Samo mi je tesko da poverujem da nema ACDSee za Mac!
Taj program je jednostavno savrsen za pregledanje slika!
Ovo sto sam do sada video za Mac, zaista su losi plagijati.
Ne znam šta da ti kažem…ustvari, znam..kao fotograf, odgovorno tvrdim da ACDSee definitivno nije najbolji program za gledanje fotki…pogotovo ove nove verzije, što samo još web browser u sebi nemaju 😊
A opet, budući da nema ni jedan sličan ACDSeeju, kako mogu biti plagijati 😊 Ili, ACDSee nije prvi program koji je izmislio thumbove za pregled većeg broja fotki 😊
Moja preporuka za Windows alternativu ACDSeeju je FastStone, a moj workflow na Macu se uglavnom svede na import fotki u Aperture, pa tamo pregledanje i komparacija u fullscreenu, a ako mi treba nešto neobavezno, van Aperturea, koristim Finder i thumb view (uđeš u folder sa slikama, pa Cmd+J i tamo povećaš Icon size na 128 pixela, a možeš i grid da smanjiš, da ih više stane u red); pa gledaš, gledaš gledaš, pa dvoklik (otvara se Xee u fullscreenu) pa odatle možeš preuzeti dalje gledanje u fullscreenu, a možeš i izaći nazad u Fider (press 2x Esc).
Takođe, setim se uvek Ljubišinih mudrih reč...da nam čak ne treba ni Xee, nego selektuješ sve fotke u tom folderu, lupiš Space i otvori ti se QuickLook, na čjem dnu onda imaš navigaciju i par najčešće korišćenih opcija 😊
Nisam imao potrebu da rasklapam MX, mada koristim dva komada, a ako moram MM da rasklapam, onda je to besmislena kupovina…
Miki (madamov) je negde pročtao i to počeo da primenjuje, fazon za čšćenje te kuglice…list se natopi alkoholom i onda se okrene MM i drljaš kuglicom po takvom papiru…navodno se dobro čsti.
E sad, zvanični Appleov savet, šta već, za čšćenje te kuglice je bio ‘Okrenute miša naopako, kuglica na dole i besomučno okrećite kuglicu dok ne proradi.’
2 nasjlichniji ti je phoenx slides http://blyt.net/phxslides/ mada ce ovde pomenuti josh par programa koji koriste u tu svrhu.
Program nije los.
Vidi ovako, ovo ti iz najbolje namere pricham, nemoj da shvatish pogreshno.
Dosta pogreshno se postavljash prema problemima.
ako mislish da do besvesti uporedjuesh neshto sa wina sa nechim na mac-u ovde na forumu, mislim da ce te ljudi ovde malo trpeti. necu da gubim vreme svoje za dz kako bih ti dokazao da je ADCSee loshiji od gomile ovih ovde navedenih za koje si rekao da su plagijati.
Poenta je da pitash kako bi mogao odredjenu stvar da radish na Macu a ne da solish mozak ljudima kojima je i Win i cela ta bilijeva glupava filozofija na vR chuperka vishe.
Dakle, ako hocesh da promenish navike i uzmesh neshto zaista dobro i normalno u ruke, ok, ako mislish da sve navike sa wina koristish ovde, vrati se na win, svima ce nam zivot biti lakshi.
Pametan covek rece: Since you obviously can’t read, I’m amazed that you can write…
Npr. o ovome je ovde bila poveca pisanija ali se nisi ni potrudio da potrazis i procitas i jos uleces sa ovakvom smesnom konstatacijom. Kao sto cika_kosta rece, ako hoces da radis kao sto si na pisiju zaboravi na Mac i vrati se u tebi poznato okruzenje. Ali ako zaista hoces da se prebacis, odvoj malo vremena, procitaj forum(e) pa pitaj ono sto nisi razumeo.
U medjuvremenu, da ne bude da nisam konstuktivno odgovorio… Pregledaj ceo ovaj sajt xvsxp. Jeste da je poredjenje radjeno za Tiger i XP ali dobices mnoge odgovore u vezi rada sistema i same filozofije rada u njima.
