< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 14
Pet pitanja - prelazak sa Win na Mac…
Posted: 26 July 2008 08:18 AM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Za ostale članove foruma: moram da podelim nešto s vama, nešto čega se setim svaki bogovetni put kada pročtam neko od ovakvih pitanja.

Reč je o legendarnom stripu Željka Paheka, ‘Legija nepromočvih’. [img size=380]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/pan1.jpg[/img]

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 July 2008 08:21 AM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

. [img size=380]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/pan2.jpg[/img]

Post edited by: DS_Store, at: 2008/07/26 08:22

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 July 2008 08:23 AM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

.

[img size=380]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/pan3.jpg[/img]

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 July 2008 08:24 AM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

.

[img size=380]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/pan4.jpg[/img]

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 July 2008 09:33 AM   [ # 35 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  47
Joined  2008-06-18

Opet moram unapred da se izvinim, sto jos uvek nisam odgovorio ljudima koji zaista zasluzuju odgovor!
Gubim vreme citajuci tesktove neozbiljnih clanova, koji su pre svega mizerni zvog svoje velike sujete a pri tome se i razmazeno ponasaju - valjda zato sto im posedovanje Mac-a, cini najveci zivotni uspeh, pa niko kao oni, krajnje detinjasto…
S obzirom na to da sam 97% znanja na Win. stekao sam, a slobodno mogu da tvrdim da sa Win. / PC guru, verujte mi, nece mi biti problem da tako i Mac-a savladam, zapravo tako bi i bilo, da nisam dobio malo slobodnog vremena i to kroz godisnji. Imao bih i vise vremena da se posvetim ovom dobrom komadu hardwera / softwera, ali, buduci da sam trenutko bez auto (Golf 4 mi je ukraden pre 7 dana); a supruga mi se poradja u utorak, dosta toga imamo jos da obavimo…

Obicno i kada mi nesto ne odgovara u zivotu, vodim se onom najprostijom logikom, mada nije uvek lako, a to je da: pametniji popusta, i na taj nacin izbegava bilo kakve rasprave, pogotovo kada se uzme u obzir u kakvom vremenu zivimo - svima nesto nedostaje, ali ocito zbog moje trenutne zivotne situacije, ipak sam se ovde upustio u nekakvu (besmislenu) raspravu.
Ne bih nikada ni koristio forum, ni za Mac, kao sto to nisam ni za PC koristio, ali sam slucajno kupio komad hardwera koji nisam mogao da prikljucim na PC, a znam da ga ne mogu vratiti, onda sam stavio ovde oglas za prodaju…
Buduci da ga jos nisam prodao, razmisljao sam o kupovini i prelasku na kompatibilni Mac. To bi trebao biti MBA, ali buduci da su mi ipak vaznije performanse od mobilnosti, odlucio sam se za MBP, iako famozni hardwer ne mogu da konektujem…
Elem, da ne duzim, tako sam prvi put, sada, poceo da koristim forum. A kako ja mislim da forum funkcionise - kada neko postavio pitanje, niko nije obavezan da odgovara, nego ako se ima vremena i volje, dase odgovor. Zato ne vidim cemu bilo kakvi ne konstruktivni odgovori, pogotovo ne na ovom mestu, gde sam ocekivao jedan visi nivo svesti, kako se u svetu predstavljaju Mac users.
Iskreno, voleo bih da gresim, ali u kojem pravcu Steve sada usmerava svoju kompaniju, mislim da se veoma komercijalizuje tj. priblizava MS, pogotovo sto su velike pare usle u Apple i to od Gates-a, a znamo da njega pre svega interesuje kapital, jer nije entuzijasta poput Steve-a, sto moze Apple da naskodi.
Mada, najobjektivinije je to da bi fuzija Win.+OS X+Linux, zaista dala jedan savrsen OS!

Profile

Posted: 26 July 2008 10:30 AM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Opet moram unapred da se izvinim, sto jos uvek nisam odgovorio ljudima koji zaista zasluzuju odgovor!
Gubim vreme citajuci tesktove neozbiljnih clanova, koji su pre svega mizerni zvog svoje velike sujete a pri tome se i razmazeno ponasaju - valjda zato sto im posedovanje Mac-a, cini najveci zivotni uspeh, pa niko kao oni, krajnje detinjasto…

Postajes bezobrazan. :sick:

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 26 July 2008 10:37 AM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Aha, al molim vas da prvo pogledate ovo Neopevana budala.

Novi razvoj dogadjaja… Idem da odspavam malo da se smirim pre nego pocnem da mu pisem poruku.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 26 July 2008 10:50 AM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

drweb19 wrote:

Mada, najobjektivinije je to da bi fuzija Win.+OS X+Linux, zaista dala jedan savrsen OS!

