim da je to vezano za neki konkretan OS ni iOS već jednostavno meni nije radilo ni na Lionu ni na Mavericsu a sada ne radi ni na Yosemite. (poslednji OS je bio besplatan a i Yosemit će biti po svoj prilici) Takođe ne radi mi ni na iPhonu (iOS7) a ni na iPadu (iOS6) . Jednostavno, kapirao sam da će Yosemite to rešiti pošto su obe ove aplikacije jako praktične i korisne i bile bi u čestoj upotrebi kod ogromnog broja korisnika.

Da li je to u vezi sa tim što Srbija ne prodaje iPhone legalno pa je Apple takvim državana uskratio te aplikacije kao nepotrebne? Jednostavno u tako nešto ne verujem jer ..... niko nije lud bas toliko ))))

U jednom si izgleda u pravu. Očgledno je da Apple kontroliše serijske brojeve mašina. To se spominje i na stranim forumima ali ........ZAŠTO ccc?

Post edited by: obican70, at: 2014/07/26 04:02

Signature 

iMac9.1
MacBookAir mid 2010
iPodTouch 3rd gen.
iPhone 3GS 32 GB
iPhone 4s 16GB White
iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile

Posted: 26 July 2014 11:05 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

e onda je to izgleda problem neke druge prirode. ali mislim da nema veze sa tim sto se iPhone ne prodaje u Srbiji. jer kod mene na iPhone-u radi bez problema, na MB Pro (mid 2009. mod.); takodje, kao i na iPad-u, a svuda je u podesavanjima postavljeno kao zemlja - Srbija.
e sad zasto proveravaju serijski broj? verovatno ili zbog para ili zbog lakseg nadzora od strane velikog brata. slicna prica kao sa Skype-om.
a da su FT i Messages korisni i dobro - u potpunosti se slazem. FT ima kvalitetniju sliku i ton nego Skype.

Profile

Posted: 27 July 2014 10:04 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-13

Koliko sam video po forumima izgleda je da Apple u beta verziji OS10.10 isključo obe ove aplikacije ali će biti funkcionalne u konačnoj verziji OS-a

Signature 

iMac9.1
MacBookAir mid 2010
iPodTouch 3rd gen.
iPhone 3GS 32 GB
iPhone 4s 16GB White
iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile

Posted: 17 November 2014 02:05 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

Ja koristim FaceTime i Messages preko svog mac i sve radi kako treba.
Na mac-u je Yosemite, na iPhone 8.1 a na iPad-u 5.0.1 i sve radi.

Povremeni problem:

- jedino sto mi se desava problem povremeno sa novom opcijom da mozete citati primljene poruke preko mac-a kao i da se primaju pozivi.
Telefon ume nekad da se zabaguje u smislu da se na njemu nekad ne cuje pristigla poruka ali se nadam da ce i to uskoro biti reseno 😉

p.s. mali savet: iskljucite opciju kod FaceTime-a poziv preko GSM-a jer to ume da baguje telefon.

poz!

Profile

‹‹ program za obrazovanje      Messages avatari ››