Mesas babe i zabe sve vreme.
Prvo, ti sve vreme update-ujes Android a to nije neophodno.
Drugo, taj uredjaj je podrzan da radi sa LibreElec jer ima S905 (ja imam taj i radi)
Ako si na androidu, Kodi updateujes preko PlayStore a ne iz settings ili iz Kodija.
Problem sa android verzijom je taj sto je sve radilo ‘ok’ dok nisam uradio update kodija. Nakon update-a, slika je promenila boju i pocela da secka sa svim fajlovima.
Default media player je ko zna sta tako da to nije relavntno za ovu diskusiju i tu ti niko ne moze pomoci.
Ako ti je zerobrowser prazan, to znaci da ti na NAS-u nije ukljucen upnp ili zeroconf. Za pomoc oko NAS-a proveri forume za OMV ili Synology.
Da bi mapirao neki folder sa NASa nije dovoljno samo nfs://ip_adresa vec moras upisati tacan share, recimo kod mene je smb://ip_adresa/Download/Movies. Ovo je primer kako je kod mene, kod tebe ne mora biti tako, ja nemam OMV i ne znam tacne putanje za tvoj NAS tako da za to trazi pomoc na drugim forumima.
Uredjaj koji imas je bukvalno neupotrebljiv pod androidom sto se tice gledanja filmova. Nema nikakve veze sa aplikacijom (Kodi ili default media player koji god da je) vec sa samim androidom koji je previse zahtevan za tako slabe uredjaje.
Ti uredjaji imaju ok performanse za to sto tebi treba ali android nije u stanju da to pravilno koristi. Zato je moja preporuka uvek LibreElec.
Evo kraj patnje:
1. Pomeranje titlova gore/dole:
Settings/System Settings
Dole levo imas nivo settingsa, uglavnom je na Basic po defaultu. Shaltaj dok ne dodjes na expert. Na dnu sa desne strane ces videti Calibration
Udji tu i klikni OK (ili enter ako imas tastaturu) dok god ne vidis opciju ‘Adjust the bar to change subtitle position’
Tu podesavas titlove gore dole i takodje mozes da podesis Overscan (da ti slika bude tacno od ivice do ivice ekrana na tv-u ako sistem nije dobro prepoznao automatski).
2 i 3
Settings / Player, isto namesti na Expert u donjem levom uglu
Idi na Language i skrluj do odeljka Subtitles
Izaberi Preferred subtitle languge, kod mene je Serbian, ti stavi sta god ti je bitno : )
Mozes da promenis Font da umesto arial bude neki drugi koji ti se vise svidja
Character set ti sluzi da u koliko umesto nasih slova vidis neke kuke i motike vidis propisno slova (trenutno forum ne prikazuje pa pisem osisanom latinicom) kapirash na koja mislim.
Da bi player prepoznao nasa slova, Character set treba da bude Central Europe (Windows) na Kodi ili kodno ime Widnows-1250, nekad pise i Eastern europe-Windows-cp1250.
Bilo koja od ovih da je dostupna u playeru, citace nasu latinicu. Ako ti treba cirilica, 1251 je kodno ime.
I na kraju, najbintnije, ne mozes ocekivati od kineskog playera koji kosta 25-80 dolara sa postarinom neku ozbiljnu tehnicku podrsku. Ako hoces da sve imas a da se ne mucis, kupis AppleTV4 i isto tako kupis Infuse i imas sve with zero effort and zero knowledge.