Ne znam za vas, al’ meni su dosadile više one ‘Mac Keeper’ i ‘Clean Your Mac’ reklame po raznim sajtovima… pojavljuju se na YouTube, pojavljuju se na MacRumors, pojavljuju se i na raznim drugim sajtovima…
Generalno, obične reklame mi ne smetaju puno, tako da mi neki AdBlocker nije potreban, a i ne volim da instaliram ekstenzije u Safari…
Menjanjem User Agent stringa u Safari, izgleda da nema više da se pojavljuju ‘Mac Keeper’ i slične reklame koje ciljaju Mac korisnike…
Ovo sam ukucao u Terminalu da bih u Safariju kao podrazumevani User Agent string namestio skoro isti User Agent string kao Safari što inače koristi (da bi na YouTube radio HTML5 player za Safari); ali umesto dela u kojem se pominje da koristim OS X 10.10.3 sam stavio da koristim neki UNIX…
http://hastebin.com/wuziyaseve
(edit… komanda nije bila ispravno prikazana sa ‘code’ tagovima na forumu, pa sam je prekopirao na HasteBin).
Iz Develop menija kasnije može po potrebi da se prebaci na neki drugi (stavljanjem na ‘Default’ privremeno vraća originalni User Agent).
Ako više ne budete hteli da vam User Agent string koji ste podesili bude podrazumevani, kucajte ‘defaults delete com.apple.Safari CustomUserAgent’ (bez navodnika).
Na nekim sajtovima koji baš imaju veze sa Mac tematikom (poput MacRumors) se i nakon menjanja User Agent stringa povremeno pojavljuju reklame koje imaju veze sa Mac (mada nisam video ‘MacKeeper’ reklame, al’ ima nekih drugih); ali izgleda da ih je manje i na takvim sajtovima kada se ne koristi User Agent koji govori da koristite OS X.
Post edited by: indijanac, at: 2015/06/29 22:44