Nekoliko programcica koji mi trebaju
Posted: 12 September 2008 05:14 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

Dobar dan :D
Treba mi nekoliko programa,nemogu da ih nadjem,ni gugl ne pomaze..
prvo neki video convertor,jer zelim da konvertujem iz .mp4 u .3gp da bih mogao da pustam neke klipove na svojoj ostareloj nokii 6630
I drugo ako mozete da mi objasnite kako da gledam film sa subtitlovima srpskim i da pokazuje nasa slova (č,ć,š,đ,ž...) e,sad neko vreme mi nisu radili titlovi,pa sam gledao filmove bez njih…mozda sad bolje radi…
i,treba mi neki subtitle editor sa kime mogu da prebacim titl nekoliko sekundi ispred/iza jer mi se cesto to desava,i ako mozete da mi objasnite kako,jer u Jubleru ni ‘help’ nije pomagao….(a ni gugl)
Hvala vam!

Profile

Posted: 12 September 2008 05:55 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

O svemu ovome smo pričali ovde na forumu, ‘prelistaj’ teme malo da se ne ponavljamo.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 September 2008 12:38 AM   [ # 2 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Vidi sad, sto se konvertera tiche,QT pro savrsheno radi.
Na toj 6630 imam divx player koji najnormalnije pushta divx fileove konvertovane sa qt-om. Sto se subtitlova tiche, gledaj ih preko mplayera ili chroma playera samo encoding stavi CP1250 i pazi na font, jer nemaju svi nasha slova.

Sto se subtitle editora tiche, pretpostavljam da prichas za divx subtitlove, nema ih, tj ima, ali ja nisam nashao ni jedan koji bi mi radio ono sto recimo radi subtitle workshop na win-u, pa preko parallelsa tako i radim
ima neki Subs Factory, ali nije nestho.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 13 September 2008 12:45 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

steta za taj subtitle editor,ali snalazim se i be z toga,nije mi problem
nego…
ne mogu da nadjem u chrome-u (kupljena verzija) taj cp1250
pokusao sam utf - 8 ali nece

EDIT: ok,snasao sam se,radi prevoc perfektno,lupio sam neki text encoting i ubo-o….
samo kako da u QT konvertujem…ne mogu da nadjem..

ps…izvini sto nisam trazio,stvarno sam se smorio…izvini

Post edited by: nowak, at: 2008/09/13 00:51

Profile

Posted: 13 September 2008 02:05 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Shto se tiche subtile delay-a prilikom pushtanja filmova, ako koristish MPlayer /koji pushta i titlove i sve/, imash shortcutove za delay subtitlova..Ja mislim da su dugmici z i x, ako se ne varam…S jednim ‘ubrzavash’ s drugim ‘usporavash’..Ne treba ti editor..Takodje morash da nadjesh titlove koji su u istom FPS-a /frames per second/ kao i film..Znachi ako recimo imash PAL film /25 fps/ morash da nadjesh i PAL titlove…Onda nishta nece da kasni ili zuri…

Sa Jubler-om mozesh da podesish vreme bez problema..Al opet treba da znash koji je FPS titlova prilikom uchitavanja istih..Kad ucitash titlove idi na Tools meni pa onda Shift Time…

Shot se tiche export u 3gp..Treba ti verzija Pro QuickTime-a /kupljen QT/...Sa OSX-om dolazi samo player verzija..Kod Pro verzije, pored ostalih stvari, imash i Export na fajl meniju koji ti omogucava da konvertujesh sve u svashta…Pa tako i u 3gp /QT ga zove 3G, nemoj to da te zbuni/...Znachi otvorish svoj .mp4 u QT-u, clicknesh na Export sa File menija i na Export: drop down meniju setujesh QuickTime movie to 3G…Onda Options: pa podesish kako ocesh…

Eto..

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 13 September 2008 12:52 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

Srbian,hvala ti mnogo,spasao si me
imam QT pro,i nisam znao da to moze da se radi sa njim,hvala!
to za fps me malo zbunjuje,ali snalazim se,i za jubler hvala sto si mi objasnio,pre me je zbunjivao!
Hvala mnogo!

Profile

Posted: 14 September 2008 02:18 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Nowak wrote:

...to za fps me malo zbunjuje,ali snalazim se…

FPS je skracenica od frames per second, iliti koliko frejmova /slika i poluslika kod interlejsa/ ima u jednoj sekundi videa…Postoji par standarda po tom pitanju ali 2 najzastupljenija su PAL i NTSC i njihove podvarijante /PAL film, NTSC film itd../...

Ja sam ti sve ovo objasnio najjednostavnije shto sam mogao a za tehnichko objashnjenje pogledaj ovde: http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate

Kod nas i u vecem delu sveta zastupljen je PAL system i kod tog sistema jedna sekunda videa ‘sastavljena’ je od 25 slika…Kod NTSC-a je 29.97..Recimo na sajtovima na kojima trazish titlove, pored ostalih informacija, mozesh da primetish i ove brojke…Pored te dve chesto cesh da naidjesh i na 23.98 iliti NTSC film frame rate…

Znachi pre nego shto skinesh neki titl, otvori DivX .avi u QuickTime-u i stisni cmd+i..Otvorice ti se info prozor u kome mozesh da vidish, pored ostalih informacija, frame rate to filma iliti FPS…Zatim krenesh da trazish titl i gledash da se FPS poklapa sa filmom…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 16 September 2008 12:12 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-05-26

ma znao sam ja sta je fps,ali nisam znao da je toliko vazno….
to bi bilo to onda,hvala!

Profile

Posted: 16 September 2008 03:53 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Ovih par detalja o FPS i formatima nisam znao 😊
Eto jedna karmica 😊

Profile

Posted: 16 September 2008 04:24 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  537
Joined  2008-03-04

SERBIAN wrote:

Shot se tiche export u 3gp..Treba ti verzija Pro QuickTime-a

Video može da konvertuje u 3gp i preko iMovie i preko GarageBand.

Signature 

Bill: What"s that? > Jobs: It"s an iHouse! > Bill: But it"s got no windows!? > Jobs: Exactly! Hahhahaha! 😊

Profile

Posted: 17 September 2008 12:08 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  658
Joined  2007-11-16

Mario wrote:

Ovih par detalja o FPS i formatima nisam znao 😊

vala bash!

josh jedna od mene za starog znalca;)

Signature 

MacBook Pro 2.16 (2.2)

Profile

Posted: 17 September 2008 12:37 AM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

ja sam znao, objasnio mi Toša pre neki dan, al i od mene aplauz, da zaokružimo na 50 😉

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 17 September 2008 01:55 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Problem koji moze da se pojavi kad imate film koji je recimo PAL i frame rate mu je 25 ko shto rekoh gore, a nadjete titl koji je pravljen za isti taj film ali drugi rip i koji je podeshen za frame rate od recimo 29.97 /NTSC/, titlovi nece da se poklope sa slikom…Svaki titl ima tachno podesheno vreme ‘ulaska’ i ‘izlaska’ iz slike i ako je drugachiji frame rate, drugachija su i vremena, i prema tome, nece se poklapati kako treba…U programu Jubler mozete i to da sredite tako shto cete konvertovati svoj titl u drugi frame rate…Tools > Recode…Nekad ne odradi bash kako treba tu matematiku al uglavnom pomaze, ako bash ne mozete da nadjete odgovarajuci titl za verziju ripa koji ste nashli…

Jebiga, pokusho sam da objasnim shto jednostavnije, pa sad ko shvati…:)

Signature 

Profile

‹‹ Apple remote desktop      Bluephone Elite ››