.ape na Mac OSX
Posted: 06 June 2008 09:18 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Nabavih nekog Pavarotija, ali u nekom .ape formatu, koji iTunes ne ‘vidi’ t.j. ‘necuje’.

Max ripper/converter

Mozda nekom dobro dodje B)

Once the audio is extracted, Max can generate audio in over 20 compressed and uncompressed formats including MP3, Ogg Vorbis, FLAC, AAC, Apple Lossless, Monkey’s Audio, WavPack, Speex, AIFF, and WAVE.

If you would like to convert your audio from one format to another, Max can read and write audio files in over 20 compressed and uncompressed formats at almost all sample rates and and in most sample sizes. For many popular formats the artist and album metadata is transferred seamlessly between the old and new files. Max can even split a single audio file into multiple tracks using a cue sheet.

Post edited by: Pedja, at: 2008/06/06 09:31

Post edited by: Pedja, at: 2008/06/06 14:02

Post edited by: Pedja, at: 2008/06/06 14:03

Post edited by: Pedja, at: 2008/06/06 14:03

Profile

Posted: 06 June 2008 01:16 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

to je format Monkey’s Audio-a,

i koliki mu je bitrate, kakav je zvuk?

Post edited by: Markooo, at: 2008/06/06 13:16

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 06 June 2008 01:59 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Max mi je bio omiljeni ripper dok nije rešio da neće više da radi kako treba.
Čini mi se da od prelaska na Leopolda je Maksa uzeo da non-responsively vrti do besvesti i da nakon nekoliko minuta (da, minuta) izbaci svoj pendžer i da pritom nije skinuo nazive pesama sa CDDB, tj. (što je još gore) GNUDB ili beše MusicBrainz - znam samo da koji god da je, nije imao u sebi gomilu diskova koje sam hteo da conveniently rippujem… Pa se završilo da to radim u iTunes-u.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 06 June 2008 06:11 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nema veze sa Leopardom, ni na Tigru ne radi. Skinuo sam ga još onomad kada si ga prvi put pomenuo i nijednom nisam uspeo da uradim baš ništa s njim. Krene i zakuca se.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 06 June 2008 06:40 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Ja sam uspeo ovog Pavarotija da convertujem u M53 format da bi ga slusao na iTunesu.

Nasao sam na Maxovom sajtu i neki PLAY pleyer koji pusta i te .ape, ali iTunes je iTunes.

Profile

Posted: 06 June 2008 08:09 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

kod mene Max radi odlično! :whistle:

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 07 June 2008 02:52 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

kod mene Max radi odlično! :whistle:

Makina mi se zakucava ko luda zadnjih dana al Max radi konvertovanje APE i FLACa bez problema. Naravno da samo zato i sluzi, sve ostalo odradim u iTunes.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 10 July 2008 11:12 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Instalirah ponovo Max jer mi je trebalo nešto da downsample-ujem neke em-pe-trojke za kola i mislim da sam doku(r)čo zašto se zabadao na početku ranije, a sada radi normalno.
‘Do you want to automatically check for updates’ - sad sam rekao No i program se odmah upalio. Naravno, radi sve kako treba (downsample-ovao te albume, ripovao jedan audio… sve u redu).
Pogasio ga, upalio ponovo - i odmah se pojavio.

Poprilično sam siguran da sam prošli put rekao ‘Yes’ na ono pitanje i da je tu nešto zabadalo (recimo, pokušavao da bocne sajt koji ne postoji, ili mu jednostavno taj updater upadne u neki loop dok ne rokne exception 😊)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 12 July 2008 08:39 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Instalirah ponovo Max jer mi je trebalo nešto da downsample-ujem neke em-pe-trojke za kola i mislim da sam doku(r)čo zašto se zabadao na početku ranije, a sada radi normalno.

