drweb19 wrote:
- Ostali, evo da vam dam razloga da budete ponosni, imali ste priliku da komunicirate sa osobom koja poseduje IQ140.
Auu, čoveče, ala si ti poleteo visoko…
Ja nakon ko zna koliko uključvanja računara, koristim isti program za pregledanje FILES i FOTORGAFIJA (bar ne detaljno pregledanje fotografija); a to je Finder. Ali verovatno ja to ne kapiram baš najbolje, moguće da ima veze sa prosečnim IQ.
Čak sam, bez obzira na tvoj arogantan stav, smatrao da su neki ljudi ovde preterali u svojim reakcijama na tvoje pisanje, pa i neprimereno u afektu reagovali, te se potrudio da ti na neke stvari detaljno odgovorim i još zamolim sve da smire strasti i spuste loptu. Izgleda da su te ti što su tako reagovali mnogo bolje procenili od mene.
Ja, kao najobičniji prosečni Laza sa prosečnim (nadam se da nije ispod proseka) nivoom inteligencije sam žudio da budem u kontaktu sa nekom vrlo iznad prosečno inteligentnom osobom, smatrajući da bih od nje mogao mnogo da naučm, čujem korisnih stvari i čnjenica, pa možda čak i korigujem svoj načn razmišljanja, ne bih li i ja jadan bio bar malo pametniji.
Avaj, kada mi se konačno ukazala prilika da kontaktiram sa takvom osobom (IQ 140, eheeeeej..); sve što sam saznao je:
1. Da si Win/PC guru.
2. Da je ACDSee savršen program za pregled slika/fotografija.
3. Da je retardirano porediti Toast i Nero, a na to ukazuje velična jednog i drugog.
4. Da je logično gasiti program prozorskom kontrolom.
5. Da nisi na apple.com mogao da nađeš objašnjenje šta je combo, a šta običan update.
6. Da na Meku move/copy fajlova radi više od pet puta sporije.
7. Da nisi mogao da pronađeš kako da citiraš neku poruku.
8. Da nisi znao da otvoriš novi tab u Forkliftu (a otvara se kao i u svakom drugom Mek programu, koji ima tabove).
9. Da nećeš da poslušaš i pročtaš help, jer će sve nakon toga biti lakše.
10. Da, ako si već uradio ovo pod 8., da nisi u stanju da isti razumeš.
Ovo je bio samo stručni deo, a tu je i onaj deo o životu i životnoj mudrosti…
11. Da tri godine živiš u Beču.
12. Da zato što ti tri godine živiš u Beču, mi Srbi mnogo sebi dozvoljavamo i da se u Austriji to ne dešava.
13. Da imaš (imao si) Golf 4.
14. Da si živeo i radio sa Amerima (vaaauuu…).
15. Da Ameri nisu nadobudni, a imaju sve.
16. Da mi Srbi nemamo ništa i da smo iskompleksirani (jesi li se to gledao u ogledalu prilikom zaključvanja).
17. Da si pametniji, jer/i popuštaš.
18. Da se ponašamo detinjasto, nadobudno i da spletkarimo i prenemažemo se (nas više, ti si jedini ispravan, ej, 140 je to…).
19. Da ti niko nikada nije rekao da si bezobrazan, te da stoga nema šanse da jesi.
20. Da se dereš/vičeš ovde (to ti je ovo kucanje velikim slovima celih rečenica i delova teksta).
21. Da ne vladaš baš ni pravopisom, ni gramatikom (bar ne srpskog jezika, ‘austrijski’ i ‘američki’ si možda i savladao).
22. Ah da, umalo i da zaboravim, da imaš IQ140.
Hvala što si mi ispunio davnu želju i razbio predrasude. Nakon takvog iskustva, mislim da ću nastaviti da se družim sa prosečno inteligentnima, a genijalce od oko 140 i tu negde izbegavati u širokom luku.