Tošo, jel radi installer ili se mora Cydia staviti. Ne volim je, pa pitam.
Takođe, kako stoje stvari sa prepoznavanjem naših projeva? Hoće morati AppSupport patch ili će zbog podrške Hrvatskoj format brojeva biti i kod nas ok?
Za sada mora Cydia ali to i nije toliki problem koliki je sto ne rade sve aplikacije na 2.0.
Recimo appsuport, kb2 i jos neke ne rade pa je bez njih telefon malo otezano koristiti. Ipak treba jos malo sacekati pre prelaska, ja cu definitivno jos cekati.
Sve sto sam gore izneo je sa tudjih iskustva sa neta ja jos nisam probao
Pa naravno da treba jos cekati, tek ce se okazati potencijalni nedostaci pa samo treba da prodje malo vremena. A mozda sada nije ni potreban appsuport jer ce se prodavati u hrvatskoj pa su verovatno mislili da pokriju i nas prostor. Kazem MOZDA ne treba, samo nagadjam.
U svakom slucaju svi sa svetskih foruma pricaju da je potrebno da telefon bude predhodno pwned sa 1.1.4 pa tek onda da se pwnuje na 2.0 ali u detaljnom uputstvu na mod my iPhone nema tog podatka.
Mada verujem da svi korisnici Mac-a imaju vec otkljucan iPhone sa Pwnom.
A mozda sada nije ni potreban appsuport jer ce se prodavati u hrvatskoj pa su verovatno mislili da pokriju i nas prostor. Kazem MOZDA ne treba, samo nagadjam.
Za hrvatske kartice ne treba app support, za naše treba, potvđeno 😊
LaMar wrote:
U svakom slucaju svi sa svetskih foruma pricaju da je potrebno da telefon bude predhodno pwned sa 1.1.4 pa tek onda da se pwnuje na 2.0 ali u detaljnom uputstvu na mod my iPhone nema tog podatka.
Nema tog podatka jer nije neophodan 1.1.4 😊 MMX ga je danas podiga osa 1.1.3 na 2.0 😊
LaMar wrote:
Mada verujem da svi korisnici Mac-a imaju vec otkljucan iPhone sa Pwnom.
Ja ga nemam 😊 Danas sam mislio, ali ipak ću se strpiti malo, jer da imam 2.0 na telefonu, a nemam neke važnije programe ili da ne vidim ko me zove mi je malo besmisleno 😊
Ja ne znam o kakvom AppSupportu prichate, nikad za to nisam chuo..Shto se tiche prepoznavnja brojeva meni sa MTS brojem i karticom sve radi normalno, kao i svim mojim drugarima kojima sam ja razvaljivo iPhone…Mom caletu isto sa Telenor karticom…Nikad taj appsupport nisam instaliro /ili se bar ne secam/..Znachi prepoznaje dolazece pozive, SMS-ove i sve…Pokaze ime i sliku iz address book-a najnormalnije..I oduvek je tako bilo, na svim fw..Na Interantional settingsu pod Region Format koristim United Kingdom umesto defoult US-a..Language je naravno English…
Shto se tiche kb2 to mi fali ko lebac jer me ubi ovaj auto correct…ne mogu vishe normalno da kucam puruke, stalno iskache korekcija i zivcira do besvesti…Takodje imam utisak da ceo system radi sporije, mnogo je manje responsive nego 1.1.4..Pricham o prvoj generacije iPhone-a da ne bude zabune…AppStore je DO JAJA, bolja je varijanta od installera 10000 puta..Programa ima ko salate, ali naravno oni najbolji moraju da se plate…Instalacija ide tako shto izaberesh shta ocesh, clicknesh Install, iPhone skine program, mete ga i to je to..Nema restart springboard-a, nema nishta…..Installer ne radi, al radi Cydia koja i mene nervira, ali trenutno je to nebitno poshto nema shta da se instalira…Push preko Mobile ME radi ko sat i bash je korisna stvar, at least for me..Takodje mi se svidja shto postoji Adress Book aplikacija odvojeno od telefona sa search-om koji radi extra…Setovanje email-a radi bolje…
Za windows korisnike me zabole ona stvar, koga to zanima nek pretura po internetu…
Ako vas josh neshto zanima pitajte..
A da..Poshto sam ja meto i 1.1.4 sa pwnage-om, prelazak na 2.0 bio je prost ko pasulj..Trajalo sve cirka 10 minuta, bez download-a fw 2.0…Moze da se ide i sa starijih fw-a direktno na 2.0 takodje i nije bitno da li si koristio pwnage za 1.1.4 ili ne..Na kraju te pwnage 2.0 pita shta si radio i ako jesi kliknesh yes i gotovo..ako nisi onda u iTunes restore na originalni 2.0 pa onda opet restore na pwnage-ov 2.0 koji si napravio…Eto…
Ja ne znam o kakvom AppSupportu prichate, nikad za to nisam chuo..Shto se tiche prepoznavnja brojeva meni sa MTS brojem i karticom sve radi normalno, kao i svim mojim drugarima kojima sam ja razvaljivo iPhone…Mom caletu isto sa Telenor karticom…Nikad taj appsupport nisam instaliro /ili se bar ne secam/..Znachi prepoznaje dolazece pozive, SMS-ove i sve…Pokaze ime i sliku iz address book-a najnormalnije..I oduvek je tako bilo, na svim fw..Na Interantional settingsu pod Region Format koristim United Kingdom umesto defoult US-a..Language je naravno English…
Svašta. Meni, i ne samo meni, je uvek bio problem format broja..da ne bude pri pozivanju 0 63XX XX nego 063 XXX XXX ili 063 XX XX XXX ili već neki drugi format koji želim ili da ne bude da me neko zove i da telefon ispisuje 063XXXXXX a meni njegov broj u imeniku kao +38163XXXXXX i ne izbacuje mi identifikaciju 😊
Rekoše mi da sve radi ok ako brojevi u imeniku nemaju +381 prefix, a meni su uvek svi takvi.
