Izašao 10.10.1 update… instalirao sam i ne primećujem baš neku razliku…
Spotlight Suggestions, naravno, još uvek ne radi za Srbiju.
Uzgred… kad sam instalirao, nakon instalacije mi se pojavio set-up za iCloud (slično kao nakon taze instalacije); iako sam iCloud već ranije podesio… ne znam zašto… koliko se sećam, OS X mi ranije nije tražio da ponovo nameštam iCloud nakon updatea…
Što se bugova tiče… vidim da još uvek nisu sredili razne grafičke bugove koje sam primetio još kad je Yosemite izašao… ne vidim da su bilo šta vezano za interfejs sređivali.
Primera radi, kada u Disk Utility pravite novi enkriptovani Image, kada u prvom polju upišete šifru za taj image i prebacite se u drugo polje, pojavi se neki grafički bug na onom pokazatelju jačne šifre… ili, na primer, ako napravite Symbolic Link na Desktopu za nešto i posle taj Symbolik Link obrišete i napravite Symbolic Link na Desktopu za nešto drugo, ali stavite isto isti naziv koji je imao i prvi Symbolic Link, ikonica tog novog Symbolic Linka je kao ikonica onog starog, to jest ne updateuje se ikonica za taj novi Symbolic Link… pa onda one video kontrole kada neki video iz QuickLook pustite u full screen izgledaju kao da im fale ćoške (ivice nisu zaobljene, nego izgledaju kao da imaju stepenik… to mi ne izgleda kao da je dizajn dovršen)... pa u podešavanjima nekih programa koji dolaze uz OS X nisu sve ikonice optimizovane za Retina ekrane (na primer, u Safarijevim podešavanjima Advanced i General ikonice izgledaju muljavo u poređenju sa drugim ikonicama)... pa ako stavite neki prozor uz samu ivicu ekrana (ili u fullscreen) i otvorite Launchpad, uz ivicu ekrana se u Launchpadu vidi tanka linija (možda širine 1px) tamo gde je taj prozor bio, kroz koju se delimično nazire šta je bilo u tom prozoru (tako da se pogotovo primećuje ako imate tamnu pozadinu na Desktopu, a taj prozor je imao belu pozadinu)... i ima tu još raznih sitnih grafičkih bugova koje sam primetio.
Zanimljivo da u ‘What’s New in Yosemite’ koriste slogan ‘Every bit as powerful as it looks’... i pored raznoraznih grafičkih bugova.
Slao sam im feedback u vezi nekih grafičkih bugova koje sam primetio… ali ne znam koliko ima smisla da im šaljem feedback jer do sada nisam primetio da su bugove o kojima sam im pisao popravili (ni one koje sam im prijavljivao dok sam bio na Mavericks, a ni one na Yosemite)... možda ako bi im više ljudi slalo feedback o istim bugovima, pa bi onda možda više obratili pažnju na te sitnije bugove.
Dopuna:
Malopre odem u System Preferences i otvorim podešavanja za Bluetooth, kad ono tamo na listi MBP vidi sâm sebe kao uređaj sa kojim može da se poveže (naziv koji sam dao MBP-u se pojavljuje na listi… nije moj stari MacBook, pošto sam njemu dao drugačji naziv, a i njega takođe vidim na listi)... na listi pored naziva koji sam dao MBP-u stoji i dugme ‘Pair’ (pokušao sam da kliknem na dugme, da vidim šta će da bude i kao što sam i pretpostavljao, izbaci grešku da ne može da se poveže na taj ‘uređaj’, pošto pokušava da se poveže sâm sa sobom)... pojavljuje se na listi i kada isključm Bluetooth.
Poslao sam im feedback u vezi toga… nek prijavi još neko… možda su veće šanse da to poprave u sledećem updateu ako još neko prijavi isti bug.
Dopuna 2: Da ih pohvalim za jednu stvar (ne znam da li ima veze sa updateom); da ne ispadne da se samo žalim na bugove… u Notification Center se u vremenskoj prognozi sada naziv grada Niša prikazuje ispravno (pre je pisalo ‘Nis’ kada se odabere ‘Niš, Serbia’... sada piše ‘Niš’).
Post edited by: indijanac, at: 2014/11/18 03:15