Ako baš ne možeš bez Windowsa, onda bih ti preporučo da bolje instaliraš Parallels i da Windows teraš u virtuelnoj mašini… istovremeno onda možeš da koristiš i OS X i Windows, kao da ti je ceo Windows samo jedan od OS X programa… znač, u prozoru ili u fullscreen na virtuelnom desktopu (pa se jednim gestom prebacuješ u Windows kada hoćeš, bez potrebe da restartuješ mašinu radi prebacivanja u drugi OS kao kada se pravi ‘dual boot’) ili u ‘coherence’ režimu (da ti se Windows programi otvaraju na OS X desktopu i pojavljuju u Docku, kao da su OS X programi).
Pretpostavljam da taj Mac neće prvenstveno da služi za gaming… mislim, mogu mnoge Windows igrice jako lepo da rade i u Parallelsu u maksimalnoj rezoluciji ako nisu baš preterano zahtevne, ali u zahtevnim igricama bi framerate bio nešto bolji ako bi se igrale preko Windowsa u Bootcampu (pošto se u tom slučaju ne bi trošili resursi na teranje dva OS-a istovremeno, pa bi više resursa ostalo za igricu)... da l’ ćeš ti da igraš Crysis 3 i slične igrice i koliko ti je bitno da teraš zahtevne igrice na što ‘višim’ podešavanjima, to ne znam, al’ ako ta mašina nije kupljena prvenstveno za gaming, onda mislim da bi ti i Windows u Parallelsu bio sasvim dovoljan i da se povremeno odigra neka igrica.
Ako ti je bitno da izvučeš maksimalan framerate u nekoj zahtevnoj igrici poput Crysis 3 na što višim podešavanjima, u tom slučaju Windows možete da instalirate preko BootCamp, pa kada ne igraš neku zahtevnu igricu da pod OS X preko Parallelsa pokrećeš Windows sa BootCamp particije, a kada igraš neku zahtevnu igricu da restartuješ i da se prebaciš u Windows.
Nemojte da brišete hard disk i da stavljate samo Windows na računar čak i ako ne planiraš da koristiš OS X, obzirom da svaki update firmwarea na Macu ide preko OS X… a i predviđeno je da se instalacija Windowsa na Mac radi preko BootCampa (da BootCamp pripremi particiju i drajvere)... što je i logično jer je taj računar pravljen da se na njemu koristi OS X kao glavni OS, a Windows kao neki opcioni ‘dodatak’.
Post edited by: indijanac, at: 2015/06/24 20:24