Ja imam Sinology DS215j i nisam nesto zadovoljan. Ili imam felerican primjerak ili to nije to.Sluzi mi inace kao video biblioteka za dokumentarce i odabrane filmove.
Sam softver i mogucnosti su prva klasa.Ali ima puno nekih gluposti koje su za deskhelp. Prije njega sam imao Shuttel Omninas KD20 koji je fercerao kao lud.I pored nekih malih nedostataka,dok nije riknuo i on i obican hdd koji je bio u njemu.
DS215j je pocetni model,prednja maska mora da se odsrafi da bi se hdd-i stavili.Cak i sa WD Red-om je sasvim tih.Zna da cita i pise mnogo formata sa ext.hdd-a.
Kad prvi put hdd stavite on ga formatira u neki svoj multi-format.A kad stavite drugi hdd mozete odabrati koji ce to rezim da bude(0,1,basis).Naravno moze odma se stavi u 0 ili 1,ali onima koji su po prvi put sa Sinology zna da bude korisno.
Ono sto je posebno prakticno jeste da preko usb-a mozete da prikljucite ext.hdd ili ssd i da direktno kopirate na NAS(brzina je oko +/- 30mb/s).A da pritom nezauzimate protok preko wifi-a ili utp-a. Ovo je posebno korisno ako imate povecu kolekciju video materijala.I onda posle toga stavljate u posebne mape(ja sam domace,strane i dokumentarce razvrstao po sistemu abecede.
Dodatak:
Nakon bog zna koliko sedmica su izdali 2 update-a. I sad napokon sve radi kako bog zapovjeda.
Dodatak 2:
Prije nego sto sam updateovao,poslao sam email heldesk-u sa problemima(koji su bili malo ‘zeschci’). Od njih sam dobio email da im dam admin privilegije NASa. Jer bi onda mogli licno da malo procesljaju po NASu i utvrde problem(sto se tice ‘licnih’ podataka-to ih ne zanima). Mislim da je ovo haos pozitivno za utvrdjivanje problema a da nemoras slati postom ili licno za servis.A drugo ko zna mozda i kompjuteri u nekoj blizoj buducnosti ‘dodju’ pod isti termin?!
Post edited by: MacBee, at: 2016/04/26 14:00
Post edited by: MacBee, at: 2016/04/29 22:14