< 1 2
2 of 2
Blokiranje računara
Posted: 22 August 2008 01:29 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Kada već pričamo o ovome: http://www.itworld.com/mac-maintenance-myths-080602?page=0%2C0

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 22 August 2008 01:41 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

madamov wrote:
Uroš me zvao telefonom pa sam mu rekao šta da uradi. Za početak, mora da se podigne sa bilo kog instalacionog DVD-a ili CD-a i proveri disk iz Disk Utility-a. [/quote]

Milane, podigao sam Disk utility sa Tigrovog DVD-a i uradio Disk verify (kaže sve je ok) i Repear diks permissions (svašta nešto je našao i ispravio to uspešno). Za sada izgleda da sve ponovo radi stabilno. U toku popodneva i večeri testiraću računar detaljnije i videti da li ponovo blokira. Prvi utisak je da posle sinošnjeg horora stvari dolaze na svoje mesto.😊

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 22 August 2008 02:56 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

madamov wrote:

Za početak, mora da se podigne sa bilo kog instalacionog DVD-a ili CD-a i proveri disk iz Disk Utility-a.

To sam mu i mislio reći, ali ajde reko da ne komplikujemo, neka iradi naživo, pa ako ne mogne, onda neka se bootuje sa DVD-a 😊

madamov wrote:

So I recommend repairing permissions as a troubleshooting tool rather than a maintenance task.

Pa to, čoveku je izdisao sistem svaki čas 😊 Nisam mislio da to radi svako jutro uz kafu 😊

Profile

Posted: 22 August 2008 02:59 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

arcus wrote:

Milane, podigao sam Disk utility sa Tigrovog DVD-a i uradio Disk verify (kaže sve je ok) i Repear diks permissions (svašta nešto je našao i ispravio to uspešno). Za sada izgleda da sve ponovo radi stabilno.

Znač 2x si radio Repair Disk Permission, prvi put dok je sistem bio bootovan, a drugi put sa instalacionog DVD-a i oba puta ti je našao gomilu stvari za popraviti i oba puta je uspešno sve sredio? Jesam dobro razum’o? 😊

Profile

Posted: 22 August 2008 05:11 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-10

Mario wrote:

Znač 2x si radio Repair Disk Permission, prvi put dok je sistem bio bootovan, a drugi put sa instalacionog DVD-a i oba puta ti je našao gomilu stvari za popraviti i oba puta je uspešno sve sredio? Jesam dobro razum’o? 😊

Tako je, sinoć sam prvi put uradio Repair Disk Permission ali posle jutrošnjeg razgovora sa Milanom, kada mi je čovek lepo objasnio razliku, ponovio sam postupak, tj:

1. testirao sam hardver alatom koji se dobija pritiskom na D tokom butovanja sa instalacionog DVD-ja (pre toga sam probao vađenje jednog memorijskog modula i kombinovanje modula)

2. pritiskom na C tokom butovanja ušao sam u meni sa koga sam pokrenuo Dsk Utility i prvo sam verifikovao disk a potom permissions. pošto je našao dosta toga (ništa nije bilo crveno) pokrenuo sam Repear i on je sve popravio i rekao da je sve u redu.

Za sada sve normalno radi, uključujući i VMWare Fusion sa virtuelnim PC-jem koji je dostra zahtevan (VMWare). Nadam se da je problem rešen ali još nisam siguran.

I na kraju, da se pohvalim: PAZARIO SAM DANAS MAC MINI 2.0. ZA KANCELARIJU :laugh:

Moraću još malo da vas smaram oko transfera podataka i sinhronizacije, ali otom potom.

Post edited by: arcus, at: 2008/08/22 19:32

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 23 August 2008 11:26 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-02-10

Izgleda da je problem rešen i da MacBook ponovo radi normalno 😊

Zahvaljujem se svima na podršci i korisnim i dobronamernim savetima. Izgleda da je rešenje za problem blokiranja računara dao Milan:

madamov wrote:

Za početak, mora da se podigne sa bilo kog instalacionog DVD-a ili CD-a i proveri disk iz Disk Utility-a. U najboljem slučaju će biti da je pokvaren directory pa će ga Disk Utility popraviti. Ako je nešto što on ne može da popravi, najbolje je bekap, reformatiranje i reinstalacija.

Revanš sledi prvom prilikom. Hvala!

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

< 1 2
2 of 2