‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 14
Pet pitanja - prelazak sa Win na Mac…
Posted: 27 July 2008 11:44 PM   [ # 61 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

drweb19 wrote:

Oprostite sto nisam bio povrsan, a vama cika Kosta bi bilo najjednostavnije da me ignorisete - zaista me to ne bi pogodilo, nego mi smeta to sto sam vam oduzeo vreme. Hvala na dosadasnjoj pomoci i oprostite na eventualnim nesporazumima…<br><br>Post edited by: drweb19, at: 2008/07/27 13:14

Stvarno vishe necu odgovarati na ovakve DEBILNE poruke, dakle nemoj da mi prosipash neke gluposti na fin nachin, jer kako god da ih kazesh uvreda je uvreda… Meni lichno odgovara da se Mac zajednica ne shiri ovakvim IDIOTIMA. Namerno sam bezobrazan jer si stvarno preterao svaku meru, lepo smo te prihvatili u pochetku i trudili se da ti pomognemo, ali si ti i dalje uporan. Koristi shta god hocesh i na chemu god hocesh samo nemoj vishe ovde da pishesh i prosipash svoje guru idiotske filozofshtine. Sad je ceo Apple glup, a ti si jedini pametan pa ti smeta X, mounting ACDsee i sta vec josh… Za vas momci sto trpite ovakve debile svaka chast…ja vishe ne mogu.

Post edited by: madamov, at: 2008/07/28 18:25

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 28 July 2008 01:26 AM   [ # 62 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

drweb19 wrote:

milke wrote:

Ako hoću da ugasim program, odem lepo u glavni meni (koji je jedinsten za program i njega kontroliše) i odaberem ‘Quit’, ili kraće, otkucam kombinaciju ‘cmnd + q’

A jos je krace, jedan klik misem 😉

Ne, ne, nisam mislio na Win. X, nego na misa MX na kojem sam editovao da jedan taster odradi ‘cmnd + q’, a kursor nije vazno gde se nalazi, bitno je da program bude u fokusu.

Vidi, da ti kaze chika..Prvo treba da nauchish da pravish razliku izmedju programa i prozora..Ono djubre na kome si do sada radio zove se ‘prozori’ al sa prozorima ne barata bash najbolje, ko shto ti je Milke objasnio…Znachi, ne, nije logichno da klikom na X na prozoru ugasish ceo program..To je nenormalno, glupo i besmisleno…

Shto se tiche programa koje si nabrojao i koji ti fale, svi postoje za Mac-a..Nadji, skini, plati i vozi…

http://www.versiontracker.com
http://www.macupdate.com
http://www.google.com

Shto se tiche tvojih bezobraznih komentara i opaski, konstantnog provociranja i tvrdoglavog insistiranja na budalashtinama koje lupetash u ovoj temi toplo ti preporuchujem da se vrnesh na tvoj voljeni system i PC…

Post edited by: SERBIAN, at: 2008/07/28 11:01

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 28 July 2008 01:37 AM   [ # 63 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Uf, uf, ufffff,... Ovde se baš zakuvalo. A uzgred, nikad još ne videh Tošu da ovako odreaguje, mora da se mnogo iznervirao 😊  Ljudi, ‘ajde malo spustite loptu.

Profile

Posted: 28 July 2008 08:10 AM   [ # 64 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

delete topic

da se buduci korisnici ne zbunjuju citajuci ove postove

Post edited by: Markooo, at: 2008/07/28 08:11

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 28 July 2008 10:49 AM   [ # 65 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-06-06

Svega ovoga nebi bilo da postoji Acdsee za Mac.

Look up in the sky.

Is it a star?
Is it a comet?
No! It’s THE BEST PICTURE VIEWER IN THE WORLD. :whistle:
Now available on Mac.

JEEEEEEEEEEEEE
JUPPPPPPIIIIIIIIIIIII
UUUURRRRRRRAAAAAAAAAAAA.

Mislim kakav je to OS ako nema ACDsee za njega. :blink:

Click next to continue :sick:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/8020

Zao mi je sto nisam postovao ovaj link ranije, to bi nam ustedelo mnogo nerava.

