Moj PC, koji je služio za testiranje softvera je konačno umro :( Tačnije riknula ploča. U njemu ni je 320GB parallel ATA hard disk, na kome imam oko 80-90 GB bitnih podataka. Drugi PC nemam i nemam nameru da kupujem. Pitanje je da li smem da zakačm taj HDD na MacPro (1,1) na mesto drugog ili prvog optičkog drajva da prebacim podatke?
Znam da je sve to standardno, ali mi se ne spaljuju ni HDD ni MacPro, pa me interesuje jel probao neko i kakva su iskustva?
064/111-57-36
okreni ovaj broj, kaži da sam ti ja dao i pitaj za FW 800. Čovek je uvek imao sve što mi je trebalo, rackove, HD-ove i to odmah. Kad mi je riknula FW400 fijoka, okrenuo sam ceo Niš i ništa, a kod Gorana ima i čovek je reagovao odmah, što je meni bilo jako važno jer su mi, kao i tebi, na dotičnom HD-u bitne i hitne stvari.
ako slucajno koristis jos neku uredjaj preko fw ako uzes fw800 i preko njega prikljucis harddisk zauzece citav protok tako da sumljam da ces moci onaj drugi prikljucak da koristis
elem ovako je bar sa zvucnim karticama koje rade preko fw valjda je i sa hdd
Sorry, nisam obratio paznju. Pro-i rade sa SATA ili SAS diskovima, sve sto nije to moze da bude samo eksterni disk, pitanje je sta imas na disku, tj. koliko hoces da se sve to sa diska brzo cita. Naravno FW 800 je keva ali 400 ili USB mogu da rade lepo i bez problema:)
Hvala svima na brzim odgovorima, ali se ispostavilo da mi podaci trebaju mnogo hitnije nego što sam mislio. Andrej, u svakom slučaju hvala za telefon.
Tako da sam danas popodne skupio m***, progutao knedlu i sve je prošlo OK. Zanimljivo je to što je od uključvanja kompa do onog startnog zvuka prošlo bogami 20-30 sekundi zlokobne tišine, te ovakve egzibicije ne preporučujem nikome sem baš u krajnjoj nuždi.
Ono što mogu da konstatujem jeste da diskovi rade preko PATA interfejsa na MacPro-u, ali osetno sporije. Imao sam protok između 10 i 15 MB u sekundi.
@markooo
Nisam znao da za taj vic da svi fw portovi koriste istu magistralu, ali meni je nebitno pošto samo povremeno tu nakačm kameru da skinem snimke sa letovanja, zimovanja i slično, tako da mi fw800 za HDD pije vodu…
@markooo
Nisam znao da za taj vic da svi fw portovi koriste istu magistralu, ali meni je nebitno pošto samo povremeno tu nakačm kameru da skinem snimke sa letovanja, zimovanja i slično, tako da mi fw800 za HDD pije vodu…
nisi me shvatio, govorio sam da je ovako sa zvucnim karticama iz prostog razloga sto neke kartice koje koriste fw imaju takav drajver da okupira citav firewire pa za onaj drugi port ne ostane nista jer uzme i njegov protok
ne znam da li se ovo odnosi na druge uredjaje al eto da znas nije vic