Ukoliko neko poželi da proba ovaj softver, može preuzeti probnu verzija za matičnog sajta, na istoj strani naći ćete i kratka video uputstva. Uglavnom ko ima iskustva sa nekim DTP programom posle sat - dva sve će mu biti jasno 😊 Ja je koristim (od 19. juna 2019.) uporedo sa Adobeovom inDesignom, i posle nekih osam meseci… Čini mi se da je ovo odlična aplikacija (uradio sam u njemu oko trideseta projekata), ali još nije bolji od inDesigna (za Quark ne znam, prestao sam da ga koristim 2002.) Nedostaje mu podrška za fusnote (a tu su i još neke sitne stvari), pa zbog toga baš i nije za neke duže knjige, ali za kataloge, časopise je sasvim upotrebljiv. Affinity Link Studo ume baš da ubrza i olakša posao, editovanje Adobe inDesign pdf fajlova je kao pesma 😊, ali meni se najviše sviđa to što ispravke mogu da uradim i na iPad-u 😊
No, da ne davim, u mom okruženju nisam naišao na nekog ko profesionalo koristi ovu aplikaciju pa ako nekog ima na ovom forumu. Voleo bih da čujem i njegova iskustva.
Prvi problem na koji sam naišao je hifenacija za za ćirilicu i latinicu, ali to sam uz instrukcije sa njihovog foruma ovako to rešio Link
Nadam sa da će to nekome uštedeti malo veremena.
Pozdrav