P.S. Nepitaj zasto ACDSee 1.6 for Mac ima takav GUI, zasto nema ovu ili onu opciju i slicna pitanja, posto NIKO, I said NIKO ne koristi ACDSee na Macu za pregledanje slika.
Neznam zasto je to tako, moguce bas zato sto je najbolji,  posto kao sto vec napisah NIKO!!!

Ali mozda bas TI budes prvi.
Pridruzi nam se.

Nadam se da ce ispuniti tvoja ocekivanja.

Samo je jedan AC/DC. :evil:

It’s a long way to the top, if U wanna picture to browse.

Pozdrav rockeri.  😉

Post edited by: Pedja, at: 2008/07/28 10:51

Post edited by: Pedja, at: 2008/07/28 10:52

Post edited by: Pedja, at: 2008/07/28 12:11

Profile

Posted: 28 July 2008 11:05 AM   [ # 66 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Izvinjavam se chlanovima shto sam odreagovao malo grublje…Obrisao sam zadnju rechenicu iz mog posta…Ako Mr. Admin smatra za shodno molim da obrishe ceo post…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 28 July 2008 11:11 AM   [ # 67 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  267
Joined  2008-06-05

wtf…daj zaključajte ovo sranje, a za pc lovera jedan BAN 😉

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 28 July 2008 04:23 PM   [ # 68 ]
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  47
Joined  2008-06-18

Iskreno, bez ironije, pogresio sam.
Ne znam zasto, ali kada sam postavio post, ocekivao sam da cu komunicirati sa Advanced Users, ali…
Na PC forumima, NIKADA SE NIKO NECE OGLASITI, AKO KORISTI WINDOWS EXPLORER (MAC = FINDER) ZA RAD SA FILES A POGOTOVO ZA PREGLEDANJE FOTOGRAFIJA U ISTOM PROGRAMU, TO JEDNOSTAVNO NE RADI NI ONAJ KO JE PRVI PUT UKLJUCIO RACUNAR, DALJE, POREDITI TOAST (DRAG AND DROP IGRACKA OD 600MB) SA NEROM VELICINE OD 15MB JE BLAGO RECI RETARDIRANA IZJAVA.
PROGRAM KMPLAYER, DODATNO IRITIRA MAC USERS - POGOTOVO MENE, STO PRAVE JEDINO VERZIJU ZA PC, A SAJT IM JE APPLE TEMPLATE!
STO SE TICE, ZA VAS I DALJE VAMOZNOG ‘AS’, PROCITAJTE MALO O PROGRAMU http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/8020,
http://forums.acdsystems.com/index.php?showtopic=1206,
STA KAZU ONI - AMERI, KOJI IMAJU RAZLOGA DA BUDU NADOBUDNI, ALI NISU, NE NISU, ZIVEO SAM I RADIO SA NJIMA, JER POSEDIJU SVE - A MI… NISTA!
I VEROVATNO ZBOG SILNIH KOMPLEKSA, PISEMO… STA VEC PISEMO (OVDE)... (ZAISTA SE TRUDIM DA… NE KAZEM…)

U svakom smislu sam stigao da kraja - sa vama. Malo sam se potrudio da vam ukazem na neke stvari, koje cete nadam se ikada shvatiti.
Svaka cast izuzecima (Mario)!
- Ostali, evo da vam dam razloga da budete ponosni, imali ste priliku da komunicirate sa osobom koja poseduje IQ140.

Post edited by: drweb19, at: 2008/07/28 16:43

Profile

Posted: 28 July 2008 05:14 PM   [ # 69 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Ja imam 147. Pa?

Kod nas, u Srbiji, se kaže: ‘...nadam se, nekada shvatiti’, a ne: ‘...nadam se ikada…’

Da, naravno da niko neće koristiti Explorer za bilo šta, pa i pregledanje fotografija, ako ima imalo mozga ili mu je stalo do produktivnosti. Ali ista takva osoba (sa istim ciljem - kreativna produktivnost) neće koristiti Windows uopšte. I nije na mestu poređenje Windowsovog shella sa Finderom, jer jedan je nekoristan, bagovit i, kao što i sam kažeš, niko ga ne koristi, a drugi je moćan, jednostavan, robustan i, video si ovde, svi ga koriste.

