syslogd problem
Posted: 22 July 2008 01:29 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Aloha… 😉

Od prije nekih 15-20 dana imam problem sa syslogd procesom. To sam naknadno utvrdio prije neki dan. Prvi put kada sam ugledao temperaturu procesora od 80 stepeni, samo što se nisam šlognuo. Nije me mrzilo, otvorio sam minija i zamijenio pastu.

Nekim slučajnim čudom očgledno, temperatura se vratila u normalu, tj. oko 45-50 stepeni. Prije neki dan se ponovi opet situacija i ja krenem da gledam šta se dešava, te ulovim syslogd kako krcka procesor - cpu usage varira od 90-100%...

Tu pomislim da se možda prilikom apdejta na .3 nešto sjebalo, pa večeras odradim i apdejt na .4, ali problem i dalje stoji…

Ne znam više ništa šta se dešava. Mašina je na netu 24/7, bittyrant radi stalno, a pored toga još trče takođe 24/7 mail i vlc sa muzikom. Littlesnitch se podrazumijeva - šta da radim, boljka sa windows-a, a i firewall log je uključen takođe u system preferences…

Ima li neko ideju šta bi moglo da me drnda ovako?

Fala na odgovorima…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 22 July 2008 08:27 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

a i firewall log je uključen takođe u system preferences…

Odgovorio si sam…

Naime, syslogd je daemon za sistemski log, a ipfw upisuje podatke u njega. Ja bih prvo isključo logovanje firewalla ili stavio da loguje samo denied pakete.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 July 2008 11:38 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

OK, promijeniću to kad dođem kući…

Ali, zašto se to dešava samo posljendnjih tih 15-20 dana, kad ništa nisam mijenjao prije toga? Sve je isto, isti programi trče, samo se drugi torrenti skidaju… :whistle: :whistle: :whistle:

Signature 

Profile

Posted: 22 July 2008 05:11 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7585
Joined  2005-04-28

castor wrote:

Ali, zašto se to dešava samo posljendnjih tih 15-20 dana, kad ništa nisam mijenjao prije toga? Sve je isto, isti programi trče, samo se drugi torrenti skidaju… :whistle: :whistle: :whistle:

Neko pravi traffic spolja? Ko zna, nema mnogo svrhe praviti log na firewallu, osim denied paketa i to samo dok se debaguje, u suprotnom log fajl ume da naraste.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 July 2008 09:18 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Meni je palo na pamet da postoji mogućnost da mi je mašina uhakovana, ali onda u tom slučaju bi morao da se ‘probije’ LS i generic FW OS X-a…

Takođe, ne postoji značajan out saobraćaj sa mašine, sve je u granicama 1-3 kB, što mi je normalno…

Što se velične log fajla tiče - nije mi to problem, redovno puštam Maintenance da odradi skripte i očsti log fajlove.

Nego, kako uključti za FW log da bilježi samo denied pakete? :ohmy:

Fala… :cheer:

Signature 

Profile