Šta mislite da napravimo kao neki ‘Prijatelji grupe’ program za developere koji nemaju zvanično neki ‘User Group’ program?
Znač, forum da ponudi, na primer, da za neku aplikaciju (ili ako neki developer ima više aplikacija, onda za sajt developera) može da stoji baner velične ovog O’Reilly baner tu negde sa strane (moglo bi i ispod onog aviona); ako za aplikaciju postoji interesovanje među članovima (da se ne stavlja sad baner za nešto što niko sa foruma ne koristi) i ako bi developeri pristali da sve dok baner bude stajao, da oni daju neki lep popust za svakog iz SMUG ko bude kupovao aplikaciju ili ako bi pristali da svaki put kada izađe neka ‘major’ verzija (za koju se upgrade plaća) da podele nekoliko licenci ili redemtion kôdova u nekoj nagradnoj igri članovima tu na forumu kojima je ta aplikacija potrebna… ili ako hoće privremeno (da se ne obavezuju da svaki put kada izađe ‘major’ verzija da dele nešto); onda da baner stoji dok korisnici kojima su podelili licence ili redemtion kôdove imaju pravo na besplatan upgrade.
Ako se slažete, mogu da pitam i one developere Paste aplikacije ako hoće da im stavimo baner neki na forum sa strane… oni meni nisu tražili da vas pitam da stavite baner kada su mi dali da vam podelim redemption kôdove u nagradnoj igri, ali obzirom da je to bio vrlo lep gest sa njihove strane, ja sam za to da mi ipak stavimo neki baner (ako se slažete); da vide ljudi da forum ume da ceni tako lepe gestove… pa možda još neki developeri budu hteli da naprave neku nagradnu igru za SMUG članove kad vide to ili ako je neko od članova u kontaktu sa developerima nekih zanimljivih aplikacija, pa da im javi i vidi ako može da dogovori nešto 😊