Problem sa alu tastaturom žičanom
Posted: 02 September 2008 01:53 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Imam žičanu tastaturu aluminijumsku i ona radi OK kad je priključena direktno na MacPro, međutim odlučo sam da spustim računar ispod stola i tastaturu prikačo preko produžnog USB kabla i od tada imam problema.
Naime, s vremena na vreme tastatura jednostavno prestane da radi kao da je isključena. Pritisak na CAPS LOCK ne pali diodu, i nijedan taster ne radi. Pomaže samo čupanje tastature iz produžnog i ponovno ubadanje, ili čupanje produžnog is kompa pa njegovo ponovno ubadanje.
Produžni je 100% ispravan, jer evo već treći dan radi kod sestre na PC-u sasvim normalno.
Jel imao neko sličan problem, pa ga rešio ili moram da kupim i Apple produžni USB kabl?

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 02 September 2008 04:00 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  725
Joined  2008-07-16

Ta tastatura ima USB hub u sebi koji se napaja preko kabla. Cenim da mu taj kabl koji koristis nesto ne prija pa zato brljavi.
Evo ti primer: meni nije teo preko produznog USB ne radi prenosni hard WD passport a kad sam ga ubo direktno na IMac problema niej bilo.

Savet: kupi bezicnu alu… tako sam ja uradio B) B) B) B)

Post edited by: zeljkot, at: 2008/09/03 07:58

Signature 

...i onda je izmisljen Mac!!!

Profile

Posted: 02 September 2008 05:18 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

pa koliko ti je to odaljen mac od stola pa ne moze da dohvati?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 September 2008 05:33 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Toplice, a da ti vrneš mašinu na sto? Znam da je golema, al ovako će navući prašinu samo tako. A ti to ne voliš, znam 😉
Ja sam držao G5 ispod stola neko vreme i posle sam morao kod kuma kompresorom da duvam prašinu iz nje. A kod mene je čsto!

Ipak, ako Pro ostaje dole, vidi da bocneš tastaturu u monitor. Tako je bilo kod mene…

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 02 September 2008 08:22 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Probaj da promeniš produžni kabl, pa probaj ponovo. Ja sam na taj načn rešio problem. Na drugom kablu je radio spoljni HD mada je za dva metra duzi od onog prvog sa kojim sam probao. Naravno ovaj od 3 m nije kinez već ‘KINEZ’. Drugog je proizvodjač EDNET (nemačka) i kupio sam ga u knjižari Office 1 Super Store. Taj radi, a duži je.

😉

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 02 September 2008 08:57 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-02-10

Problem je definitivno do produžnog USB kabla. Mi u firmi koristimo produžne kablove za tamo neke svrhe i trošimo in na stotine komada godišnje. Prvo smo ih nabavljali u LOGO-u i bili su vrhunskog kvaliteta. Posle su oni prestali da ih proizvode i počeli da uvoze iz Nemačke. Ti su još bili prihvatljivog kvaliteta. Od kada uvoze kineske, katastrofa. Kinezi provuku 3 licne i taj kabl je praktično neupotrebljiv. Imam oko 100 komada takvih kablova A/A i A/B koji mi stoje, sve mi žao da ih bacim a ne služe ničemu.

Elem, najsigurnija, nažalost i najskuplja varijanta: odeš u blok 70, TC mala piramida, firma KANIBAL http://www.kanibal.co.yu/ i oni ti na licu mesta naprave kakav hoćeš kabl, željene dužine. Preporučujem ti PLAVI USB kabl, taj mi koristimo već 2 godine. I rešio si se bede.

Signature 

iMac 21.5-inch

Profile

Posted: 02 September 2008 10:47 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Verujem da ti taj produžni kabl ne ispunjava USB 2.0 i da zato signal sa tastature ide sporom brzinom kao kod starih USB-a 1.1.
Wireles rulez 😊

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 03 September 2008 12:08 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-09-07

Andrej wrote:

Toplice, a da ti vrneš mašinu na sto? Znam da je golema, al ovako će navući prašinu samo tako. A ti to ne voliš, znam 😉
Ja sam držao G5 ispod stola neko vreme i posle sam morao kod kuma kompresorom da duvam prašinu iz nje. A kod mene je čsto!

Ipak, ako Pro ostaje dole, vidi da bocneš tastaturu u monitor. Tako je bilo kod mene…

Ma mašina mora dole, jer šta? Opet sam se preselio. :(
A ni monitor mi nema usb…

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 03 September 2008 12:10 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-09-07

LaMar wrote:

Verujem da ti taj produžni kabl ne ispunjava USB 2.0 i da zato signal sa tastature ide sporom brzinom kao kod starih USB-a 1.1.
Wireles rulez 😊

Nije problem u brzini, nego u prekidu veze. Inače na kabl sam kačo flash i jeste 2.0.
A što se tiče bežične varijante, meni kursori i numerički deo trebaju.

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 03 September 2008 12:13 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-09-07

leptir wrote:

Probaj da promeniš produžni kabl, pa probaj ponovo. Ja sam na taj načn rešio problem. Na drugom kablu je radio spoljni HD mada je za dva metra duzi od onog prvog sa kojim sam probao. Naravno ovaj od 3 m nije kinez već ‘KINEZ’. Drugog je proizvodjač EDNET (nemačka) i kupio sam ga u knjižari Office 1 Super Store. Taj radi, a duži je.

😉

E, to mi treba, 3m, taman mogu da šutnem mašinu u ćošak da nikome ne smeta. Kažeš EDNET, će potražimo.

Signature 

iMac 27-inch

Profile