Nero je od korisnog programa (pre mnogo, mnogo verzija) prerastao, kao i većina win programa, uključujući i meni nekada korisni ACDsee, u mlitav softwerski džak, pun nepotrebština. Ne, neću da sređujem mp3 fajlove u Neru!!! Čemu Nero Welcome screen? Čemu svi oni aqua plagijatski (ali sa vašarskim prizvukom) dugmići i čemu li služe, a uz to i ne rade? Kako je moguće da sam svom ocu, dok je imao PC, svaki, ali SVAKI put kad bih otišao kod njega, nanovo objašnjavao kako se koristi Nero?!? Sada, Toast je samo upalio i napržio gomilu diskova, a da nikog ništa nije pitao. Da je do mene - nije, svakodnevno prenosim znanje mladim ljudima, i, veruj mi, znam da to uradim valjano. Prema tome, nešto smrdi u OS-u, a to je Zapaljeni Rim.

A što se Amera tiče - ne, ne poseduju sve. Nemaju ni gram kulture i tradicije, imaju nešto kaubojske istorije i danas im trebaju ili Evropljani ili neko od njihovih ko se školovao u Evropi, da bi im rekao šta je lepo, a šta nije. I za to nisu oni krivi, naravno. Ali kako i da znaju kad nisu imali istoriju? (Ovim mislim na istoriju umetnosti, jer o lepom, o estetici, i govorimo kad se radi o Apple proizvodima). Johnatan Eve je s ove strane bare, zar ne?
Ako pak misliš pod ‘imaju sve’ na novac ili moć, onda zaista imamo različta merila. (Možda je u pitanju ipak taj IQ… Izvinjavamo se svi mi, Srbi, što smo glupi…)

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 28 July 2008 05:49 PM   [ # 70 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

drweb19 wrote:

- Ostali, evo da vam dam razloga da budete ponosni, imali ste priliku da komunicirate sa osobom koja poseduje IQ140.

Auu, čoveče, ala si ti poleteo visoko…

Ja nakon ko zna koliko uključvanja računara, koristim isti program za pregledanje FILES i FOTORGAFIJA (bar ne detaljno pregledanje fotografija); a to je Finder. Ali verovatno ja to ne kapiram baš najbolje, moguće da ima veze sa prosečnim IQ.

Čak sam, bez obzira na tvoj arogantan stav, smatrao da su neki ljudi ovde preterali u svojim reakcijama na tvoje pisanje, pa i neprimereno u afektu reagovali, te se potrudio da ti na neke stvari detaljno odgovorim i još zamolim sve da smire strasti i spuste loptu. Izgleda da su te ti što su tako reagovali mnogo bolje procenili od mene.

Ja, kao najobičniji prosečni Laza sa prosečnim (nadam se da nije ispod proseka) nivoom inteligencije sam žudio da budem u kontaktu sa nekom vrlo iznad prosečno inteligentnom osobom, smatrajući da bih od nje mogao mnogo da naučm, čujem korisnih stvari i čnjenica, pa možda čak i korigujem svoj načn razmišljanja, ne bih li i ja jadan bio bar malo pametniji.

Avaj, kada mi se konačno ukazala prilika da kontaktiram sa takvom osobom (IQ 140, eheeeeej..); sve što sam saznao je:

1. Da si Win/PC guru.

2. Da je ACDSee savršen program za pregled slika/fotografija.

3. Da je retardirano porediti Toast i Nero, a na to ukazuje velična jednog i drugog.

4. Da je logično gasiti program prozorskom kontrolom.

5. Da nisi na apple.com mogao da nađeš objašnjenje šta je combo, a šta običan update.

6. Da na Meku move/copy fajlova radi više od pet puta sporije.

7. Da nisi mogao da pronađeš kako da citiraš neku poruku.

8. Da nisi znao da otvoriš novi tab u Forkliftu (a otvara se kao i u svakom drugom Mek programu, koji ima tabove).

9. Da nećeš da poslušaš i pročtaš help, jer će sve nakon toga biti lakše.

10. Da, ako si već uradio ovo pod 8., da nisi u stanju da isti razumeš.

Ovo je bio samo stručni deo, a tu je i onaj deo o životu i životnoj mudrosti…

11. Da tri godine živiš u Beču.

12. Da zato što ti tri godine živiš u Beču, mi Srbi mnogo sebi dozvoljavamo i da se u Austriji to ne dešava.

13. Da imaš (imao si) Golf 4.

14. Da si živeo i radio sa Amerima (vaaauuu…).

15. Da Ameri nisu nadobudni, a imaju sve.

16. Da mi Srbi nemamo ništa i da smo iskompleksirani (jesi li se to gledao u ogledalu prilikom zaključvanja).

17. Da si pametniji, jer/i popuštaš.

18. Da se ponašamo detinjasto, nadobudno i da spletkarimo i prenemažemo se (nas više, ti si jedini ispravan, ej, 140 je to…).

