Prvi put sam na ovom forumu, nadam se da postavljam pitanje na pravom mestu.
Dugogodisnji sam windows korisnik. Imam firmu koja se bavi projaktvanjem u oblasti masintva. Kosristimo Auto Cad 2015, Auto Cad plant 3D, Office, i jos neke manje programe. Firma ima desetak racunara i svi su umrezeni na server na kom se posao i radi. Vremenom smo polako poceli da menjamo desktop racunare sa lapotop racunarima (naravno i dalje radimo na externim momitorima, tastatura, miš...) Na red je dosao i moj laptop i u tom cenovnom rangu počeo sam da razmisljam o Macbook pro 15’. Slušam svašta svaki dan, i misšljenja su totalno oprečna. Moje dileme su:
1. Kako funkcionišu Autodeskovi programi na Mac-u. Da li cu imati isti, lošiji ili bolji konfor u odnosuna windows
2. Isto pitanje i MS office. (poenta je sto bih ja morao da se uklopim u postojecu rutina sto se tice formata ne da ih ja namecem)
3. Kako funkcionisu krekovane verzije programa na Mac-u u odnosu na Windoes.(Mi imamo licence za windows, ali bih u slucaju prelaska na mac morao da imam piratski softver)
4. Bootcamp, da li ima smisla imati dva sistema. (kako radi windows na Mac-u)
5. Da li bih mogao da imam nekih problema pri povezivanju na mrezu ? (neki drugi protokol u odnosu na windows, i sl?)