Da li može da se i dalje koristi stari matrični ImageWriter II na OSX?
Posedujem MacMini Mid 2011, i5, 2,5 GHz, 4 GB sa Yosemite 10.10.2. U kući sam napravio i mrežu na koju su priključeni još nekoliko PC računara. Da bih mogao da koristim više računara instaliran je i Print Server Air Live P-203N, koji ima jedan priključak za serijski štampač i dva USB priključka. Na USB priključke su povezani HP DeskJet 940C i HP DeskJet 1220C, koji dobro rade. Na serijski priključak sam povezao Imagewriter II koristeći kabl MiniDin8 Male/DB9 Male i DB9 Female/DB25.
Tragajući po Internetu, nisam pronašao da je bilo ko opisao mogućnost korišćenja IW II sa Yosemite.
Dosad sam instalirao Parallels i OS !0.6 Server, pa sam pokušao da ovde pokrenem IW II, sli bez uspeha.
Pošto nisam baš spretan sa računarima, sve dosada sam uradio strogo sledeći neka od uputstava koja sam pronašao, najčešće Googlanjem.
Ukoliko neko ima iskustva oko ovog problema, molim da mi to objasni jednostavnim rečma. Ukoliko IW II može da se koristi i pod LinuxMint, koji sam takođe instalirao pod Parallelsom, i to bi bila opcija, ali opet uz uputstvo za laika.
Pozdrav,
Branislav