JEDINO, ako ti svoj problem nisi rešio izborom UK, umesto USA 😉
SERBIAN wrote:
Shto se tiche kb2 to mi fali ko lebac jer me ubi ovaj auto correct…ne mogu vishe normalno da kucam puruke, stalno iskache korekcija i zivcira do besvesti…
Eno shoe reče na ES-u da je on rešio problem sa tastaturom, ali mu fali appsupport, pa se možete menjati :D Evo linka gde reče da je to uradio. http://www.elitesecurity.org/p2007154
SERBIAN wrote:
Push preko Mobile ME radi ko sat i bash je korisna stvar, at least for me..
MMX je imao problema sa pushom. Ne radi mu iz nekog razloga 😊
SERBIAN wrote:
A da..Poshto sam ja meto i 1.1.4 sa pwnage-om, prelazak na 2.0 bio je prost ko pasulj..Trajalo sve cirka 10 minuta, bez download-a fw 2.0…Moze da se ide i sa starijih fw-a direktno na 2.0 takodje i nije bitno da li si koristio pwnage za 1.1.4 ili ne..Na kraju te pwnage 2.0 pita shta si radio i ako jesi kliknesh yes i gotovo..ako nisi onda u iTunes restore na originalni 2.0 pa onda opet restore na pwnage-ov 2.0 koji si napravio…Eto…
kao neko ko uveliko pegla FW 2.0 ostavicu svoje utiske.
- AppSupport ne radi ali se moze ruchno namestiti (pod uslovom da vam ssh nije stran) vrlo lako.
- Installer… Rusi kazu da verzija 4 izlazi za minimum nedelju-dve. V4 je manje-vishe gotova ali nece da ga izbacuju dok ne bude aplikacija za FW 2.0
FW 2.0:
ne znam da li je zato shto mi je na 1.1.4 telefon bio pretrpan hack-ovima i aplikacijama ali chini mi se da sve sada radi nekako brze. mass-mail delete je vrlo(!) koristan a app support radi fantastichno. sada imamo security options gde odredjujete da li i koja aplikacija sme da koristi internet. sve aplikacije koje se instaliraju, ukoliko imaju opcije, se dodaju u settings panel kao i na samom OS X-u (Growl npr). shto se tiche appstore-a postoji jako mali broj korisnih a besplatnih aplikacija. vecina aplikacija ima smeshno nisku cenu ali dzaba kada ne mogu iz glupe srbije da kupujem… (ako neko zna neki workaround neka javlja!)
google maps, iskreno, i nisam neshto chachkao jer me nije preterano ni zanimalo tako da cu taj deo preskochiti…
opcija gledanja youtube klipova ‘iz safarija’ je odlichna! chesto pratim par blogova sa iphone-a i uvek se smorim kada vidim ikonicu za sadrzaj koji se ne moze prikazati (flash) ali eto, sredishe to donekle.
u sushtini, dok ne izadje installer v4, to je to… 😊
Poenta je da imate kupon kojim ćete skinuti nešto sa iTunesStorea, a da biste to skinuli, oni daju da napravite nalog.
Idite na http://www.tunecore.com/freealbum i tamo kliknete na dugmence da biste dobili vaučer, a onda idete na iTunes store u iTunesu i na Redeem Voucher, a onda zverajte gde nudi da se otvori novi nalog 😊 Ja se dalje ne sećam 😊
A MMX je ostavio na ES-u kako izmeniti appsupport da radi sa našim sedmocifrenim brojevima.
It depends on how your local calls look like…
If they look like this: 011 XXX-XX-XX and 064 XXX-XX-
XXThen the plist should look like this:
<key>yu</key>
<array>
<array>
<string>381</string>
<string>00</string>
<string>0</string>
<integer>2</integer>
<integer>7</integer>
</array>
</array>
But if your local calls looke like this: 11 XXX-XX-XX and 64 XXX-XX-
XXThe plist should be like this:
<key>yu</key>
<array>
<array>
<string>381</string>
<string>00</string>
<string></string>
<integer>2</integer>
<integer>7</integer>
</array>
</array>
As far as I can tell both the fixed an cellphone numbers have the same structure…
PS: Do not forget to reboot the phone!
Za autocorrection čekam odgovor šua, koji reče da je to sredio.
Meni takodje svi brojevi u Adress Book-u pochinju sa +381..I, da ponovim, sve radi normalno sa prepoznavanjem brojeva…
Shto se tiche iTunes naloga, ja imam jedan kreiran odavno, bez problema…Ne mogu da kupujem al mogu normalno da skidam free stvari…
Shto reche jeeStyle vezano za ssh…Moze da se mete OpenSSH sa Cydiom i onda trpajte na telefon shta vam volja..Ja cu da probam danas ili sutra da metem Kb2 ruchno, preko ssh-a, i da zamenim ton sa SMS…Javicu shta se desilo…
Shto se tiche lag-a prilokom podizanja aplikacija i kucanja, izgleda da se deshava maltene svima…Evo pogledajte ovde:
Što se tiče naloga, maločas se registrovah na slovenačkom App Storeu. Samo se stavi ‘None’ kada pita za karticu, sa tim da formati podataka odgovaraju. Ako ipak proveravaju i tačnost, 2208 je poštanski broj za Pohorje, taj je kod mene prošao. B)