instalacija OS X 10.5 na iBook G4
Posted: 26 August 2015 10:19 AM
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2015-08-26

Narode pomazite ako mozete.
Relativno sam nov u svetu Macova
Imam iBook G4 A1054 1.2GHz 768Mb HDD40 sa dve particije i instaliran OS X 10.4 Tiger update na 11. Sve to lepo radi ali vec pocinje da kaska sa vremenom (problemcici sa prikazom pojedinih strana na netu problemi sa javom i sl)
Po netu sam video da moze da se instalira 10.5 Leopard ali ne preko DVD (iBook ne podrzava boot preko DVD, samo CD - smesno muke sam imao sa podizanjem Tigra pre nekoliko meseci sa CD-a) nego samo preko firewire ili usb???
Probao sam neke stvari (savete sa neta) preko USB ali mi ne ide jer neznam ili nisam razumeo dobro.
Imam sledece image sa neta:
- Mac OS X Leopard 10.5.4 9E25 Retail.dmg
- Mac OS X Install DVD.iso i dmg
A da, imam i stariji PC sa instaliranim hackintosh OS X 10.4.6 i lepo mi radi.
Dajte savete sa USB ili dali moze instalacija mrezno hackintosh PC -> iBook

Signature 

iBook G4/1.2
Hackintosh Tiger + Win10 na GA-K8NS_Sempron2800
DualCore Win8.1 sa Emulatorima

Profile

Posted: 27 August 2015 09:43 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Ne može USB. Proveri da il u /Applications/ Utilities na hackintoshu imaš aplikaciju ‘Remote Install Mac OS X’, ako ima, onda nareži imidž na dual layer DVD pa ubCi u hackintosh.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 August 2015 10:26 AM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  2
Joined  2015-08-26

Hvala, provericu i tu varijantu da se mali igram, ali nasao sam drugi nacin da dignem Leopard sinoc. Evo saveta.

Srecom, pre nego sto sam instalirao Tiger podelio sam HDD na dve particije prva za OS X i druga za podatke.
Podatke sam prebacio mrezno na drugi komp i eto meni startni medij.
U Disk Utility sam kao Source izabrao Mac OS X Install DVD.dmg koji sam pre toga prekopirao na Desktop i startovao (raspakovao); a kao Destination prevukao sam moju radu particiju sa HDD-a. Klik na Restore i cekaj malo (oko 15min). U System Preferences sam u StartUp Disk izabrao particiju na koju sam napravio restore, restart i uzivaj u ‘novom’ Leopardu.
Prosto a?

Za sve koje ovo interesuje - dobar savet!!!
SRECNO

Signature 

iBook G4/1.2
Hackintosh Tiger + Win10 na GA-K8NS_Sempron2800
DualCore Win8.1 sa Emulatorima

Profile