19. Da ti niko nikada nije rekao da si bezobrazan, te da stoga nema šanse da jesi.

20. Da se dereš/vičeš ovde (to ti je ovo kucanje velikim slovima celih rečenica i delova teksta).

21. Da ne vladaš baš ni pravopisom, ni gramatikom (bar ne srpskog jezika, ‘austrijski’ i ‘američki’ si možda i savladao).

22. Ah da, umalo i da zaboravim, da imaš IQ140.

Hvala što si mi ispunio davnu želju i razbio predrasude. Nakon takvog iskustva, mislim da ću nastaviti da se družim sa prosečno inteligentnima, a genijalce od oko 140 i tu negde izbegavati u širokom luku.

Profile

Posted: 28 July 2008 07:15 PM   [ # 71 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Sve sam procitao i moram da priznam jednu veliku stvar - ja ne znam koliki mi je IQ jer sam sve testove za merenje JA izmislio!;)

e sada malo ozbiljnosti…

Mislim da je sve receno ali posto mnogo pricam moram i ja da dodam jednu malu pricu..

Pre nekih 6-7 meseci sam drasticno kao i ti (drweb19) preshao sa Wina na OS X ali mnogo lepshe,bolje,bezbolnije,laganije…...ma kao da sam ceo zivot na MAC OS-u. Ovakvo otkrovenje u obliku prelaska nije plod samo mog visokog IQ-u nego zajednicko delovanje moje zainteresovanosti,otvorenosti za nove(bolje-savrshenije) stvari i bezrezervna pomoc ovih ljudova koji svi zajedno alfa i omega Apple sveta a deluju u grupi pod nazivom SMUG! (i ne nalaze se ni na jednoj crnoj listi niti optuzenickoj klupi -> izuzev tvoje glave)

Ja sam po prelasku krenuo kao i ti da pitam za alternativvnu zamenu programa sa XP-a na koje sam navikao, i posle prvog posta shvatio da vecina ljudi sa foruma (koji su imali tu srecu,za razliku od mene) nikada nisu radili na Win platformi a kamo li koji je program dobar i cemu sluzi! Tu se cak i pojavila moja prva i jedina ‘neprijatno mala’ prepirka oko WhereIsIt-a sa /ljubishom/ koja je bila mizarna a u isto vreme jako znacajna. Posle toga sam shvatio kako trebam da postavim pitanja,kako da najkrace objasnim shta mi predstavlja problem…

ja ne radim nishta ‘ozbiljno’ na MAC-u u smislu da mi preko njega stize mesecna plata (ali josh sam mlad ima vremena) ali svaki dan kada sednem za svoj prvi Apple racunar PowerBook G4 od 500 Mhz star 7 godina ja sam srecan ko malo dete jer sam se resio glupog XP-a, i strefi me seta pracena mislima gde bih danas bio da sam 1997 umesto PC-a dobio MAC i svih 10 godina provedenih na odrzavanju sistema i 10000000000 pre/instaliranih XP-a posvetio nekoj video aplikaciji na MAC-u i sada bio npr VJ.B)

ja kao zelen bostan u Apple svetu sam za ovo kratko vreme saznao i uradio mnoge stvar SAM SAMCAT i stigao da to moje malo znanje podelim sa novim josh zelenijim clanovima… ali to nije poenta prica niti je poenta da ja nabrajam shta sve znam,niti ja niti bilo ko ovde! Poenta je ta da si ti stigao da vec ‘pametujesh’ oko nekih stvari oko kojih upuceniji ljudi od tebe ne pametuju. Kupio si Pro masinu za kojom neko place (jer ne moze sebi da prushti) a ti placesh za ACDSee-jem ko da je vazniji od samog OS-a. Poenta je i ta da ti je prilaz racunaru kao i kod prosecnog Amera pa ti treba 24h tehnicka podrska…

Neko je ovde vec rekao, (cikakosta) mislim, da Apple zajednica nije za svakog,a ti si u ovom slucaju taj svako.
Meni je @cvrcak pre 2-3 godine (kada sam trebao da dobijem prvi MAC) pisao o kultu Macintosh usera i samom stavu prema svim ostalima koji to nisu….tada mi je to bilo ne tako upecatljivo jer nisam bio deo toga,danas mi je sve kristalno jasno i nastojim da tu ‘ideologiju’ shirim dalje!