Nisam imao potrebu da rasklapam MX, mada koristim dva komada, a ako moram MM da rasklapam, onda je to besmislena kupovina…
Miki (madamov) je negde pročtao i to počeo da primenjuje, fazon za čšćenje te kuglice…list se natopi alkoholom i onda se okrene MM i drljaš kuglicom po takvom papiru…navodno se dobro čsti.
E sad, zvanični Appleov savet, šta već, za čšćenje te kuglice je bio ‘Okrenute miša naopako, kuglica na dole i besomučno okrećite kuglicu dok ne proradi.’
Shto se tiche ACDsee-ja..Dakle, thumbnail-ove fotki mozesh da gledash u Finder prozoru..Kad obelezish fotku /ili fotke/ i udarish Space otvori se QuickLook /koji je fenomenalna stvar, uzgred budi recheno/ i lepo gledash..Nema potrebe da dizesh bilo kakav program za obichan pregled fotki, pogotovo ne onu dzumlu od ACDsee-ija /koji nema za Mac jer je potpuno bespotreban/..Imash i iPhoto koji je za ACDsee zakon, da ne pominjem opet sve ove stvari koje su nabrojali ljudi ovde…
Jednostavno, ‘ono’ i Mac OS ne rade isto…Trebace ti malo vremena da promenish navike i veruj mi bice ti mnogo bolje i lakshe nego na ‘onome’...
Ne natopi se list, već uzmeš one štapiće za čšćenje ušiju pa to natopiš alkoholom i brišeš kuglicu. Onda malo alkohola upadne i unutra, pa valjda ‘razgradi’ prljavštinu i onda drljaš kuglicu po čstom papiru. I tako jedno desetak puta minimum da bi bio siguran.
Aha, al molim vas da prvo pogledate ovo Neopevana budala. Najgore je sto je (izgleda) covek korisnik Mac-a vec par godina pa nije obican hakintosh provokator. :sick:
Aha, al molim vas da prvo pogledate ovo Neopevana budala. Najgore je sto je (izgleda) covek korisnik Mac-a vec par godina pa nije obican hakintosh provokator. :sick:
Ha, ha, koji car! I još se Milke jadan ubi objašnjavajući… ‘?e ćeš kravi objasnit’?’ što bi rekli Nadrealisti u epizodi Hepek.
A i za ovog drweb19 mi je par puta palo na pamet da nema MBP kako je izjavio, nego neki hackintosh. Mislim, ko bi davao tolike pare za laptop a da ga ne interesuje da pročta ni ono najosnovnije pre nego što uzme da ga koristi?
Ha, ha, koji car! I još se Milke jadan ubi objašnjavajući… ‘?e ćeš kravi objasnit’?’ što bi rekli Nadrealisti u epizodi Hepek.
A i za ovog drweb19 mi je par puta palo na pamet da nema MBP kako je izjavio, nego neki hackintosh. Mislim, ko bi davao tolike pare za laptop a da ga ne interesuje da pročta ni ono najosnovnije pre nego što uzme da ga koristi?
Unapred se izvinjavam, sto sam prvo uzeo da odgovorim, onome ko ne zasluzuje da uopste poseduje racunar, zbog stepen svesti tj. primitivizma, a ne vama koji ste se manje vise trudili da mi pomognete!
U toku pre podneva sam uspeo nesto i da isprobam od preporucenih programa i nadam se da cu sutra moci da vam se zahvalim - konkretno, i da podelim svoje misljenje.
- I nadam se da mi se vise nece obracati ljudi sa negativnim stavovima, jer zaista mislim da ovde nije mesto za bilo kakvu raspravu i spletkarenje!
