E, ljudi… što dobro idu AudioHijack i SoundFlower zajedno… (uzgred… za one koji nisu čuli za SoundFlower, to je virtuelni audio uređaj… pustite zvuk na taj virtuelni uređaj kao na “output” i zvuk koji ste pustili na njega možete onda da koristite kao “input”… ako biste pustili sistemski zvuk na njega, mogli biste da snimate video iz QuickTime sa tim zvukom, a ne samo da imate da odaberete mikrofon u QuickTime kad snimate).
Meni se ranije nije svideo “klasičan” SoundFlower sa onim njegovim “menu bar” kontrolama (te menu bar kontrole su previše bugovale, pa sam imao utisak da SoundFlower mnogo buguje… i imale su previše nekih opcija koje mi uopšte nisu bile potrebne… šta će mi pored “normalnog” stereo virtuelnog audio uređaja i opcije za još jedan virtuelni audio uređaj sa 64 virtuelnih audio kanala kad imam samo dva zvučnika?)… al’ nađem skoro SoundFlower bez “menu bar” kontrola (dolazi uz Screenflick) i SoundFlower sam po sebi super radi… al’ i taj SoundFlower ima neke stvari koje mi nisu potrebne (taj pored “normalnog” stereo virtuelnog audio uređaja prikazuje još jedan sa 16 kanala… to možda već ima više smisla nego onaj sa 64 kanala, al’ i 16 kanala je previše… ne poznajem nikog ko ima 16 zvučnika nakačenih na računar da bi koristio to)… ne znam kako se neko nije setio da uzme da forkuje to (pošto je SoundFlower opensource) i da napravi posebno izdanje “pojednostavljenog” SoundFlowera bez opcija koje nisu potrebne velikoj većini korisnika… al’ našao sam rešenje… u “Soundflower1.6.2.kext” ima onaj “Info.plist”… uzmem ja lepo i editujem to i izbrišem onu sekciju gde se pominje virtuelni uređaj sa 16 kanala (obratite pažnju da ako editujete taj fajl na desktopu da obavezno morate kad ga vratite nazad da vratite permisije kao što su bile, to jest da idete na Get Into za taj folder u kojem stoji to i da tamo gde su permisije idete na “Apply to enclosed items”, da bi “sytem” opet dobio vlasništvo nad tim fajlom… bez toga neće da se ponovo učta .kext)… tako da sad imam samo onaj setreo SoundFlower koji mi je i potreban.
I uzmem da isprobam da koristim AudioHijack da puštam zvuk na SoundFlower… ovo je super.
Ma i bez SoundFlowera bi AudioHijack bio vrlo korisna stvar, al’ sa SoundFlower pogotovo…
Možete da odredite da samo za određenu aplikaciju zvuk ide kroz AudioHijackove equilizere i filtere… što može da bude korisno i na YouTube kad gledate nešto, da imate dodatne kontrole za zvuk, ako je zvuk nekog klipa previše tih da pojačate dodatno ili ako zvuk previše šušti da smanjite šum :D
Al’ ako snimate ekran sa QuickTime, vi možete, na primer, da odaberete u AudioHijack da samo zvuk iz Safari šaljete SoundFloweru (a zvuk iz SoundFlower snimate u QuickTime uz video); a zvukovi sa Skype ili muzika iz iTunes koju slušate dok snimate video da se uopšte ne čuju u videu… podesite tamo koja aplikacija će da se čuje na vašim zvučnicima, a koja će da ide preko SoundFlowera.
Kao neki ultra-napredni “Audio Control Panel” za Mac :D
Audio Hijack “trial” je poptpuno funkcionalan i izgleda da nema ograničenje koliko dana možete da ga koristite, ali ima ograničenje da vam “sesija” traje do 10 minuta (efekti koje ste podesili ili snimanje); mada nakon toga možete ponovo da je pokrenete… slično možda kao Little Snitch kad se koristi kao “trial” što nakon nekog vremena morate da pritisnete dugme da se ponovo pokrene.