Post edited by: RedRott, at: 2008/07/28 19:18

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 28 July 2008 07:47 PM   [ # 72 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

za milke-a pozitivna karma

a za drweb19 jedan savet: ‘www.google.com’

😊 B)

Signature 

Profile

Posted: 28 July 2008 07:58 PM   [ # 73 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

post iz sekcije mali oglasi:

ovako, moram priznati da se ne razumem previse u modele Mac-ova koje trenutno postoje u ponudi, tako da mozda ispadnem smesan kad nesto napisem. ali ispricacu Vam kako je sve krenulo.. pre tacno dve godine, dobio sam PowerBook G4 15, kao poslovni komp, posto radim kao designer u mark. agenciji. naravno, u pocetku mi nista nije bilo jasno kako fungcionise, cak sam se par puta i teze smorio, pokusavajuci da povucem paralelu izmedju mac-a i pc-a. otprilike puna 3 meseca PowerBook je skupljao prasinu i stajao spakovan po strani u mojoj sobi (tako nesto se u zivotu nece ponoviti, obecavam).
onda sam polako krenuo u istrazivanje, najvise iz dosade , ali oduvek me privlacio taj prefinjeni design, pa sam hteo da vidim sta to ima unutra.. mic po mic, nakon mesec dana, shvatio sam da se radi o superiornom kompjuteru, koji prosto zeli da se druzite sa njim. ali druzite, razgovarate, zivite zajedno. jednom recju, prihvatio me je kao starijeg brata, i bez preterivanja, ni jednom, ali podvlacim NI JEDNOM, me nije izneverio u bilo kom pogledu. ostalo je istorija, koja je trajala skoro dve godine od tada.
e sad, detalj iz najnovije istorije, doslo je vreme kada sam morao da vratim ‘mog’ mac-a, i on je dodeljen novom designeru kao privremeno resenje. nisam ni mogao da zamislim da ce to vece, bez mac-a na stolu, biti jedno od najsiromasnijih u mom zivotu. jednostavno, sve je utihnulo, izgubilo sjaj… smrc
neverovatno je to kako sam se navikao i zavoleo taj kompjuter.
s sad mozda mozete da zamislite moju bol i zelju da sto pre dodjem do SVOG Mac-a, i da boje ponovo ozive..
dakle, display treba da bude 15 inch-a, i da sve stane u 1000 Eur-a. ako tako nesto imate, mozemo odmah da se dgovaramo.

Post edited by: Markooo, at: 2008/07/28 19:59

Signature 

Profile

Posted: 28 July 2008 10:15 PM   [ # 74 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ubi me ovaj choban iz Bech u pojam, keve mi…Dakle rodjache ne bi ti dao ni zavezanu ovcu da mi chuvash…Jadna nama majka kad nam je ovakva dijaspora…Bezi bre skote odavde, idi gledaj pevaljke po dikotekama u Bech i radi sa files na 140 IQ…

Ajde bre Miki banuj ovog chobana odavde MOLIM te, dize mi pritisak a ja sam malo stariji chovek…

Signature 

Profile

Posted: 29 July 2008 01:56 AM   [ # 75 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Evo predlog
Otvoriti topic ‘sigurna kuca za konvertite’
da se ne troluje ovo plemenito mesto
A tamo bi mi iz mesovitog braka davali seanse iz meditacije i tihovanja
u smislu zuljaju me nove cipele
ili zasto sad pise samo X a ne XP
eto tako

I samo da vam kazem, imali ste cast da razgovarate sa osobom ciji je pijenis duzine neverovatnih 15cm…
(morao sam)

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

‹ First  < 3 4 5 6 7 >  Last ›
5 of 14