Pokušavam da potpuno obrišem Affinity Designer, uključujući i sve ‘repove’ koji ostaju nakon brisanja te aplikacije…
Pre možda nekoliko meseci sam probao neku staru verziju Affinity Designer aplikacije (trial) i nisam nešto bio zainteresovan da je koristim, pa sam je obrisao sa AppCleaner… pre neki dan sam hteo da isprobam noviju verziju, da vidim da li je bolja, kad ono kaže da je trial istekao, iako je taj novi trial tek bio instaliran, a ta stara verzija je obrisana još odavno, uključujući i njena podešavanja koja je AppCleaner našao u ‘~/Library/Containers’.
E sad… mene ne zanima baš nešto puno da koristim tu aplikaciju (hteo sam samo da vidim kakva je sad); ali me zanima da nije nešto čačkala van Home foldera… Affinity Designer bi trebalo da je sandboxovana aplikacija i ne bi trebalo da ima pristup sistemskim folderima… ali, po onome što čtam na Internetu, vidim da je neko na jednom forumu pomenuo da čak i kada je probao sa drugog naloga da pokrene trial da aplikacija prepozna da je neki trial ranije bio instaliran, što znač da podešavanja ne drži samo negde pod ‘Home’ (pošto drugi korisnici nemaju pristup tuđem Home folderu).
Ne volim da mi od starih aplikacija koje ne koristim ostaju ‘repovi’ po raznim folderima…
Probao sam sa ‘opensnoop’ komandom iz Terminala da izlistam sve fajlove kojima pristupa prilikom pokretanja… i pobrisao sam sve što je imalo naziv koji ima veze sa Affinity Designer (ostali fajlovi koji su bili izlistani su izgledali kao sistemski fajlovi po sistemskim folderima i nisu imali naziv koji ima veze sa Affinity Designer); ali je izgleda opet nešto ostalo negde jer trial ‘prepoznaje’ da je neka starija trial verzija nekada bila na računaru… zanima me kako to može da ‘prepozna’ i gde se to ‘upisala’ ta aplikacija ako nije samo negde pod ‘Home’.
Je l’ može neko ko se bolje razume u razvoj aplikacija za OS X da nekim Xcode alatima ispita šta ta aplikacija ustvari radi prilikom prvog pokretanja i gde se sve upisuje?