URGENTNO! Viber - kako vratiti chat history???
Posted: 11 January 2015 07:31 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Potrebno da vratim na iPhone 5 (7.1.2) jailbraikovan, Viber aplikaciju sa svim chat prozorima.
Telefon je ostao sa sim karticom koja je ugašena i vlasnik je uzeo novu sim karticu stavio u novi telefon i nastavio da koristi Viber.
Kada sam upalio Viber na iPhonu chat history je bio tu i mogao je da se pregleda.
Izvađen je sim (stari neaktivan) i pokrenut Viber app. Nako čega se ceo history obrisao i viber je tražio aktivaciju novog naloga.

Na samom telefonu preko FTP klijenta vidim da Viber ima 350 mb zauzetih na memoriji telefona i nekih 15 mb na iCoud-u.
Sam backup je enkriptovan i ne mogu da mu pristupim (vlasnik nema pojma takođe); tako da sam sa raznoraznim rescue alatima pokušavao da restorujem Viber ali bez uspeha.
Telefon nikada nije priključen na iTunes (kako vlasnik kaze) a ja nisam još samo pokušao restore sa iClouda.

Pošto je stvar veoma ozbiljna i rok je 14.1 (jer 15.1. telefon postaje glavni dokaz optuženog) molio bih za savet i pomoć.

Kako da exportujem ili očtam, odštampan određenu Viber prepisku ili kako da sve povratim na staro.

ps: obratio sam se direktno Viberu i oni su mi odgovorili da ne čuvaju chat history na njihovom serveru.

HVALA

Post edited by: RedRott, at: 2015/01/11 19:31

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 11 January 2015 09:52 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Nikako. Što se prije pomirite sa time biće vam lakše.

Meni je u poslijednjih godinu dana 4 puta Viber tražio aktivaciju nakon restore-a, upgrade-a aplikacije, upgrade-a iOS-a i zamjene telefona. Pretposlijednji update aplikacije mi je obrisao sve poruke. Pisao im i samo su mi odgovorili da je to bug u aplikaciji i da rade na tome da to otklone. I to je to.

Više puta sam im se obraćao i predlagao da naprave export i import za backup za takve slučajeve, ali ne jebu oni to 2%.

Na kraju sam digao ruke i odustao. Da mi ne treba za komunikaciju sa dragim ljudima u inostranstvu - obrisao bih ga iste sekunde.

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 14 August 2015 06:35 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1880
Joined  2007-08-04

castor wrote:

Nikako. Što se prije pomirite sa time biće vam lakše.

Meni je u poslijednjih godinu dana 4 puta Viber tražio aktivaciju nakon restore-a, upgrade-a aplikacije, upgrade-a iOS-a i zamjene telefona. Pretposlijednji update aplikacije mi je obrisao sve poruke. Pisao im i samo su mi odgovorili da je to bug u aplikaciji i da rade na tome da to otklone. I to je to.

Više puta sam im se obraćao i predlagao da naprave export i import za backup za takve slučajeve, ali ne jebu oni to 2%.

Na kraju sam digao ruke i odustao. Da mi ne treba za komunikaciju sa dragim ljudima u inostranstvu - obrisao bih ga iste sekunde.

Sve isto i kod mene + slažem se u potpunosti sa konstatacijom - šupačka aplikacija, ali teško da ima alternative…

Profile

Posted: 14 August 2015 09:50 AM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Evo alternative, imam Viber da primim poruku, odgovaram na wacap ili line u zavisnosti šta imaju ovi i momentalno gasim đubre. S obzirom na to da imam preko 2000 poruka besplatnih, napišem i sms nekad i kažem da mi viber ne radi, neka instairaju wacap ili line.

Viber je đubre na svim platformama, i ne treba da navodim zašto, tako da kakva je aplikacija, takva je i podrška.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile