Dva iPhonea, jedan Mac OS X nalog
Posted: 03 July 2008 09:08 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Drugar ima dva iPhonea sa dve mobilne kartice i hoće da ima iste kontakte na oba iPhonea i MacBook Prou i da ih tako sinhronizuje. Probao sam da nađem neko rešenje ali svi pričaju o tome kako dva usera da iskoriste isti .mac tj. .me nalog da sinhronizuju.

Zna li neko rešenje ili je jedino da napravim još jedan nalog na mašini i nekako da probam da dele isti /Library/Application Support/AddressBook folder?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 July 2008 10:17 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

hmm mozda ovo moze..

http://forums.macrumors.com/archive/index.php/t-356049.html

ukratko:

Contacts:
Open up address book and make a group for each person. Put each of your contacts in the respective group and have iTunes sync with only that group. Then select your group in the box that says ‘When syncing contacts added from this phone add to…’

Calendar:
Similar to contacts, you make a new calendar on the left panel in iCal with your name and sync that with your phone. Then you have events added on y our phone sync with that calendar.

Music:
Make a playlist for each person and sync the respective playlist to your phones.

Video:
Just check off the movies you want when each phone is connected. Alternately you can make a video playlist for each person and sync that up.

Safari:
Unfortunately I think you can only either sync all bookmarks or none at all. Not much you can do about that.

znaci za kontakte na pravi dve grupe jedna npr. iPhone1 a druga iPhone2 i onda prvu sinhronizuje sa prvim, a drugu sa drugim telefono

za muziku napravi 2 playliste…itd

Post edited by: Markooo, at: 2008/07/03 10:19

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 03 July 2008 05:15 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

To nije to, naime to opisuje situaciju kada dva valsnika iPhonea koriste jedan računar. Moj slučaj, tj. slučaj mog drugara je, da on ima dva telefona i da želi da sa jednog Mac OS X naloga ima iste stvari na oba iPhonea.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 03 July 2008 05:53 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ili ja ne razumem ili je to više nego jednostavno 😊
Ne može li da oba zakač na iTunes i na oba kaže da se sa telefonom sinhronizuje adresar. Jedino što mora da sinkuje oba telefona 😊

Profile

Posted: 03 July 2008 06:41 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kada utaknem drugi telefon, dobijao sam poruku od iTunesa da treba da ga progalsim ‘novim’ ili da uradim neki restore kao da je prethodni telefon. Uglavnom, plaših se da ih tek tako priključujem. A evo sada nakačh njegiv, pa moj, i ne traži mi više to.

U svakom slučaju ću probati dok je ovaj od 16 GB prazan i moguće se zezati, samo da u tom zezanju njegovi prazni kontakti ne odu u AddressBook umesto postojećih. B)

Signature 

Profile

Posted: 04 July 2008 12:59 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Miki mozesh da sincujesh kolko ocesh iPhonova sa jednim Mac-om, nikad nece da bude problema..Ne sekiraj se, probo sam..😊

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 04 July 2008 01:23 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

madamov wrote:

To nije to, naime to opisuje situaciju kada dva valsnika iPhonea koriste jedan računar. Moj slučaj, tj. slučaj mog drugara je, da on ima dva telefona i da želi da sa jednog Mac OS X naloga ima iste stvari na oba iPhonea.

:huh:

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 04 July 2008 02:03 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

SERBIAN wrote:

Miki mozesh da sincujesh kolko ocesh iPhonova sa jednim Mac-om, nikad nece da bude problema..Ne sekiraj se, probo sam..😊

Hvala, sinoć opet svratio ortak sa oba iPhonea i MBP-om i probasmo nekoliko puta prethodno uvek uradivši bekap AddressBookove baze i zaista radi.

Za Marka i iščuđavanje, to što si naveo je rešenje kada imam jedan nalog na jednom računaru u kojem recimo ja imam 20 kontakata, a moja žena (koja čeka da joj Darko kupi iPhone :evil: ) ima drugih 30 kontakata, i ne želimo da se to izmeša.

A moj drugar jednostavno hoće da ima sve kontakte sinhronizovane na sva tri mesta (računar i dva telefona) i ja sam, pogrešno, shvatio da ne može sa jednim Mac OS X nalogom da se korektno sinhronizuju dva iPhonea. A mogu.

Post edited by: madamov, at: 2008/07/04 14:04

Signature 

Profile

‹‹ iPhone modding      SwirlyMMS 1.1 ››