Slušalice ne, ali mikrofon ne može bilo koji. Najsigurnije su USB varijante.
Problem jos od PlainTalk mikrofona je da je to amplified mic (Line level jacina signala). Signal standardnih pisijevih je Mic level i nije dovoljno jak a nikako da provalim da li postoji nesto Mac ready kod nas.
OK, posto ocigledno ne postoji line level mic headphones set izgleda da cu ovo da pazarim. Trust - USB Headset for Mac
Svidelo mi se sto imaju stvari za Mac (Trust ponuda) a kod nas kostaju oko 1700 dinara. Druge bi bile Plantronics 645 al ih nisam nasao kod nas.
Iako, necu da se bunim ako neko pohvali neke druge USB u rangu cena.
Problem jos od PlainTalk mikrofona je da je to amplified mic (Line level jacina signala). Signal standardnih pisijevih je Mic level i nije dovoljno jak a nikako da provalim da li postoji nesto Mac ready kod nas
To jeste tacno ali svaki kvalitetniji mikrofon ima i jaci signal (inace to je ista jacina kao izlaz sa miksete ili slicno pa se moze naci i neki gain koji bi izlaz bilo kog mikrofona pojacao). Ja koristim moje stare PC slusalice sa mikrofonom marke Genius ali nigde ne pise tacna oznaka i rade savrseno sa Skype-om na iMac-u kada ne zelim da mi cela soba slusa razgovor.
To jeste tacno ali svaki kvalitetniji mikrofon ima i jaci signal
Mozda, ali pola proizvodjaca i ne navodi taj podatak vec samo otpor. Jedino mi ostaje da probam pre kupovine al to u ovoj zemlji jos uvek nije pozeljno a i moguce uraditi u prodavnici tako da se nadam da ce se ovde neko javiti sa nekim pozitivnim iskustvom pre nego odem da kupim USB varijantu. 😉
Jel zaključak na kraju glasi da mogu i obične slušalice, ali je velika verovatnoća da mikrofon neće ‘raditi’, odnosno biti dovoljno jak da detektuje vibracije?
Jel zaključak na kraju glasi da mogu i obične slušalice, ali je velika verovatnoća da mikrofon neće ‘raditi’, odnosno biti dovoljno jak da detektuje vibracije?
Nisi pratio na casu, priznaj! 😛 Slusalice sigurno bilo koje al mikrofon definitivno mora da se proba ili da se odmah ide na skuplju USB varijantu. Uredjaji kao iMic jesu dobre ali za obican Skype su preskupe.
P.S. Dok sam jurcao po netu trazeci po forumuma neki konkretan odgovor naleteo sam na par likova koji su se javili kako njima obican ‘pisi’ mic radi al se nijedan od njih udostojio reci koji je to model.
Mozda gresim ali zar proizvodjaci nisu u obavezi da pisu jacinu signala koji je na izlazu iz mikrofona. Mislim niko ko ima Mac nece gledati da kupi najjeftinije slusalice pa da nema podatke o specifikaciji uredjaja. Ja bih rado rekao koji je model ali mi NE pise.
Evo da ne budem lenj pretrazio sam net i to je ovaj model
Genius HS-04SU. Ne mogu dati link jer je izgleda sajt u flashu ali idite na http://www.geniusnet.com/ i nadjite model pa u specifikacijama lepo pise Mic In-Line level