Nakon 10.15.6 update-a, sistem krešuje nakon upotrebe bilo kog od softvera za virtualizaciju.
Evo kratkog opisa kako se kod mene ovo manifestuje.
Pokreni VMware / Parallels virtualnu mašinu i svejedno da li ste je ostavili da radi u pozadini ili ugasili aplikaciju, u roku od 10tak sati će vam se desiti da ni jedna od aplikacija ne reaguje. Bukvalno se ne može pokrenuti ništa, i izgleda kao da se Finder konstsantno restartuje.
Prvo sam pomislio da je nešto sa VMware-om pošto nemam poslednju verziju, pa sam probao Parallels. Čak sam i reinstalirao sistem (bez brisanja već samo instalacija preko postojeće u nadi da će se sistemski fajlovi srediti). Noćas se desilo ponovo, baš sam se bio smorio da nije nešto do računara, kad sad vest:
https://www.macrumors.com/2020/07/27/vmware-confirms-macos-virtualization-bug-causes-crashes/
Preporuka je ovde da glumite da imate windows 98, znači restart svakih 5 sati :D
Ja ću sad probati da ne koristim neko vreme virtualne mašine čisto da vidim kako će se sistem ponašati. Probaću i da restartujem računar kad god završim sa virtualnom mašinom.