Molim moderatora da ne uklanja poruku i ne zaključava temu!
Kupio sam novi Mac mini (Late 2014) i na njemu dobio preinstaliran Yosemite (sa njega upravo kuckam).
Na laptopu HP ProBook 4740s imam instaliran Mavericks na ssd-u koji je velične 120 GB.
Sada želim da pregazim Mavericks i da instaliram Ubuntu 14.04 LTS.
Pre nego što instaliram Linux na ProBook napravio sam backup podataka preko Time Machine-a na particiju eksternog harda.
Potrebni su mi odgovori oko restore-a.
Pošto sam gomilu imao nekih tamo kext-ova na ProBook-u da li uopšte da radim restore? Da li iz početka da instaliram program po program na Yosemite? Problem mi je prebacivanje kalendara, beležnice, podsetnika, Safari podešavanja, Mail podešavanja (imam više mail naloga); Google Drive nije problem pošto imam veliku brzinu neta pa ću časkom opet da skinem sve dokumente, podešavanje sistema mi nije problem pošto sam već odradio ono najpotrebnije (vezano za power, tastaturu, display…).
Koje se dugme drži kada hoću da uradim restore (restartujem mini, ubacim eksterni hard i šta držim dok mi ne ponudi restore)?
Da li svi programi rade pod Yosemite koji su radili pod Mavericks-om?
Šta je vaš savet, šta je najpametnije uraditi kako bih na što lakši načn prebacio podatke/programe/podešavanja?