To je, pretpostavljam, tvoje ‘guru’ mišljenje?
Uzmi malo da čtaš o arhitekturama operativnih sistema, pa će ti biti jasno koliku si glupost izvalio.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 26 July 2008 01:22 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

‘Ajde da se i ja ubacim…

Bez namere da vređam ičja osećanja u pogledu omiljenih programa, moram da kažem da zaista ne razumem u čemu je ‘big deal’ oko ADCSee32 (ili kako se već zove). Možda je program i bio odličan (u stvari, jeste, u verziji za Win); ali samo tamo do neke verzije,... ne znam tačno koje, ali onda, kada su ga podelili u nešto kao ‘viewer’, ‘canvas’ i slično, negde 2001 - 2002. čni mi se. Od tada je postao potpun bloaware, bar po mojim nekim merilima (sve ovo se odnosi na Win verziju).

E sada, da ne bih mnogo tupio kako se to može na Meku uraditi bez ijednog programa, pogledaj šta se može uraditi samo iz Findera, sve iz (mog omiljenog i nikada prevaziđenog) column view-a i (počev od Leoparda) QuickLook-a…

filmić

Film je malo veći (~70 MB ); mrzelo me je da ga smanjujem i optimizujem. Sad, ne znam tebi, ali meni je ovo sasvim dovoljno za pregledanje/pretraživanje fotografija i slika. Ako već želim da im posvetim više pažnje, ide namenski program (najčešće iPhoto); ali može i već prikazani QuickLook da se raširi preko celog ekrana (nisam to odradio u ovom filmu). Sve ovo može i mnogo brže, ja nisam baš spretan na prstima, jer nemam često takvih potreba…

Profile

Posted: 26 July 2008 09:31 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Postovo sam review za Springy na macupdate i versiontracker da ti malo vratim rating i maknem onog bolida sa prvog mesta…Jebote kakav debil..Ako ti je za utehu i ja sam imao takve sluchajeve, na srecu u zadnje vreme sve manje…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 26 July 2008 09:51 PM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

SERBIAN wrote:

Postovo sam review za Springy na macupdate i versiontracker da ti malo vratim rating i maknem onog bolida sa prvog mesta…Jebote kakav debil..

Ma, nisi morao da se trudiš, uopšte me ne pogađa. Malo si i lagao, kao ono… ‘number of supported archiving formats cannot be beaten by anything else…’ Ima i drugih koji podržavaju više (7-zip); ali samo zato što ubace CLI pa onda krljaju po disku… Sada će još i tebe da optuži za lažno reklamiranje 😊

SERBIAN wrote:

Ako ti je za utehu i ja sam imao takve sluchajeve, na srecu u zadnje vreme sve manje…

Ma, kao što rekoh i na forumu, za ovakvima ne žalim uopšte.

Profile

Posted: 27 July 2008 12:12 AM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ko laze, ja?? 😉

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 27 July 2008 02:00 AM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Malo pratih, pa mi nije jasno što si se opredelio da prvo podržiš Winzip, pa onda taj 7-zip koji kapira mek?
To je otprilike pogodilo tog baticu
Probao sam malo forklift, njegovu srču X sakuplja lako
Otkud da i ti nisi išao prvo na taj metod, pa onda dodao podršku za Winzip?

Micim, jasno mi je da je to stariji standard, ali kad ga Steva Poslovi nije podržao, ne znam što si ga se ti latio.

Eto, izvinte, pozdrav

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 27 July 2008 10:20 AM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7595
Joined  2005-04-28

Iskreno, voleo bih da gresim, ali u kojem pravcu Steve sada usmerava svoju kompaniju, mislim da se veoma komercijalizuje tj. priblizava MS, pogotovo sto su velike pare usle u Apple i to od Gates-a, a znamo da njega pre svega interesuje kapital, jer nije entuzijasta poput Steve-a, sto moze Apple da naskodi.

150 miliona dolara velike pare za Apple? Toliko je ušlo od Gejtsa pre 10 godina. Apple to obrne za jedan radni sat, možda i manje, a ako meriš profit, verovatno za desetak dana ostvari takav profit.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 July 2008 10:25 AM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7595
Joined  2005-04-28

Micim, jasno mi je da je to stariji standard, ali kad ga Steva Poslovi nije podržao, ne znam što si ga se ti latio.

Fora je upravo u tome što nema standarda i što je Milke odabrao ono što je, bar po menim, logičnije. A to je da su sve informacije o celoj arhivi u poslednjem segmentu, dok je u slučaju svih ostalih stvar takva da su mogli ručno da je urade sa Split&Concatom i tek kada spojiš sve delove možeš da otvoriš arhivu.

Mada, ja sam stara garda, u moje vreme smo furali ZipIt između Maca i PC-a, onda na DOS-u samo ukucaš pkunzip sa nekim sivčem od komandi i ubacuješ diskete se segmentima jednu za drugom, možda mi se zato više dopada ovo što je Milke odabrao.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 14