Na mom MacBook-u sam imao 80GB hdd, odluchim da zamenim, i kupim wd caviar 250gb. Ali postho mi se nije reinstalirao sistem, a imao josh jedan komp pri ruci, reshio da samo kloniram. Preko iBook-a podigao disk utility, podigao macbook u fw mod, i lepo napravio image uz pomoc disk util. Napravio sam 3 particije, od kojih bi na jednoj bio ovaj kloniran, na drugoj nov sistem koji sam mislio kasnije da instaliram i trecu sam ostavio za podatke. zavrshio kloniranje, sve super radi, lepo boot-uje sa hdd-a, sve zvanichno 😊. Stavim ja pre pet minuta istalacioni disk, pokrenem da instaliram josh jedan sistem, kad tamo pishe na sve tri particije kako mac osx ne moze da se startuje sa particije. Pokrenuo disk utility sa dvd-a, formatiram josh jednom particiju na koju sam mislio da stavim nov sistem, i opet isto. E sad, buni me to sto installer kaze da os ne moze da se butuje sa tih particija, a ja i dalje radim sa ovim sistemom koji je na jednoj od tih ‘nebutabilnih particija’...Pretpostavljam da bi brisanje celog hdd-a i particionisanje iznova reshilo stvar, ali nisam u mogucnosti to da radim, pa zato pitam da li mozda postoje alternativna neka reshenja. U chemu je ovde problem??