A da se bilo kome pravdam zasto sam kupio MBP pre nego sto sam ‘doktorirao’ Mac-a, je ne smesno, nego zalosno sta sve ljudi sebi u ovoj zemlji dozvoljavaju! Za tri godine zivota u Becu nisam sreo ni jednu osobu koja sebi daje za pravo da nekoga tako lako okrivi tj. optuzi, ali da, nezaboravimo, ovo je Srbija i ovde se sve moze i zato nam skoro nista i ne ide kako treba…
Ma nemoj da se ljutish, nije DS_Store nishta loshe mislio…Shto se tiche tvog problema sa ACDsee-jem, potpuno razumem da si se navikao na odredjen program i da bi sad zeleo ekvivalent na Mac-u…Mislim da bi bilo dobro, kao shto sam rekao gore, da probash da se polako navikavash na Mac OSX i na nachin rada u istom, t.j. da probash recimo da koristish Finder i QuickLook za pregled fotki, za pochetak…Kasnije, eventualno, da se malo upoznash sa iPhoto programom /ili nekim od ovde pobrojanih/a na kraju, ako imash veliku kolekciju fotki i bavish se fotografijom, mozda da probash Aperture…
Kompjuter je kompjuter, to je tachno, ali razlika izmedju ova dva operativna systema nije bash mala ko shto ljudi misle..Jednostavno na Mac-u stvari funkcionishu drugachije, /po meni bolje, brze, lepshe i lakshe, ali to je stvar ukusa/ tako da iskreno mislim da bi trebalo polako da krenesh da se priivikavash na neke nove alate i metode rada i bice ti mnogo lakshe ubuduce…
U svakom sluchaju pitaj shta god te zanima, neko ce vec pomoci, i probaj da razumesh nash odijum pri svakom pominjanju i uporedjivanju Mac-a i ‘onog drugog’..Malo nam je svima toga preko glave…
Imam i ja bisera na mom forumu ko salate…Uvek ce da bude tvrdoglavog i bandoglavog sveta, ali ipak moje iskustvo govori da ih ima NEUPOREDIVO manje nego on the dark side…Meni, recimo, juche jedan baja trazio refund jer ne ume da klikne download link iz receipt-a koji je dobio od Kagi-ja..Mislim to je naveo kao razlog za refund - ‘Reason For Refund: too confusing to download and/or recieve my order’..
A link izgleda ovako i nalazi se u mailu koji dobija od Kagi-ja kad kupi moj software:
Download URL for MPEG2Works4.zip is:
<http://dl.kagi.com/
x>
Ovo je jako nekorektan post: nisam te kvalifikovao kao primitivca niti na bilo koji drugi pogrdan načn.
Nemoj me izuzimati iz ljudi koji su pokušali da ti pomognu jer sam upravo to u prvom postu uradio ali sam posle tvog prvog odgovora odustao jer, kako je i ljubisha primetio: ne čtaš šta ti se piše.
Zar misliš da je korektno s tvoje strane samo bombardovati pitanjima i ne pokazivati ni trunku poštovanja prema tuđem vremenu - na načn na koji sam ti opisao, da se prvo upoznaš sa problematikom pa da pitaš a ne da tražiš od nekoga da te uč od nule?
I cika kosta ti je upravo na to skrenuo pažnju.
Ovaj forum vode, održavaju ljudi koji imaju obaveze i van foruma, isti takvi odgovaraju na pitanja i stvarno nije korektno da se njihovo slobodno vreme i volja da pomognu uzimaju zdravo za gotovo jer, eto, forum za to služi. OK ako tako razmišljaš ali budi spreman i na neke druge odgovore.
I stvarno je ovo upoređivanje Beča i Srbije neumesno. Pa ti živiš u sredini u kojoj se ovakva pitanja i načn vođenja razgovora ili 1) ne tolerišu uopšte ili 2) debelo naplaćuju u vidu tehničke podrške. Eto, probaj da na nekom austrijskom Apple forumu ili Apple Supportu zaređaš ovakva pitanja reci šta je bilo - 1) ili 2).
I normalno, kad neko na korektan načn pokuša da ti skrene pažnju na to ( i to tri puta!!!) ti to doživljavaš kao kvalifikacije o primitivnom mozgu, itd.