New iPhone user!!!
Posted: 03 August 2008 04:04 AM
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2005-06-16

Pozz svima,
od pre neki dan sam ponositi vlasnik jednog iPhone-a, (16GB, prva gen. software v.1.1.4); imam vise pitanja, ali pocecu sa dva:

1. kontakte na SIM katici ne vidim??? pretpostavljam da mi treba neki soft, koji ce da uradi sinhhronizaciju sa SIMa…koji je to softver…ili mozda ja negde gresim???

2. i kada nadjem softver, ili ga downloadujem kao free app sa iTunes application store-a…kako da ga instaliram??? U verziji softvera 2.0 za iPhone, ima program app store…i tu nije problem, ali kao sto sam gore vec napomenuo kod mene je 1.1.4. Free App downloadujem preko iTunsa…ali nikako ne mogu da ga prebacim na iPhone, kao da ne postoji sinhronizacija za app, samo za music, video, podcast, photo….a za app nema nista…

:blink: :blink: :blink:

toliko za sada…molim za pomoc i hvala unapred!!!

Profile

Posted: 03 August 2008 06:36 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Pošto imaš fw 1.1.4 onda je ista priča za oba pitanja.

Da probam najkraće i najjednostavnije:
Ako telefon možeš da koristiš na našim mrežama onda je sva prilika da među programima koji su ti na telefonu imaš i jedan koji se zove Installer. Installer sadrži spisak lokacija sa kojih se mogu skidati i instalirati programi.
Do tih lokacija vode linkovi koji se zovu sources.

Installer u startu ima nekoliko tih lokacija na kojima možeš da nađeš gomilu programa. Ukoliko ne možeš da nađeš ono što ti treba, onda na netu potražiš koji to source vodi ka programu koji ti treba i taj source uneseš u Installer.

Za rad u instaleru ti treba pristup internetu (wifi).

Program koji tražiš zove se SIMport a ako ga nemaš u spisku programa, njegov source je http://install.ifon.no/.

Za fw 2.0 je totalno neka druga priča i te programe koje si skinuo sada ne možeš koristiti, niti ćeš moći dok ne apgrejduješ telefon.

Ako nemaš Installer onda reci da vidimo neki drugi načn.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 04 August 2008 10:12 PM   [ # 2 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  53
Joined  2005-06-16

jao jao jao :woohoo: :woohoo: :woohoo:  mome odusevljenju nema kraja!!!
hvala najlepse DS_Store!!! ali moram jos nesto da priupitam
..da ne duzim pricu, iP koji sam kupio nije nov, vec koriscen. Tako da sam neke aplikacije nasledio od bivseg vlasnika, medju njima je masa, da nekazem skoro sve, koje sam nalazio na iT App Store :( i sada me kopka kako je to predhodni vlasnik instalirao?
Logika kaze, posto je ovde 1.1.4, da je imao source do App Store (izvinjavam se svima, verovatno sam lupio glupost, ali ne zamerite, ipak sam nov u ovome); ili ka nekom drugom linku koji kupi aplikacije sa App Store???
Drugim recima, ima li neko jos da mi kaze source linkove za neke od programa sa App Store, konkretno me zanima app REMOTE (naravno ona je free); gde bih mogao da je nadjem, ili ako neko zna neka ostavi neke interesantne source linkove pa cu ja u nekom trenutku dokolice da istrazujem 😛

Hvala jos jednom!

Profile

Posted: 05 August 2008 01:31 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Remote je napravljen samo za 2.0, nema ga za 1.1.4.
Na http://www.appleiphoneschool.com/sources/ imaš gomilu sourceva sa programima.

Profile

Posted: 05 August 2008 09:32 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Ja mislim da nijedan program iz AppStore-a ne radi na 1.1.4 vec samo na 2.0…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 06 August 2008 01:32 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Tako je, ni jedan ne radi (osim ukoliko isti program ne postoji i na Installeru ili Cydiji).

Profile

Posted: 23 January 2009 07:09 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  266
Joined  2008-06-05

Jedno brzo pitanje:
ukoliko kupim iPhone koji nije fabrički otključan, da li ću moći da kupujem aplikacije sa appstore-a ili to sve ide posle preko instalera ili šta već???

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 23 January 2009 11:54 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Moći ćeš da koristiš AppStore aplikacije, naravno 😊
Otključavanje ti služi samo da bi mogao da telefoniraš, a sve druge funkcije telefona/iPoda ćeš moći da koristiš.

Profile

Posted: 24 January 2009 02:39 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  118
Joined  2008-10-08

Moj savet ti je da instalirash FW 2.2. Veoma je prosto, a dobijash mnogo!

Profile