Ajd ako ti nije tesko napisi zasto bi koristio njega umesto iTunes za ovakve operacije?
Inace, Tiger plus Max 0.8.1 mi ne prave problem al ja ga ne koristim kao ti, samo sam probao sve opcije tek da vidim kako radi. Program je OK za konvetovanje APEa (FLAC moze i Toast 8.x da odradi u AIFF) al slaba vajda dok ne dobijemo program koji ce da snimi na disk te fajlove kao Burrrn na pisiju. :(

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 12 July 2008 09:25 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Zato što u Max-u izaberem mp3 fajlove i podesim na koj bitrate hoću da mi ih konvertuje i kažem Encode.
U iTunes-u nemam predstavu kako od mp3-a jednog kvaliteta da napravim mp3 drugog kvaliteta.
Pritom, muzika koju sam konvertovao nije bila iz Library-a nego sa nekog CD-a - tako da bih sa iTunes-om morao prvo da importujem, pa onda kad konvertujem - verovatno bi mi napravio duplikate fajlova ili nove strpao u ~/Music/mp3 - što znač da bih morao da ih tražim među ostalim albumima koji su u Library-u…
Tako da ne vidim zašto bih koristio iTunes za ovo 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 13 July 2008 03:45 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

Dachaz wrote:

U iTunes-u nemam predstavu kako od mp3-a jednog kvaliteta da napravim mp3 drugog kvaliteta.

Pa idi na iTunes > Preferences, onda na ‘Advanced’, pa klikni na ‘Importing’ i podesi tu koji bitrate oćeš.

Posle samo označ pesme koje oćeš u iTunes (drži CMD i označ pesme koje oćeš); onda crtl-click na neku od označenih pesama i ideš na ‘Convert Selection to MP3’ i iTunes će da konvertuje to u MP3 sa onim bitrateom koji si podesio u podešavanjima iTunesa.

Dachaz wrote:

Pritom, muzika koju sam konvertovao nije bila iz Library-a nego sa nekog CD-a - tako da bih sa iTunes-om morao prvo da importujem, pa onda kad konvertujem

A šta je to kao tolko teško da označš pesme koje hoćeš da uvezeš u iTunes i da ih odvučeš u prozor iTunesa?

Pa zar u taj Max kao ne moraš da dodaješ pesme koje hoćeš da konvertuješ pre konvertovanja?

Dachaz wrote:

verovatno bi mi napravio duplikate fajlova

Duplikate je izuzetno lako naći.

Samo ideš na View > Show Duplicates

A i kad označš neku pesmu i konvertuješ je u MP3, pesma koju si upravo konvertovao će da bude odmah ispod pesme koju si označo da se konvertuje, tako da ćeš lako da je uočš.

Dachaz wrote:

nove strpao u ~/Music/mp3 - što znač da bih morao da ih tražim među ostalim albumima koji su u Library-u…

Ne moraš da tražiš pesme koje si konvertovao po folderima u ~/Music, nego samo označ u iTunesovom prozoru pesme koje hoćeš da kopiraš (drži CMD i označ pesme koje oćeš) i odvuci ih iz iTunesovog prozora na Desktop (ili gde već hoćeš da kopiraš te pesme); a kad kopiraš te pesme iz iTunesa, onda te pesme možeš vrlo lako da izbrišeš iz iTunesa tako što ćeš sa ctrl-click da klikneš na pesme koje si prethodno označo (pesme će da ostanu označene i nakon kopiranja) i da izabereš ‘Delete’.

Post edited by: indijanac, at: 2008/07/13 03:49

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 13 July 2008 11:54 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-11-24

Show Duplicates uredno pokazuje remixe, tribute i ostalo što nisu duplikati.

Sve u svemu - ok - može da se uradi sa iTunes-om, ali je nepotrebno komplikovano.
Nemam ništa protiv da vi nastavite tako da radite, ali da me ubedite da mi je lakše da radim 10 stvari iz principa nego drag-drop-click - teško.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 13 July 2008 07:25 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Sve u svemu - ok - može da se uradi sa iTunes-om, ali je nepotrebno komplikovano.
Nemam ništa protiv da vi nastavite tako da radite, ali da me ubedite da mi je lakše da radim 10 stvari iz principa nego drag-drop-click - teško.

Niko te ne ubedjuje. Radi kako mislis da je tebi bolje ili lakse al ja sam samo pitao zasto to radis a indijanac ti je rekao kako to da radis jer si ti rekao da (citiram) ‘U iTunes-u nemam predstavu kako od mp3-a jednog kvaliteta da napravim mp3 drugog kvaliteta’. U najgorem slucaju prvo probaj, mozda ti se ipak svidi. 😉

Signature 

Profile