Dakle, jel neko zna kako se otvara ovo cudo a da nije sa macolom? Otiso hard, trenutno sam na bensedinima, ispada da nema DIY za 24ku a kada sam skinuo poklopac ladno sam odustao od daljnjih pokusaja. :(
Ehm, da, to je Late 2006 i kolko sam video kad sam digao poklopac ovo nema veze sa Mid 2006 modelima. :sick:
Da probas sa duplex lepljivom trakom da zalepis senzor.
ili neki Bison lepak.
Preporucio mi ovo i drugar al nekako opet mislim da to nije to. Problem je sto ne kapiram zasto su morali da dodaju jos jedan senzor kad on vec postoji u hardu i moze da se ocita preko SATA kabla. Tako da ne znam koliko je to onda pouzdano da lepim necim drugim i kakve bi sve probleme posle mogao da imam zbog toga.
zalepio ja običnim dvokomponentnim Tigrovim lepkom takav senzor na sata HD u iMacu G5 i nema nikakvih problema. E sad, bemliga dal tačno očtava temperaturu, :whistle:
Uh, digao sam komp sa USB Passporta i evo ga radi. Ispada da ne radi samo hard al evo skidam Apple Service Diagnostic pa i sa njim da vidim sta ce da kaze.
:O a ja hteo da otvorim 24’ beli, 2.16GHz iMac da mu zamenim HDD za veci!!
pogledaj na benchmarku (benchmark.co.yu/forum tema ‘otvaranje 24 iMac-a’) - ostavio sam linkove za otvaranje 24’ iMac-a (mozda je to isto ono sto si i ti postova! ali ne mogu sad da proverim!)
pogledaj na benchmarku (benchmark.co.yu/forum tema ‘otvaranje 24 iMac-a’) - ostavio sam linkove za otvaranje 24’ iMac-a (mozda je to isto ono sto si i ti postova! ali ne mogu sad da proverim!)
Jel ti to mene malo onako? :blink: Jos sam se i prijavio na forum, pregledao sve tvoje poruke al nigde nema nista sa OTVARANJE!?! Daj ti lepo link pa da vidimo o cemu pricas.
Inace, ima i ovo za 20cu na linku. 24-ka se otvara tek onako, nema nista koplikovano kao kod 20-ce al problem je sa ekranom jer su mu kablovi dole na dnu i ne moze da se skloni sa strane.
A sad, hard mi je ispravan (vidi se na pisiju); Profiler prijavljuje da imam SATA kontroler al probao sam i novi WD500 al jok, ne vidi ga. Kad se jos malo smirim, probacu da zamenim SATA kabal jer mi nista drugo vise ne pada na pamet. 😠
Dakle, sad mi definitivno treba pomoc nekog ko zna da barata lemilicom. Za sada je difinitivno da je (bio) hladan lem na konektoru za SATA kabal jer sam prilikom pokusaja skidanja istog uspeo da odvojim jednu nozicu sa ploce. :(